בית פורומים פורטל הנפש

פוסט בקול כבודה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/9/2020 10:57 לינק ישיר 
פוסט בקול כבודה

שבוע טוב
אני משתפת אתכם בפוסט שכתבתי ופורסם באתר קול כבודה

תוקן על ידי רוניתלזר ב- 06/09/2020 14:57:11

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים
נייד 0526346334
 [email protected]

פתח תקווה- קרית מטלון

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2020 17:29 לינק ישיר 

מלך הביצה הנרקיס. יפה.

כשקראתי את זה עלתה לי שאלה על השורה ״רק לאחר ששהינו שם מספיק זמן יחד, רק אז החל לעלות אט אט הפרח הצחור״

מעניין שבכל מקום שיתארו איזשהו הליך טיפולי, יקפידו לבאר היטב את הקושי, העבר, האמונות המגבילות, וכשמגיעים להליך הטיפולי עצמו- בדרך כלל מסכמים את זה כך, שבעצם אומרים- בתהליך ארוך הגענו לרוגע הנצחי וחיו באושר ובעושר........

כל התהליכים הטיפוליים השמימיים האלה, שעליהם אף אחד לא היטיב ממש לדבר, ואם כן זה אף פעם לא יהיה בצורה שתניח את הדעת עם הסבר (כי אכן זהו ענין פנימי, נפשי, שאינו מדדי במילים ותיאורים אולי) איפה הזבנג שלהם?
כי ולידציה- אפשר להבין.
מקום שאפשר לפרוק- גם אפשר.
להאיר את העיניים לפעמים לפעמים לרגע עם מבט קצת אחר- אוקיי.
אבל למשל שינוי בתפיסת העצמי? קשה.

אז איפה הוא הזבנג, שהרי אינו, ותהליך ובלה בלה, אבל אם אין הגדרה ממשית לטיפול, שאפשר לכתוב אותה, האם יש טיפול? או שיחות לאין ספור שבסוף יתכן שבן אדם ״יגלה את עצמו״ בהן, הרי לא בכל יום מקשיבים לו ועוד נותנים ולדציה לכל שמספר ומרגיש, אבל גם ויתכן שלא.

יש גם מצב שאני שואלת שאלות פסיכיות, שהן כאלו שאפשר לענות להם אלפי תשובות שלא עונות בעצם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2020 14:31 לינק ישיר 

אכן, ההערה שלך במקומה - זה כנראה לא פשוט לתאר תהליך טיפולי. אפשר לתאר את המרכיבים וגם אף לשרטט תהליך מסוים במסע הטיפולי , כפי שפעמים עושים זאת בתיאורי מקרה בכתבי עת מדעיים/מקצועיים. אך תמיד זו לא כל התמונה. אפשר להשוות זאת כמו לתהליך התפתחות האדם או הקשר בין הורה לילד. ישנה ספרות ענפה שמתארת את המרכיבים  הנדרשים בהורות  ואת התנאים הטובים (אהבה, גבולות, היענות, הקשבה, תיקוף וכו') להתפתחות תקינה .  כל זה מאד חשוב ומאד מלמד ועוזר אך עדיין לא מבהיר דיו. כי יש את המעבר לסך החלקים. כך גם בטיפול, אפשר כמובן לציין כפי שכתבת ודליזציה (תיקוף), הכלה, אמפתיה, מיכל להשלכות, ניקוז רעלים מנטליים, הכרה הדדית וכו' אך מה זה אומר על התהליך הספציפי של מטופלת מסויימת.
כאשר הורים באים אליי לייעוץ , מעבר לכישורי ההורות שלהם , אני מתעניינת בקשר הייחודי בין הורה מסוים לילד המדובר. וזה בעיניי המהות. מה הם יכולים לספר על הקשר הזה, וזה כולל את המשאלות, החששות, כאבי הגדילה וכאבי הגידול ועוד. זה נכון לכל קשר ומערכות יחסים אנושיות.  כך גם בטיפול, כמובן שאפשר לכתוב על המיומנויות הטיפוליות (וכמדריכה של אנשי מקצוע אני משקיעה מחשבה רבה בפיתוח אותן מיומנויות של הקשבה מיוחדת בטיפול , הכלה וכד') , אך בעיני  זה יהיה חסר ואולי אף אעיז לומר עקר אם אין שם את המעבר: כל זוג מטפל-מטופל יוצר ורוקם קשר דיאדי טיפולי ייחודי שקשה תמיד לתאר ולהסביר , אפילו לעצמם וכל שכן לאחר. קשר זה הוא הבסיס להתפתחות ולצמיחה, הוא זה שמושתת על הרכיבים הרבים והעמוקים אך הם לא סך הרכיבים, יש משהו גדול יותר מסכומם. נשמע קצת מיסטי אך זו מהותה של הנפש שקשה לכמותה ולמדוד אותה. עם זאת, אנו לא מרפים מלחקור, להבין את אותם תהליכי ויש לנו עליה ידע עמוק ,רחב ומקיף כיום (בעקבות מאה שנים של מחקר וחשיבה קלינית) ועדיין זה אתגר שמנסים להמשיך להבין ולכתוב עליו וללמוד ממנו הלאה.

תודה על ההתייחסות שלך 
בברכה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
פסיכותרפיה פסיכואנליטית
טיפול אישי, זוגי והדרכת הורים
נייד 0526346334
 [email protected]

פתח תקווה- קרית מטלון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > פוסט בקול כבודה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר