8; 6;
אברהם מאסלו
9;
תכנים חברים ספרים יעוץ 2;
4; לחץ כאן לכל המידע על אברהם מאסלו
מה נותן לך מוטיבציה? מה מניע אותך?
מאת: יואב זילכה - מנטור אישי ועסקי, מרצה למוטיבציה והצלחה
קרה לך פעם שתכננת לעשות משהו, ראית את עצמך עושה אותו, קבעת לעצמך את הרגע שבו תעשה ואז הגיע הרגע ופשוט לא מצאת את הכוחות בתוכך לעשות מה שתכננת לעשות? זה קורה לכולנו. לא תמיד המנועים שלנו עובדים, לא תמיד יש לנו מוטיבציה, מה לעשות... אנחנו בני אדם. ובמקרים הפוכים, יש לנו ימים שבהם אנחנו פועלים במרץ, מספיקים לעשות המון דברים, מפגינים ביצועים מדהימים ומפיקים תוצאות יוצאות דופן. לא רק זה, אנחנו עושים את הכל ברוח טובה, רוח שמאופיינת בשמחה, קלילות וחוסר מאמץ. איך זה קורה? מה מניע אותנו? מה נותן לנו מוטיבציה? והאם אפשר לשמור על מוטיבציה גבוהה כל הזמן?
האם אתם יודעים מהם הדברים שמניעים אתכם לקום בבוקר, להיות, לעשות, להשיג, לחוות, להעיז? האם אתם מודעים למקורות שמספקים לכם מוטיבציה? האם אתם מקפידים למלא דלק? או שאתם מוצאים את עצמכם לא פעם אחת תקועים באמצע הכביש המהיר של החיים, על הקו האדום ללא מוטיבציה (דלק) להמשיך?
"אם היו נותנים לי 8 שעות לכרות עץ, הייתי משקיע 6 מהן בלהשחיז את הגרזן"
(אברהם מאסלו)
מה מניע אתכם לפעול? נסו לחשוב על הפעם האחרונה שהיה לכם יום פורה או על הישגים שלכם מהעבר. שאלו את עצמכם: מה היה שם? מה גרם לי לפעול כמו שפעלתי? איך ואיפה מצאתי את הכוח לעשות מה שרציתי לעשות? היזכרו בסיפורי הצלחה מהחיים שלכם (אני בטוח שיש כאלה, אפילו אם בעיניכם הם נתפסים כקטנים)... מה העביר אתכם מחשיבה לפעולה? מה גרם לכם לרצות לפעול? ומה גרם לכם לפעול בסופו של דבר?
החיים הם נסיעה ברכבת הרים שבה יש עליות וירידות, סיבובים, הפתעות, רגעים עוצרי נשימה ומצבי רוח משתנים. לא תמיד תהיה עליה ולעולם לא יהיה מישור, אך מה שבטוח הוא שיש לכם אפשרות לעצב לכם רכבת הרים שבה יש יותר עליות מאשר ירידות, שבה אתם יותר למעלה מאשר למטה, רכבת הרים שבה הירידות הם לא כל כך גדולות וכשהן מתרחשות, אז הן קצרות. רכבת הרים שבה המנעד שבין עליה לירידה הוא מתון יותר.
אם כך, עלינו לענות על שתי שאלות חשובות: האחת - איך לעצב רכבת הרים שכזאת? והשנייה - איך לשמור עליה? אז ככה... ראשית, עלינו להיות מודעים לדברים שמניעים אותנו, לכוחות שגורמים לנו לפעול, למקורות של אנרגיה ומוטיבציה בחיינו. שנית, עלינו לפתח הרגלים שיאפשרו לנו לתחזק את עצמנו ולמלא דלק על בסיס קבוע ולא לחכות שנתקע על הכביש המהיר של החיים. ודבר חשוב נוסף, עלינו לפתח מנגנון שיסייע לנו לבצע מעברים מהירים יחסית בין ירידה לעלייה, כלומר מנגנון שימנע מאיתנו להיות למטה יותר מדי זמן.
"אומרים כי מוטיבציה זה לא משהו שנשאר.
גם מקלחת לא, זו בדיוק הסיבה למה אנחנו ממליצים לעשות אותה יומיום"
(Zig Ziglar)
מרבית האנשים מונעים (מקבלים מוטיבציה) על ידי אחד מתוך חמשת המקורות הבאים: אתגרים, פחדים, תגמולים, הכרה וצמיחה למידה. באופן אישי, אני מאמין שלמידה היא מקור מוטיבציה גדול מאוד (אולי הגדול מכולם), למידה היא תכלית החיים. אנשים מצליחים מקפידים לפתח לעצמם מודל צמיחה ולמידה שיאפשר להם לעצור מדי פעם, להיכנס לתחנת דלק ולהטעין את עצמם בידע שייתן להם כוחות מחודשים להמשיך. ידע שיסייע להם לצמוח ולהתפתח. הם יודעים שככל שישחיזו יותר את הגרזן שלהם, הביצועים והתפוקה שלהם יעלו פלאים.
אך לא מדובר בכל ידע וחשובה גם הדרך בה הידע הזה מועבר. הידע שאני מדבר עליו נקרא התפתחות אישית. לצערי זהו ידע שלא מלמדים במערכת החינוך הפורמאלית, אך אני מאמין שזהו הידע שיותר מכל ידע אחר יקבע את מידת ההצלחה שלכם בחיים.
כיצד נוכל לשמור על מוטיבציה גבוהה? להלן מספר צעדים מומלצים...
1.לדעת למה חשוב לי לשמור על מוטיבציה גבוהה.
2.להיות מודע לכוחות שנותנים לי מוטיבציה (מקורות של מוטיבציה).
3.לפתח הרגלים שמאפשרים לי להיטען באנרגיה בעקביות (לשאוב כוח מתוך אותם מקורות מוטיבציה), ולשמור על ההרגלים האלה.
4.להקפיד על אורח חיים בריא (תזונה נכונה, פעילות גופנית, לנוח, לישון מספיק, לשמור על הגוף ועוד).
5.לשמור על הרמוניה ורווחת החיים (לאזן בין היבטי החיים השונים ולהקפיד להשאיר זמן לעצמי).
6.להיות נוכח בכל פעולה ובכל מקום בו אתה נמצא - משמע לחיות כאן ועכשיו ברגע הזה.
7.לפתח מנגנון שיאפשר לי לעבור במהירות מרמה נמוכה של מוטיבציה לרמה גבוהה של מוטיבציה.
אם ניקח את האנלוגיה של מוטיבציה כדלק, אז הצעדים ניתנים להמחשה בקלות:
1.לדעת למה חשוב וצריך למלא דלק כל הזמן.
2.להיות מודע לתחנות הדלק שנמצאות בסביבה.
3.להחליט שאני ממלא דלק פעמיים בשבוע, ביום ראשון בערב וביום שישי בצהריים ולהפוך זאת להרגל, בדיוק כמו שאני מצחצח שיניים או עושה כביסה.
4.לתכנן מראש סדרת פעולות של מה אני עושה במקרה חירום (אם בכל זאת נתקעתי בלי דלק באמצע הכביש המהיר).
הצעד האחרון הוא חשוב מאוד, כי הוא זה שממתן את המנעד של רכבת ההרים שאתם קוראים לה חיים. לאנשים מצליחים יש מנגנון כזה: ברגע שהם מוצאים את עצמם במצב רוח ירוד ובמוטיבציה נמוכה, הם לא מופתעים מזה. הם מודעים לעובדה שזה טבעי ושזה יכול לקרות ופשוט נוקטים בסדרת פעולות שתכננו מראש לרגעי "משבר" מסוג זה:
ראשית, הם סולחים לעצמם ומקבלים את העובדה שהם אנושיים ומותר להם להיות ב"דאון". שנית, הם מזכירים לעצמם את ה - "למה" שלהם, כלומר את כל הסיבות שמתארות למה חשוב שהם יהיו מלאי מוטיבציה (למשל: כדי שיוכלו להגשים חלומות, מטרות, שאיפות, ייעוד וכדומה). הם גם מודעים למקום שבו הם נמצאים בחיים ומכירים תודה על כל מה שיש להם בחיים. לאחר מכן, הם נחים כי מותר לנוח, ואז הם פשוט עושים את הדברים שהם אוהבים, את הדברים שנותנים להם אנרגיה וממלאים אותם. תוך זמן קצר יחסית הם עוברים בחזרה לעליה וממשיכים בדרכם, מצוידים בדלק חדש (מוטיבציה מחודשת להמשיך בעשייה לעבר מטרותיהם).
מאת: יואב זילכה - "המרצה המוביל בישראל למוטיבציה והצלחה". מרצה למוטיבציה, הצלחה וכן מנטור, מאמן אישי ועסקי. מייסד ומנכ"ל חברת Mentor Me שנותנת שירותי מנטורינג (השילוב המושלם בין Coaching, ייעוץ וחניכה) להצלחה בחיים ובעסקים. יואב מעורר באנשים את גדולתם ועוזר להם להפוך את הפוטנציאל שלהם לתוצאות יוצאות דופן, בעיקר באמצעות: הרצאות וסדנאות, עבודה של אחד על אחד וע"י פיתוח מוצרים, כלים ותכנים שעונים על הצורך בהצלחה!
[email protected] / 054-7929566
אהבת את המאמר של יואב? רוצה לקבל במתנה את ספרון ה"פורמולה" שכתב יואב ובו הוא מגלה לך מהם 6 המרכיבים הקריטיים להצלחה שלך בחיים? הירשם עכשיו בחינם באתר:
www.MentorMe.co.il לחץ כאן לעוד מאמרים של יואב זילכה - מנטור אישי ועסקי, מרצה למוטיבציה והצלחה.
6; קבל עדכונים על תכנים חדשים באתר! 6;
מה דעתך ומה אתה חושב? תגובות / שאלות / הארות - זה המקום...
לחץ כאן - כדי לכתוב את תגובתך...
אברהם מאסלו: תכנים נוספים בנושא אברהם מאסלו ועוד...
תמונה ללא תיאורתמונה ללא תיאור
איך להרגיש טוב לבד? האם באמת ואיך בן אדם יכול להרגיש את הטוב הספציפי שמשהו ספציפי גורם לו להרגיש, גם בלי הדבר עצמו? האם באמת אפשרי שבן אדם ירגיש את הטוב של הביחד גם לבד? האם אפשרי להיות בלי ולהרגיש עם? חלק 1
... בלי סקס? א מיניות, איך להרגיש טוב בלי רומנטיקה? איך אפשר להרגיש טוב בלי מילוי צרכים רגשיים בסיסיים? פירמידת הצרכים של מאסלו, תאוריית הצרכים של אברהם מאסלו
תמונה ללא תיאורתמונה ללא תיאור
איך להרגיש טוב לבד? האם באמת ואיך בן אדם יכול להרגיש את הטוב הספציפי שמשהו ספציפי גורם לו להרגיש, גם בלי הדבר עצמו? האם באמת אפשרי שבן אדם ירגיש את הטוב של הביחד גם לבד? האם אפשרי להיות בלי ולהרגיש עם? חלק 2
... איך אפשר להרגיש טוב בלי מילוי צרכים רגשיים בסיסיים? פירמידת הצרכים של מאסלו, תאוריית הצרכים של אברהם מאסלו
4; לחץ כאן לכל המידע על אברהם מאסלו
שרי אריסון - הסיפור שלי על שרי אריסון.
... הגיעו לקחת חלק בהילולה של הרב "הרנטגן" איפרגן בנתיבות מי שחשב שעסקי הרוח וההארה הם נחלתם הבלעדית של בעלי הדמיון המפותח והחיבור הרופף קמעא למציאות, מוטב שיסתכל על מחקריו של אחד מגדולי הפסיכולוגים, אברהם מאסלו, שחקר את עולם הרוח וההארה ואת הקשר שלהם לחייהם של אנשים כאברהם לינקולן, אלינור ... האקדמאיים החלוציים מסירים משהו מהערפל העוטף את המיסטיקה הרוחנית ומעניקים נקודת מבט אינטליגנטית ובהירה המאפשרת גם למי שמחוץ לעולם הרוחני להבין את החוויות הרוחניות ואת אנשי הרוח. הפסיכולוג הדגול אברהם מאסלו בדק מה משותף לגדולי המנהיגים ואנשי הרוח בהיסטוריה וגילה שהם זכו לחוויות רוחניות ...
משמעות - אדם מחפש משמעות
... - אדם מחפש משמעות מה מניע אותנו? למה אנחנו קמים בכל יום למציאות מורכבת ומתישה? למה אנחנו בוחרים לחיות? אברהם מאסלו תיאר זאת באמצעות פירמידת הצרכים שלו: שכל זמן שהצורך "הנמוך" יותר בפירמידה ממולא, כמו הצורך בהישרדות ובביטחון, ...
ספרים מומלצים עבורך!
תמונה ללא תיאור
6; קבל עדכון
על תכנים חדשים
הערוץ YouTube
הקבוצה Facebook
פסיכולוגיה חיובית - מבוא
... כאשר מרטין סליגמן בחר אותה כנושא המרכזי של כהונתו בנשיאות האגודה האמריקנית לפסיכולוגיה. עם זאת, הביטוי עצמו נטבע הרבה לפני כן, בספרו של אברהם מאסלו משנת 1954, "מוטיבציה ואישיות". בעקבות התפתחות המחקר בשנים האחרונות, תאוריות לגבי אושר ושגשוג אנושי שפותחו על ידי פסיכולוגים ...
הערכה עצמית - הקרקע של הצלחה
... היא מהי הקבוצה אליה אתה רואה את עצמך משויך, או ליתר דיוק - מהי הקבוצה אליה אתה רוצה להשתייך? בדרך אל הצלחה או הגשמה, הצורך בשייכות הוא אחד הצרכים הבסיסיים של האדם, אברהם מאסלו, זיהה זאת עוד בשנת 1943, כשהציג לעולם את ...
פסיכולוגיה חיובית, במה היא שונה מהפסיכולוגיה הקלאסית ומהן יתרונותיה?
... האושר". הדלאי לאמה התיאורטיקנים המרכזיים בתחום הפסיכולוגיה ההומניסטית היו: אברהם מאסלו, פסיכולוג חברתי (1908 - 1970) ותיאורטיקן מרכזי של הפסיכולוגיה ...
"הכח שבמחשבה" ריפוי קוונטי מיידי
... כך שהכל תלוי בנו, ביכולות שלנו שכמובן אפשר ורצוי לפתח אותם ובעוצמת הרצון לאפשר למקום הזה להתרחש בתוכינו, להיות שם להיתבוננן בשקט ללא רצון - רק להיות בהוויה. הפסיכולוג הנודע אברהם מאסלו היתמקד במחקריו אחרי האספקט החיובי של האדם וכך הוא תאר אתחווית ההתנסות כ - "הפוגה זו שבשקט שבין המחשבות". הוא ממשיך לדווח שהיו אלה רגעים של אושר טהור וחיובי כאש כל הספקות, כל הפחדים, הניפרדות נעלמו כל החולשות והשיפוט נעלם קיימת רק חווית האיחוד (כמו בהארה) אני ממשיך אברהם מאסלו מצוי בתוך החוויה ולא כצופה בה מבחוץ. ההפוגות בדרך כלל בהתחלה מאוד קצרות ומאוד רצוי להאריך את משך הזמן שאנחנו ...
הצורך בצורך
... השונים שלו. התיאוריה המרכזית המתארת ומנתחת צרכים אלה היא היררכית הצרכים של אברהם מאסלו. תיאוריה זו שוכללה ופותחה ע"י אחרים, בעיקר במטרה למצוא דרכים לשפר את המוטיבציה של עובדים ...
1 2 ...25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אברהם מאסלו
תמונה ללא תיאור
לזמן מוגבל!
2;1 ב 150 2;2 ב 250 2;4 ב 350
2; 050-3331-331
שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אברהם מאסלו, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי ועוד...
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אברהם מאסלו, איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לנהל את הזמן? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות ועוד...
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
בעיות נפוצות זוגיות ויחסים ניהול עסקים חרדות ופחדים הפרעות נפשיות לשכנע ולמכור חינוך ילדים והורות כסף והצלחה סודות החיים אושר ומודעות יהדות שיטות טיפול כושר ובריאות 2;כל הנושאים...
אברהם מאסלו
9;
נושאים נוספים לעיונך... להעיר למה אני מרגיש שיש עלי עין הרע? סוד החלל הפנוי חוקי המתמטיקה אסטרולוג תחושה של ספק למה אני מפחד לגשת לבחורות? לא לפחד להתחיל איתך למה זה רע להעריך את עצמך? איך להפסיק לשנוא את עצמי? היא לא באמת אוהבת אותי איך לאהוב בלי לפחד? יכולת להיות מאושר אושר הוא קבלת המציאות חשק לסקס לגרום לה לרצות להיות בזוגיות למה בלי פחד אין החלטה? החלטה עושה טוב או רע אימון אישי לחיים להתמודד עם חרטה התמודדות עם מוות של אחות נוסחא להצליח לעבור דייט ראשון בהצלחה איך לשתול מחשבות במינונים? להיראות חכם בעיני הלקוח לא רוצה להביא ילדים לעולם איך להתמודד עם ניתוק קשר עם ילדים? חלומות ותת מודע איך התת מודע משפיע עליך? לרפא כל הפרעה נפשית איך לרפא הפרעת התנהגות? האם לשכוח את האקס או לחזור לאקס? להילחם על האקסית שריר המטרה תהליך ירידה במשקל האם אפשר להוכיח שאין אלוהים? לא מפחד מאלוהים משיכה מינית והארה רוחנית חיפוש הארה איך להיות אלוהים? איך להפוך להיות אלוהים? האם אפשר לעשות כסף בקלות? מאמן עסקי כמה כסף יש לך? אתה משמעות החיים שלי מטרת החיים של אדם מאושר ערך עצמי שלילי לראות את חצי הכוס המלאה הרצאה על בחירה בבחירה חופשית איך אלוהים היה קיים לפני שהעולם היה קיים? מה היקום רומז לי? עוד נושאים ...
האתר עוזר לאלפי אנשים מידי יום!
גם את/ה מוזמנ/ת - לתרום ולסייע כפי יכולתך!
מידע נוסף כאן...
בכל עניין, ניתן ליצור קשר 2;
בווצאפ תמונה ללא תיאור 050-3331-331
1; לחץ כאן 1;
6; לקבלת עדכון על התכנים החדשים 6;
עדכונים גם ב: YouTube
הקבוצה ב: Facebook
RSS מנהל אתר / בלוג - לחץ כאן למידע נוסף
האתר Yeda.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לדיאטה, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, יועץ טיפולי בנושאי אברהם מאסלו - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לכותבי המאמרים המקוריים בלבד!
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1401 שניות - עכשיו 06_03_2023 השעה 01:22:09 - wesi4