בית פורומים פורטל הנפש

משבר אמון בטיפול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2019 04:28 לינק ישיר 
משבר אמון בטיפול

שלום רב אשמח להעלות לדיון נושא של משבר בטיפול.משבר אמון שבו מטפלת אחרי תקופה ארוכה שסוףסוף נוצר אמון שהיה מאוד קשה להשגה החליטה לצמצם את הקשר בצורה שיצרה אצל המטופלת פגיעה חזקה.י צויין שהמטופלת בדקה כל הזמן אם זה בסדר ההישענות שלה ולא יותר מדי וקיבלה תמיד אישור שזה בסדר גמור אך לאחר תקופה כנראה כשהיה קושי למטפלת להכיל את ההשלכה של רגשות קשים שצצו מהמטופלת, היא החליטה לשים גבולות לקשר בצורה שפגעה מאוד במטופלת. מאמון מוחלט שהיה בה להלם על חוסר הרגישות שלה כלפיה בתקופה קשה מאוד. אשמח לשמוע הן מצד מטפלים והן מצד מטופלים את דעתם בעניין.

תוקן על ידי אורחתyy ב- 24/07/2019 02:34:49

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2019 10:37 לינק ישיר 
רוניתלזר

שלום לך 
אין ספק שמשבר באמון הוא  מבין החוויות הקשות שבכל מערכות יחסים וכמובן גם בטיפול. הצורך של המטופל  להישען במטפל וההזמנה והאישור לכך מצד המטפל הם חלק ממערכת יחסים בטיפול וחלק חיוני בתהליך של צמיחה והתפתחות של המטופל. מנגד, הגבולות הם חלק הכרחי בטיפול, הם דינמיים, משתנים לאור המצב וגמישים לפי הצרכים המתפתחים. אני כמובן לא יכולה להתייחס למקרה הספציפי כי אני לא מכירה אותו מספיק כדי שאוכל להתייחס בצורה אחראית. עם זאת, אני יכולה להבין את הכאב והעלבון שבהצבת הגבולות לאחר שהמטופלת רחשה אמון. אני מציעה שאם החוויה הכללית של המטופלת היתה טובה עד כה  לגבי הטיפול ולגבי המטפלת אז כשם שהיא נתנה אמון  במטפלת לגבי האישור להישענות אולי יש מקום לשקול לתת אמון במטפלת כאשר היא חשבה שנכון להציב גבולות בשלב מתקדם בטיפול. 
בכל אופן, משבר באמון בטיפול עשוי להיות צומת חשובה לצמיחה משמעותית בכל מערכות היחסים גם ובעיקר שמחוץ לטיפול, כמובן אם מצליחים לבסוף לעבור אותו, ללמוד ממנו (גם המטופלת וגם המטפלת).. 
בברכת שבת שלום

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים וילדים
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים

0526346334
 [email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2019 04:49 לינק ישיר 
מסעומתן

ניתן ליזום שיחה על העניין עם המטפלת, בה תשקף לה המטופלת את תחושותיה סביב העניין, ויהיה אפשר לדון יחד כיצד ואם ניתן להתקדם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > משבר אמון בטיפול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext