בית פורומים אבא עשיר

שלום לכולם.. התייעצות - ניתוח טכני לעומת השקעה רגילה..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/4/2006 22:06 לינק ישיר 
שלום לכולם.. התייעצות - ניתוח טכני לעומת השקעה רגילה..

שלום לכולם,
אני  בן 17 תלמיד רגיל  וממוצע שגם מתענין בכסף, בורסה, השקעות, עבודה, ודרכים להצלחה..
בן דודי הוא כלכלן, וגם מנהל את איפקס ניהול תיקים בע"מ,
והוא מלמד אותי הרבה על שוק ההון , על אפיקי השקעה שונים, על התאמת אפיק השקעה לצורך מסויים של המשקיע ועוד..
אני בעצמי משקיע דרכו ובעזרתו את הכסף שלי מהבר מצווה בקרנות נאמנות שונות ומרוויח תשואה יפה..לדוגמא בשנה האחרונה עשיתי תשואה של כ-13%...יחסית הסכום שלי היה קטן כי אין לי הרבה כסף.. אבל עדיין התשאוה הייתה יפה.

היום הייתי בביקור אצל חברים, שהבן הוא בן 22 שעבר קורס של ניתוח טכני, הוא לא ברוקר אלא סוחר עצמאי משהו כזה..
הוא אומר שזה בכלל לא קשור לכלכלה, הוא רק מנתח גרפים כאלה, מוכר וקונה תוך כמה שעות, ומרוויח הרבה כסף..כמובן גם שהוא יכול להפסיד כסף אבל הוא טוען שהוא למד לנתח טוב ולראות דברים שצפויים לקרוא..<כמובן לא במאה אחוז >
הוא טוען כי זוהי השיטה העדיפה להרווחת כסף.
הוא אומר שהכלכלנים רואים דברים רחוקים, לשנה הקרובה מה יקרה, או איך האינפלציה תשפיע על המדדים בסוף השנה וכו'..
ומה שהם לא רואים זו את התנודתיות עד ההגעה ליעד הסופי.
הסוחרים לומדים לנצל את התנודתיות הזאת, להיכנס בזמן לקנות, ולמכור בזמן תוך מספר שעות, יום, יומיים..
ולעושת רווח גדול מהתנודתיות המהירה..
הוא בעצמו לא למד כלכלה, לא לומד לנתח אירועים פוליטיים מדיניים לניתוח מהותי שמשפיע על הכלכלה.. הוא הוא אומר שהסוחרים עובדים כמו רובוט לפי הכלים שלימדו אותם, מסרטטים להם קווים, מנתחים גרפים, קונים תוך דקות ומוכרים מהר מאוד ומרווחים.

אז שאלתי אליכם, אל המבינים פה בפורום,
על מה מדובר פה??.. מהי השיטה הטובה ביותר?.. או אולי כדאי לשאול למי מתאימה איזו שיטה?
האם נכון הדברים שנאמרו לי? או שמא יש פה עיוות או ייפוי של הדברים..?

אשמח לדיון על הנושא, דעות לכאן ולכאן.

תודה רבה מראש,
וכל הכבוד על היוזמה לפורום מסוג זה!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 15:24 לינק ישיר 

בבורסה, יש מושג של סוחרי יום. אולם הסוחרים הללו דומים יותר למהמרים מאשר משקיעים.

מי שאומר שהוא יודע לנבא את תנודות המניות, או שהוא שקרן או שהוא שוטה...

אמנם ניתן לנתח ולהנפיק תחזיות. אבל במקרים רבים מאוד, התחזיות לא מתממשות.

אבא עשיר מלמד, לאלו שמעוניינים להתעשר, לא להתעסק עם הניתוחים הטכניים לטווח הקצר. אלא רק לניתוח מלא לטווח הארוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2006 18:04 לינק ישיר 

לגבי שאלתך,לחצן ענה טוב.אני דווקא רוצה להתמקד ב-13% שהדוד השיג לך,ולומר לך שמי שעשה 13 אחוז בבורסה בשנה החולפת מוטב שיצא לפנסיה,כי את עבודתו הוא אינו ידוע,אפשרת שניה,שהוא מתחלק אתך ברווחים!או שהגדרת לו אפיקים סולידיים במיוחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2006 18:51 לינק ישיר 

ניתוח טכני מתאים מאוד לכול סוגי הסוחרים לא רק ליומיים
לטווח הארוך זה לא כלכך מתאים יותר מתאים ניתוח בסיסי

מה שהטכני עושה זה למעשה חוזה את התנועות לפי תנועות היסטוריות
כל ילד בורסאי יודע שאחרי עליות מחירים תמיד יבואו ירידות
זה כלל מאוד מאוד בסיסי הניתוח הטכני למעשה מביא שיטות לנבא את התנועות האלה על פי חוקים ידועים מראש כמובן שזה לא נכון ב 100 אחוז ואפילו לא ב 80
אבל אם עובדים לפי השיטות ומנהלים את הסיכונים נכון אפשר בהחלט להרוויח וזה ממש לא הימור
או שזה הימור מאוד מאוד מחושב
המכשול העיקרי זה הפסיכולוגי
אנשים יכולים לפעול לפי כל החוקים ואז ברגע האחרון להילחץ ולעשות משהו טיפשי
בגלל זה 80 אחוז מהם מפסידים כסף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 15:39 לינק ישיר 

לדעתי זה משחק מסוכן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > כלכלה נדל"ן ועסקים > אבא עשיר > שלום לכולם.. התייעצות - ניתוח טכני לעומת השקעה רגילה..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext