| נשלח ב-1/11/2004 14:02 |
|
| |
מדהים! כמה אנחנו לא מעוניינים להתעשר
אני מסתובב ברחוב, אני מתבונן במה אנשים עסוקים כל היום. זה פשוט מדהים להיווכח כמה שהאנשים לא מעוניינים בכלל להתעשר.
אני בוחן את הסובבים, היכן שקועים מחשבותיהם, אחד עסוק עם הפוליטיקה, השני עם טיולים, השלישי עובד קשה כדי להעשיר את הבוס שלו.
מדהים! פשוט מדהים איך שהאנשים לא עסוקים ולא מוטרדים בכלל שהם לא יהיו עשירים לעולם אם הם ימשיכו להתנהג כך.
הנה לדוגמא, באתר היידפרק למשל, הפורומים שעוסקים בפוליטיקה ובבידור ופנאי ועוד כל מיני שטויות הם הרבה יותר פופולריים מכל הפורומים של כלכלה ועסקים גם יחד!
אמרו אתם. אם אתם מעוניינים להתעשר, לחיות בכבוד, להעשיר את עצמכם במקום להעשיר את הבוס שלכם, מדוע אינכם "שוברים ת'ראש" כדי להשיג מידע בנוגע להתעשרות.
מדוע הפורומים בנושאי עסקים וכלכלה הם כל איטיים וכל כך דלים?
כי זה פשוט מדהים איך שאנשים עסוקים כל היום עם שטויות במקום לחפש את "הסוד של העשירים".
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2004 00:10 |
|
| |
שמע, זה אולי מדהים, אבל ניתן להבין את זה.
אנשים מפחדים.
רוצים משכורת קבועה ובטחון. אין להם זמן ל"הרפתקאות".
מה אפשר לעשות?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2004 14:58 |
|
| |
בואו נעשה תחשיב הגיוני פשוט ונראה עד כמה הקשר בין להיות שכיר לבין להיות במצב "בטוח", הוא קשר רופף בלבד.
השכיר או השכירה נמצאים בחברה שחייבת להרויח כדי לספק להם משכורת, אם החברה לא תרויח, היא תפשוט את הרגל והם ימצאו עצמם מובטלים. חותמים אבטלה.
אם החברה תרויח מליונים השכירים ימשיכו לקבל את שכרם הקבוע, מקסימום יקבלו איזה טיפ קטן, ולא נהיים שותפים עם הצלחת החברה. כלומר, הם שותפים עם החברה רק במקרה של פשיטת רגל שאז הם נותרים ללא עבודה, ואינם שותפים, בדרך כלל, בהצלחת החברה.
עובד שלא יהיה פרודוקטיבי, יעוף על אתר ממקום עבודתו. שום "חברה" תקינה לא תחזיק עובדים פרזיטים בחברתה. זאת אומרת שהשכיר נמדד ביכולתו להעשיר את הבוס. אם הוא הצליח להעשיר את הבוס, הבוס ימשיך לנצל אותו, אם לא, הבוס יעיף אותו...
אם זה המדד, אז למה להיות פרודוקטיבי בתור שכיר ולהעשיר את הבוס, היו פרודוקטיביים לעצמכם והעשירו את עצמכם. והיה אם לא תהיו פרודוקטיבים לעצמכם, אזי תפטרו את עצמכם...
למה להעשיר את הבוס?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2004 09:07 |
|
| |
אני מסכים אם דבריו של "אבא עשיר"
אולם על מנת שאדןם יקום בוקר אחד וינסה בכלל להזיז משהו בכיוון עיסקי וריווחי עצמאי הוא צריך תמריץ..
חלק מן התמריץ מתורגם לכסף התחלתי וחלק מתורגם למוטובציה...
אני מאמין שמוטיבציה להצליח ולהתעשר יש לכולנו אך לגביי הסכום ההתחלתי אני בספק..
וכך יוצא שאדם ממשיך בעבודתו כשכיר מפאת היכולת להתחיל משהו כלכלי באופן עצמאי..
אני באופן אישי צעיר כבן 21 לאחר צבא שמאוד מאוד מעוניין לפתוח עסק עצמאי ויש לי כמה רעיונות מאוד מקוריים וחדשניים אך ידי אינה משגת לעמוד בסכום כסף התחלתי שיקנה לי בסיס להתקדמות..
אני מאמין בכל ליבי שלבסוף אצליח לשגשג ולהגשים את עצמי אך כרגע היני שכיר כאילוץ!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2004 15:39 |
|
| |
אם אתה עובד בגלל אילוץ, אתה במצב טוב, בתנאי שתמיד תזכור זאת ותחפש דרכים איך לחלץ את עצמך מהיותך שכיר.
ראשית תעבוד כדי להרויח כסף ראשוני.
אחר כך, תחסוך את הרווחים הללו.
אחר כך תשקיע את הרווחים הללו בעסקים שמגדילים את רווחיך.
אחר כך תתחיל להשקיע את רווחי עסקיך בנכסים סולידיים מניבים, עד שהנכסים המניבים יניבו לך את הוצאות המחיה הקבועים שלך, ואף את הלא קבועים, גם מבלי שתצטרך לעבוד.
אם תרצה תמשיך לעבוד, להרוויח, לחסוך, להשקיע. ואם תרצה, תוכל לפרוש מהעבודה, לצורך עיסוקים מעניינים, כמו שירות לקהילה שלך, עזרה לנזקקים, לימודים וכל דבר אחר.
שיהיה בהצלחה!
תוקן על ידי - אבא_עשיר - 22/11/2004 15:42:59
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2005 22:38 |
|
| |
אבא עשיר אתה עוד כאן?
אני ראיתי באחד הדפים שהינך מעוניין לפרוש.
אני עובד בחברה שנותן שירותים לחברות ומתוף כל אני מאוד חביב על המון מנכ"לים של הרבה חברות ועירייות ומועצות שונות
ואני מת להיות עצמאי אבל השוטף לא נותן לי מנוח להתחיל משהו, ומה שקורה שאני מתייבש על המדף.
איך אני יכול לדעת על מה כדאי ואיך כדאי הרי בכל דבר שאני רק חושב, יש עליהם כרישים לא קטנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 22:19 |
|
| |
קודם כל, מי אמר לך שעל תפקידך ומעמדך כיום אין הרבה כרישים שרוצים את מקומך? אך כמו שהגעת לזאת כן תוכל להגיע למקומות אחרים ואכן תהיה כריש בין כרישים, אז מה?
וחוצמזה, דוקא אתה לפי דבריך עם הקשרים הטובים שרכשת לעצמך בכל מיני מקומות טובים וחשובים תוכל להצליח באופן עצמאי, כי כשיש קשרים לא צריך פוטקציות... הכל זז כבר לבד, רק תראה שאתה מעונין בכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2006 18:40 |
|
| |
לא להאמין כמה שזה נכון
|
|
|
|