בית פורומים פורטל הנפש

סליחה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2016 16:43 לינק ישיר 
סליחה

כיצד אוכל ללמד את עצמי לסלוח לאחרים אך בעיקר לסלוח לעצמי? לפני מספ' חודשים נסחפתי ועשיתי משהו שאני מאד מתחרטת עליו, למרות הזמן שעבר הכעס העצמי עדיין מבעבע ואני לא מצליחה להירגע ולהשלים עם מה שקרה. לא מסוגלת לסלוח לא למעורבים בדבר אך בעיקר לא לעצמי המחשבה והזיכרון של המקרה שורפים אותי ואני בושה ונכלמת מעצמי. הכעס העצמי מפיעה על חיי היום יום וגם כאשר יש לי הצלחות הן שוות בעיני כקליפת השום בגלל המקרה ההוא. כיצד אוכל לעזור לעצמי וכן להגיע להשלמה וסליחה.

תוקן על ידי נחמתי ב- 19/05/2016 16:58:26

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2016 17:20 לינק ישיר 

אכן, רגש האשמה הוא רגש קשה מאוד להכלה. העובדה שהוא מופיע בכ"כ הרבה הקשרים, ממעשה מעידה חד פעמי ועד פוסטראומה מצביעה על כך.
יחד עם זאת, בתהליך הריפוי אנו נדרשים להתבונן על המקרים והאירועים בראייה כוללת ובפרט בתשובה לשאלה; "מה זה אומר עלי"? האם זה אומר שאין בי בכלל צדדים טובים? האם זה אומר שאינני בן אדם שמעניק לזולתו, שזו לבד סיבה טובה להרגיש קצת יותר טוב. לנסות להתבונן על מקרים ואירועים בהם אני מתפקד כפי שמצופה ממני וכו.
ברור שזה לא קל אבל בסבלנות ניתן להקל על הסבל.
בהצלחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/5/2016 09:33 לינק ישיר 

שלום לך,

היכולת לסלוח לעצמינו ולאחרים מושתתת על הכרה וקבלה את היותנו בני אנוש.  להכיר באנושיות  שבנו כוללת הכרה בצרכים ובמשאלות ,הכרה בחולשות ואהבות, הכרה בחלומות וכישלונות.. ומנגד היכולת להכיל את הבושה והאשמה. לא להדוף אותה. לא להילחם בה אלא יכולת לשאת אותה. כי גם הבושה והאשמה היא מנת חלקינו בהיותינו בני אנוש. הבושה והאשמה במינון ובאיכות הנכונה מאפשרת לנו להגדיל את יכולת הבחירה והתיקון.  לא ממקום מעניש ומכחיד  את העצמי שבנו אלא ממקום של הרהור תשובה.  היכולת לשאת רגשות קשות ולא להתחמק מלהרגיש אותם, מפתחת בנו יכולת של חשיבה רגשית. חשיבה שיש בה חיבור רגשי לפנים האמיתי שבנו. ומכך אנו פחות נהיה מועדים לנפילות  ובאופן פרדוקסלי הנפילות שתקרנה עשויות להיות בעלות פוטנציאל לצמיחה וגדילה נפשית... 

בברכת שבת שלום

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים וילדים
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים
בית שמש, בני ברק, ירושלים 
0526346334
 [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2016 09:55 לינק ישיר 

רוניתלזר כתבה:

שלום לך,

היכולת לסלוח לעצמינו ולאחרים מושתתת על הכרה וקבלה את היותנו בני אנוש.  להכיר באנושיות  שבנו כוללת הכרה בצרכים ובמשאלות ,הכרה בחולשות ואהבות, הכרה בחלומות וכישלונות.. ומנגד היכולת להכיל את הבושה והאשמה. לא להדוף אותה. לא להילחם בה אלא יכולת לשאת אותה. כי גם הבושה והאשמה היא מנת חלקינו בהיותינו בני אנוש. הבושה והאשמה במינון ובאיכות הנכונה מאפשרת לנו להגדיל את יכולת הבחירה והתיקון.  לא ממקום מעניש ומכחיד  את העצמי שבנו אלא ממקום של הרהור תשובה.  היכולת לשאת רגשות קשות ולא להתחמק מלהרגיש אותם, מפתחת בנו יכולת של חשיבה רגשית. חשיבה שיש בה חיבור רגשי לפנים האמיתי שבנו. ומכך אנו פחות נהיה מועדים לנפילות  ובאופן פרדוקסלי הנפילות שתקרנה עשויות להיות בעלות פוטנציאל לצמיחה וגדילה נפשית... 

בברכת שבת שלום

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים וילדים
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים
בית שמש, בני ברק, ירושלים 
0526346334
 [email protected]

ובמילים פשוטות יותר ;

כולנו טועים.

נחמתי,
כשאת רואה מישהיא נגיד ; כועסת נורא,
מה את חושבת ?...

כנראה זה החולשה שלה,
כנראה הרגיזו אותה,
אולי היא עייפה היום ?...

את לא תדוני את האדם האחר
לפי מעשה/טעות אחת שהיא עשתה,
כולנו בני אדם,

מתחת לפוזה -כולנו אנשים עם חולשות .

אז כל אלה שראו אותך בטעות שלך
- מבינים אותך !

אוטומטית מבינים אותך !

כי בזולת - מבינים שיש לו חולשות !

והם ודאי עדיין מעריכים אותך
על שלל ההישגים והתכונות הטובות
שיש לך !

ואי לכך,
ובהתאם לזאת,
תתחילי לעכל לאט לאט
שמותר לך לטעות או ליפול,

ובוודאי שאם מישהיא אחרת תיפול -
את תקבלי אותה כמו שהיא בדיוק + טעות = חולשה - אחת מסוימת בהיסטוריה - שזה באמת כבר לא משנה - חוץ מזה שלא נעים שההיא גילתה בדיוק מה שהיא חושבת על בעלה..

אז בעלה לא בסדר לדוגמא..

היא כשלה כי הלך לה הכוח להתאפק,
כמו שקורה אצל כולנו,
והיא בסדר גמור !

בהצלחה !

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 20/05/2016 10:00:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2016 10:21 לינק ישיר 

ואחרי ששתאזני ברגשותיך,
תשבי לבדוק מה גרר אותך למצב זה,
ותעשי גדרים שלא תיגררי שוב.