| נשלח ב-24/7/2016 08:48 |
|
| |
רונית ומתטפלים ותיקים, שאלה לגבי הבאת בן זוג לטיפול פרטני
שלום וברכה בעלי מטופל וחצי בטיפול אצל מטפל מקצועי מאד בטיפול דינאמי פרטני,במהלך הזמן הזה הטיפול ידע עליות ומורדות ( בעיקר מורדות) וקיים חוסר אמון אמיתי בינו לבין המטפל, עכשיו לאחר המטיפול שוב נראה תקוע מאד המטפל ביקש שבעלי יביא אותי למפגש השבו רציתי לדעת האם זה משהו מקובל? נוהגים לעשות זאת? מה המטרה בכך? למה זה יכול להועיל או לחילופין להזיק והאם כדאי לי ללכת?
תודה רבה על הפורום!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2016 18:08 |
|
| |
שלום לך, יש מטפלים שמציעים להזמין את בני/בנות הזוג או מישהו אחר מהמשפחה. תצטרכי לברר מול המטפל את המטרה ובעיקר מול בעלך, איך הוא רואה את השתתפותך ומה הצורך שלו בעניין. לגבי שאלת התועלת/נזק - לרוב , ההשלכות של התערבות מישהו חיצוני הוא בחשש מפגיעה במרחב האישי הפנימי שמתהווה למטופל שנמצא בטיפול דינמי ובמרקם האינטימי שנרקם בין המטפל למטופל -אני מבינה שמרחב ומרקם כזה כבר נפגם או לא ממש התפתח מסיבה זו או אחרת. לרוב, אני לא מוצאת תועלת בהשתתפות בן משפחה בתהליך הטיפולי האישי ופעמים אף מעשה שיכול להפריע לתהליך, אך יתכן שמקרה זה הוא אולי מבין היחידים שאפשרי ואולי תצא מכך תועלת. תהיה זו לך ההזדמנות לשאול ולברר את השאלות והתהיות שהעלית באשכול הקודם בנושא וגם אפשרות למטפל להבין את מה שאת רואה כמי שחיה עם המטופל שלו. כמאמר 'מה שרואים מפה לא רואים משם'. בברכה,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2016 14:53 |
|
| |
רונית , ברשותך עוד שאלה
רונית, ברשותך אנסה למקד את השאלה, אני מבינה שהמטפל מנסה דרכים נוספות לבצע איזה מהלך לנסות לקדם את הטיפול התקוע, משיחה עם בעלי ( ששיתף אותי במה שעלה ובבקש המטפל) אני מבינה שהוא בעיקר רוצה שאגיע ואגיד לו אחר כך מה דעתי, האם לעזוב את הטיפול או להמשיך. אני מרגישה שזה לא המקום שלי להגיד לו מה דעתי. הוא צריך לקבל את ההחלטה ( לדעתי הוא כבר קיבל החלטה לעזוב את הטיפול ורק רוצה חיזוק מצידי שלא יהיה בליבי עליו על שעזב את הטיפול). מתוך כך אני רוצה להבין מה התועלת שיכולה להיות וכיצד גורם חיצוני יכול להגביר אמון שלא קיים בין אנשים או לחילופין מה אני מסכנת בבחירה ללכת למפגש הזה? לי כבר אין שאלות למטפל ( מעריכה מאד שאת זוכרת את האשכול הקודם ונותנת תשובה בהתייחסות לכך). שוב תודה על תשובות מחושבות ואמפתיות, מעריכה את הזמן שאת משקיעה לסייע לאחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2016 19:12 |
|
| |
אני מקווה שהבנתי דיו את שאלותייך ואת חששותייך כפי שכבר אמרתי במקרה הנוכחי אני לא מוצאת סיכון לטיפול התקוע גם ככה. אפשר לסמוך על שיקול הדעת של המטפל בהזמנתו. לשאלת התועלת בהגברת האמון, בספק אך אולי ביחוד אם לחוות דעתך יש משקל מכריע אצל בעלך. עם זאת, את מציינת שנראה לך שבעלך מחפש תמיכה ואישור להחלטתו לעזוב את הטיפול. אני מזהה חששות שאולי קשורות ללקיחת אחריות על הטיפול של ובבעלך. נקודה זו יחד את הנקודה הקודמת שבעלך רוצה שתגבי אותו או לפחות לא תתרעמי על עזיבתו את הטיפול מוביל אותנו מזירת הטיפול לזירת הזוגיות שלכם. לא פעם הצורך לערב את הבן זוג בטיפול הוא לא כדי לאשר או לא את הטיפול/המטפל אלא משאלה (אף סמויה) לגעת במה שקשור לקשר הזוגי שעד כה לא ננגע. לסיכום, להערכתי במצב הנוכחי אני לא מוצאת בעיה ללכת למפגש. אולי תימצא תועלת, בין אם בחיזוק האמון בטיפול /מטפל או במטופל ובין אם בפיתוח השיח בקשר הזוגי. בלב כל החלטה שקולה ככל שתהיה יש מן הספק . מה שנותר כמו במרבית המקרים האחרים זה ללמוד לחיות עם הספק והלא ידוע במלואו. בהצלחה מעומק הלב,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2016 20:08 |
|
| |
נראה שישנה בעיה טכנית כך שלא מזוהה שכתבתי תגובה אם לא פותחים את האשכול.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|