| נשלח ב-23/3/2006 12:46 |
|
| |
יסוד בכלכלה שאבא עשיר לא כתב עליו
ישנו סרט באנגלית שמייצג כל עם והמקצוע שלו.
למשל הסינים מקצוענים ומתמחים באוכל, הרוסים ב"קאר סערוויס" (בחו"ל זה ביטוי למוניות), היהודים בזהב ויהלומים, וכו'
חשבתי הסבר לזה. שישנם הרבה מאוד מקצעות ועסקים שלא כ"כ קשה לנהל אותם, אבל צריכים לדעת אותם, לדוגמא. לנהל סופרמרקט לא נראה לי שבאמת כ"כ קשה, פירוש שאדם שיעבוד בסופרמרקט חצי שנה - שנה יוכל בעצמו לנהל סופר, אבל אדם שאף פעם לא ניהל/עבד בסופר וירצה לפתוח סופר בעצמו, אפשר שיצטרך הרבה מאוד לחקור וללמוד בכדי שיוכל לנהל סופר, וכמאמר החכם אין חכם כבעל הנסיון. לסיכום ישנם הרבה מאוד עסקים שהדרך הכי קלה ללמוד עליהם זה ע"י הנסיון.
וזה ההסבר למה עם מסוים מתמחה בעסק מסוים,
כי אחד מהעם פתח עסק בענף הזה, כמובן את מי הוא לקח כשותף או כעובד, חברו לעם או למשפחה, במשך העבודה העובד/שותף לומד את המקצוע, ונפרדים, וכל אחד לוקח שותף/עובד חדש, עכשיו יש לנו כבר ארבע אנשים מאותו עם באותו מקצוע, ואחרי זה נפרדים וכו'. ובגלל אנו מוצאים שעם מסוים מתמחה במקצוע מסוים.
שימו לב, ותראו גם סביבכם שישנם הרבה מאוד עסקים שקשורים לקשרי משפחה, למשל משפחה של קבלני בנין, משפחה של עורכי דין וכו'.
וזה אחד הקשיים של הבן העני לפרוץ ממרוץ העכברים.
אם קיבלתם את היסוד שכתבתי עד עכשיו, ונתבונן בזה יותר עמוק, נראה שבעצם איך להסתדר בחיים מבחינה כלכלית אנחנו מושפעים מהסביבה, וזה מה מכניס אותנו לסביבה הכלכלית שלנו.
וכשאנחנו נמצאים בסביבתו של האבא עני, ולא רק אבא אפשר גם סביבה עניה, חסר לנו את המינוף לפרוץ ממירוץ העכברים.
והמסקנה שלי מכל זה.
שישנם הרבה מאוד אפשרויות להתעשר, הבעיה העיקרונית שלנו, הסיבה שנבחר באחד האפשרויות האלו.
אתן דוגמא לא רלוונטית הכוונה שלי היא רק לדוגמא, לדעתי עלות יצור של דקת זמן אויר למפעיל סולולרי להערכתי היא מקסימום 10 אג', וכולנו יודעים כמה משלמים בפועל עם כל המסלולים וההנחות. יוצא שהרווח של מפעיל סוללרי הוא עצום, וכמה מאיתנו חשבו על אפשרות לפתוח עסק כזה.
ובכן ישנם עוד הרבה מאוד עסקים מצליחים אבל מה פתאום שנחשוב עליהם.
שימו לב! כמה אשכולות צצו בפרום הזה, בנושא שיווק רב שיכבתי, האם אבא עשיר כתב רק ספר אחד, או שזה ההקשר היחיד שאנחנו נחשפים אליו.
וכמובן שישנם הרבה שחושבים שעיקר הבעיה היא בסכום ההתחלתי, מי שבאמת קרא את הספרים של אבא עשיר, ומאמין בהם יודע שאין בעיה כזאת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2006 13:01 |
|
| |
קשקושון,
מה שאתה רוצה לומר בעצם, שבכל ענף וענף מענפי העסקים, שולטים המאפייה הענפית המסויימת. וכדי לפרוץ את הענף זה מאוד קשה כי הם לא נותנים לך להכנס...
אבל זה נכון, מה שכתבת שמכל דבר אפשר לעשות כסף...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2006 13:12 |
|
| |
דפיבילטור
זה לא שהם לא נותנים לנו להיכנס, אנחנו לא חושבים להיכנס.
הודעת לי ב2 נקודות
1. שישנם הרבה מאוד דברים שאפשר לעשות מהם כסף 2. שבכל ענף שולטת מאפיה מסויימת
השאלה למה? אם הם לא נותנים להיכנס, או שאין לנו סיבה להיכנס
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2006 12:14 |
|
| |
אני חושב שזה כמו שאמרת.....הסיבה העיקרית לכך שאנשים לא פורצים דרך או בכלל פוצחים בקריירה חדשה היא הסביבה בה הם חיו עד עכשיו. אם הסביבה היא סביבה של אנשים שכירים קשיי יום וזו המציאות אליה אתה נחשף בכל יום, הרי שסביר להניח שגם אתה תהיה שכיר קשה יום ולא תחשוב לרגע שקיימות אפשרויות אחרות. מצד שני, גם אנשים שנחשפים למציאות אחרת, אינם ממהרים לשנות את המציאות שלהם, כיוון שקשה לשנות מנטליות שעוצבה והוטבעה בך במשך שנים. מעט אנשים מעזים לצאת מהמציאות הקיימת שלהם ולהתקדם מבחינה פיננסית, ובדרך כלל אלו אנשים, המוכנים לקחת סיכון, שכן עזיבת המציאות הקיימת כרוכה בויתורים רבים ובמידה מסויימת בנטילת הימור. איש אינו יודע וגם אינו מבטיח שהמציאות החדשה אותה תיצור תהיה טובה ממה שהיה לך קודם....ואת זאת חשוב לזכור.
רונן קוממי רואה חשבון 5450710-054 [email protected]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2006 15:45 |
|
| |
תודה מר רונן. השתתפותו של איש מקצוע בפרום כזה הוא חשוב ביותר.
האמת שהעלית פן נוסף של הבעיה מדוע אנשים לא מתחילים במציאות אחרת, והוא גלל חוסר הוודאות למציאות החדשה.
אמנם בין אשכולות הפורום תוכל למצוא הרבה מאוד אנשים שרוצים לצאת לעולם העסקים, ומשחפשים מה לעשות, בעצם מדובר באנשים שכן מוכנים לשנות מציאות, אבל מכיון שאין שהם שום קשר וידיעה לעסקים מסויימים, אינם יכולים להכנס לעסקים האלו.
ולגופו של ענין האם קיים איזה פתרון לבעיה הזאת.
או שצריכים לאמץ את הנוסחא שלחשוב ולחשוב. ובעז"ה כבר נגיע
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2006 12:34 |
|
| |
לדעתי צריך לחקור ולעלות על האופן שבו הנסיכים הערביים, במפרץ ובכלל, עושים את כספם. אני מדבר על הערבים שהם עשירים כקורח, ומייצרים איים מלאכותיים בים, ולכל בני משפחתם יש מרצדסים בשווי של מיליוני דולרים. הם חיים חיי עושר מופלג, עושר כזה שנראה רק בסרטים דמיוניים.
הם יודעים ועושים דברים שגם אנחנו יכולים. רק שלא חשנו על זה ולא פרצנו לתחום שלהם.
אולי כולנו יחד נחקור ונתעמק למצוא את הדרך שבו הם השיגו את העושר, ולעשות כמוהם.
|
|
|
|
|