| נשלח ב-1/4/2018 23:45 |
|
| |
פרדוקס הטיפול הפסיכולוגי.
שלום,
לפני כחצי שנה התחלתי טיפול פסיכולוגי, הבעיה המרכזית שאיתה באתי לטיפול היא חוסר אסרטיביות. אני תמיד מנסה לרצות את כולם גם אם זה בא על חשבון דברים שחשובים לי. עכשיו, עברה כבר חצי שנה ואני מרגיש שהטיפול לא מתקדם לשום מקום. אבל..... זוכרים את הבעיה שאיתה באתי לטיפול?! זאת גם הבעיה שבגללה קשה לי לצאת מהטיפול. אני מרגיש מאוד לא נעים להגיד למטפל שלי: "כשלת בטיפול ועל כן אני רוצה לנסות מטפל אחר" ובנתיים אני ממשיך לשלם ממיטב כספי עבור טיפול שלא באמת עוזר לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2018 14:24 |
|
| |
פסיכולוגים עוזרים למלא את הכיס שלהם במטבעות זהב.. תוכל לתת לו פתק, או לשלוח לו מישהו שיגיד לו שאינך מעוניין בשירות המועיל שלו. אין כמו טיפול בשלושת המימדים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2018 15:48 |
|
| |
רוניתלזר
ניר שלום , לפעמים הציפיות של המטופל והמטפל שונות מהטיפול, מהערכת ההתקדמות ,משך זמן וכו'. אם עדיין לא גמור בדעתך לעזוב את הטיפול הנוכחי ולעבור למטפל אחר, אז אני מציעה למצוא את הדרך לפתוח את העניין מול המטפל הנוכחי. מעבר לכך, שזו הזדמנות מאתגרת עבורך ועשויה אף להצמיח אותך דווקא ביוזמה ואסרטיביות, זו עשויה להיות הזדמנות מחוללת להבין לעומק את עצמך, הכוחות שלך, החרדות שמונעות ממך להפציע, ההגנות המקיפות אותך, והדרך שעברת בטיפול ושמחכה לך.
אני חושבת שלכתוב ולהסביר את הרגשתך בטיפול ולהגיש למטפל היא אמצעי טוב כצעד ראשון בתקווה שיתפתח שיח בנושא במפגש החי פנים מול פנים.
אני רוצה להזכיר שטיפול נפשי צריך להיעשות רק אצל איש מקצוע מורשה כמו פסיכולוג, עו"ס קליני, פסיכיאטר.
המשך חג שמח רונית
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2018 20:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2018 21:14 |
|
| |
לפותח הפוסט. תיסכול שיש לך בטיפול יפריע לך לשאת את דבריך, תנסה להגיע לטיפול כשאתה חזק יותר, כשאתה לא עייף רעב או צמא, תזכר במקרים מהעבר שבו כן התגברת ואמרת את דבריך, וגם, בכל זאת, תנסה לתת אימון בטיפול ובמטפל, יתכן שיש אצלך התקדמות, תשאל את המטפל מה קורה עם הטיפול, וכמה זמן אמור לעבור עד שתראה שינוי, יש שיטות מהירות יותר ויש שיטות איטיות יותר, אתה בהחלט זכאי ורשאי לדבר על כך וזה מצוין, אתה יודע מה ? לא נורא אם תגמגם קצת או תהיה חוור או אדום, זה יעבור, חשוב מאוד שתגיד את שלך, והמטפל אמור להבין אותך, אחרי חצי שנה זה הזמן לבדוק האם יש התקדמות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2018 00:12 |
|
| |
רציף, לא מכיר את שיטת שלושת הממדים כך שלא יהיה הוגן לאמר את דעתי בעניין, בכל אופן, כיום אני מטופל אצל פסיכולוג חילוני שרשום בפנקס הפסיכולוגים רק בגלל שכבר שלוש שנים אני סוחב על עצמי ציפרלקס בגלל מאכר חרדי שלקח ממני הון עבור כל פגישה (הרבה יותר ממה שלוקח המטפל שלי כיום) ורצה לעשות קיצורי דרך על ידי שימוש ב SSRI על המוח שלי.
בנוגע לטיפול שלי כיום, מאוד נחמד לי לשבת אצל המטפל, הוא אדם מאוד סימפטי ונחמד, אבל אני הייתי רוצה לראות איזו תוצאה אחרי חצי שנה של טיפול וקשה לי להגיד שאני רואה שהשתנתי במשהו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2018 13:44 |
|
| |
| נירו_ניר כתב: |  | רציף, לא מכיר את שיטת שלושת הממדים כך שלא יהיה הוגן לאמר את דעתי בעניין, בכל אופן, כיום אני מטופל אצל פסיכולוג חילוני שרשום בפנקס הפסיכולוגים רק בגלל שכבר שלוש שנים אני סוחב על עצמי ציפרלקס בגלל מאכר חרדי שלקח ממני הון עבור כל פגישה (הרבה יותר ממה שלוקח המטפל שלי כיום) ורצה לעשות קיצורי דרך על ידי שימוש ב SSRI על המוח שלי.
בנוגע לטיפול שלי כיום, מאוד נחמד לי לשבת אצל המטפל, הוא אדם מאוד סימפטי ונחמד, אבל אני הייתי רוצה לראות איזו תוצאה אחרי חצי שנה של טיפול וקשה לי להגיד שאני רואה שהשתנתי במשהו. |
|
אתה אומר שהוא איש נחמד, וגם אתה נשמע איש נחמד, אז אולי תדבר איתו כדבר נחמד אל נחמד ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2020 17:56 |
|
| |
מזדהה מאוד עם הכאב, עד שמעיזים להיחשף וללכת לטיפול, הדרך רצופה קשיים נפשיים, וגם אח"כ צריך הרבה ס"ד להגיע למטפל הנכון, יש הרבה שרלטנים שחושבים שאם עברו קורס כזה או אחר הם יכולים לטפל באנשים, מטפל טוב יודע שיש בעיות שהוא לא יצליח לעזור, והוא לא מתכחש לזה.
|
|
|
|
|