בית פורומים שיטות בעסקים

להבין את ה"שקרים" של שוק ההון.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2006 01:25 לינק ישיר 
להבין את ה"שקרים" של שוק ההון.

1 באפריל: השקרים שמספרים אנשי שוק ההון
מאחורי המשפטים האופטימיים של אנשי שוק ההון מתחבאת לא פעם אמת קצת פחות משמחת; כל הבדותות, המעשיות וסיפורי הבדים שמספרים לנו המנכ"לים, האנליסטים וחבריהם; שלא יעבדו עליכם
08:59 |  31.3.2006   עמי גינזבורג  

שקרים של מנכ"לים

לא עמדנו בתחזיות משום שהזמנה גדולה עברה לרבעון הבא. נקטנו בשמרנות חשבונאית והעדפנו לא להכיר בחלק מההכנסות. פספסנו את התחזיות כי בתוכנה ששלחנו ללקוח התגלו באגים חסרי פתרון. הוא מאיים עלינו בתביעה. ההזמנה הגדולה ש"נדחתה" בעצם בוטלה. ביקשנו מהלקוח להמתין עם מכתב הביטול כדי שבהודעה לעיתונות נוכל להגיד שהיא "רק מתעכבת".

מעשיות של יושבי ראש

אנחנו מצטערים להיפרד ממנשה, המנכ"ל המוערך שלנו, שאחרי הרבה שנים החליט לפרוש כדי לעשות לביתו. מנשה יודע יותר מדי על הנעשה בחברה, ובעיקר על הדרך המתוחכמת שבה אנחנו מקצים אופציות למנהלים ולדירקטורים ותופרים לכולם מצנחי זהב. ובכלל, הוא היה מנכ"ל די גרוע. כולנו העדפנו שהוא ילך הביתה עם פיצויים נדיבים וישתוק כמה שנים.

בלופים של מנהלי כספים

החלטנו להציג את ההשקעה בנומריקה אסטרולוג'י כהשקעת קבע, כי אנחנו מאמינים בה לטווח ארוך. עשינו השקעה איומה בלי שום בדיקה ואנחנו מנסים לצמצם נזקים. הרישום כהשקעת קבע נועד למנוע מצב שבו נצטרך למחוק סכומים גדולים מדי ברבעון. כל שנותר לנו זה לקוות שנוכל למחוק אותה בקרוב במכה אחת בלי שאף אחד ירגיש. אולי אפילו ברבעון הבא שצפוי להיות מוצלח במיוחד.

חצאי אמיתות של אנליסטים

למיקרוקוסמוס דיינאמיקס יש טכנולוגיה חדשנית ומתוחכמת שמגובה ב-20 פטנטים, 100 שנות הנדסה ומודל עסקי שקשה להתחרות בו. אין לנו מושג מה הם עושים ואיזה שימוש כלכלי יהיה לטכנולוגיה הזו. למזלנו, המנכ"ל תמיד רומז לנו שבוע לפני פרסום הדו"חות מה עומד להיות. זה אולי לא הכי אתי, אבל מבחינתנו מדובר במודל עסקי שקשה להתחרות בו.

החזק. מכור, וכמה שיותר מהר.

בדותות של חתמים

אנחנו מובילים את ההנפקה. אנחנו סתם טרמפיסטים. במקרה שמו את השם שלנו על כריכת התשקיף.

זריית חול של מנהלי קרנות נאמנות

הדירוג שפירסמו בעיתון מוטה. לא מודדים אותנו נכון. הקרן שלנו פיגרה אחרי כל המדדים הרלוונטיים בישראל בעיקר בגלל דמי הניהול השערורייתיים שאנחנו גובים. אבל הכל שאלה של איך מודדים, למה משווים ולאיזו תקופה מתייחסים. אם היו בודקים אותנו כמו שצריך, למשל בין 25 בינואר ל-8 בפברואר, היו רואים שהיכינו ללא תנאי את מדד חברות הזואולוגיה והביוטכנולוגיה של מדגסקר.

שמרנו על סטיית תקן נמוכה. התשואה שהשגנו היתה על הפנים.

כזבים של ספקולנטים

זו מניה טובה. אני מאמין בה לטווח הארוך. קניתי את המניה על סמך טיפ שקיבלתי כדי לעשות סיבוב. פתאום היא הסתחררה כלפי מטה. אני תקוע איתה לנצח.

סילופים של מנהלי חברות החזקה

אנחנו נסחרים בדיסקאונט ענק על שווי הנכסים שלנו. אנחנו מקבלים משכורות גבוהות מדי, יש לנו מנגנון אדמיניסטרטיווי מנופח ואין לנו שום תרומה ניהולית לחברות הבנות. יצרנו כמה חברות החזקה, כי כך נוח יותר לגייס כסף מהציבור בתקופות של גיאות, וקל יותר לבצע הצעות רכש כשהשוק בשפל. אנחנו כאן בשביל להנפיק, לגלגל ניירות, למשוך משכורות ולהקצות אופציות. יצירת ערך תחפשו במקום אחר.

הונאות של חברות טכנולוגיה בוול-סטריט

אימצנו תוכנית אופציות כדי לתת תמריץ לעובדים ולגייס את האנשים הכי מוכשרים שיש. האופציות מאפשרות לנו לשלוט על החברה עם החזקה של 2% בלבד כבר 10 שנים. חוץ מזה, תמיד אפשר למצוא הזדמנויות לתמחר את האופציות מחדש, גם אם זה קורה לפעמים קצת אחרי שהמניה עולה. עד עכשיו זה עבד לא רע, אבל משום מה רשות ניירות ערך בארה"ב, שתמיד חשבנו שאין לה עניין בחברות לא-אמריקאיות, החליטה לעשות סדר. הממזרים שינו אל הכללים.

שין-קוף-ריש של בעלי עניין

אני מוכר לחברה הציבורית שבשליטתי פעילות פרטית מדהימה. יש כאן המון סינרגיה עם החברה הציבורית. הסיבה היחידה שהסכמתי לוותר על החברה היא רצוני להימנע מניגוד עניינים בין הפעילות הפרטית לפעילות הציבורית. ועדת הביקורת של הדירקטוריון חושבת שזו עסקה נהדרת. אני בטוח שבעלי המניות יתמכו בי. החברה הפרטית שלי מפסידה ואין לי מאיפה לכסות את הבור במאזן. הייתי חייב למצוא פתרון. עברתי עם רואה החשבון על המאזנים שלה ועיקמנו כל מספר אפשרי כדי לייפות את התמונה. למזלי, רוב הדירקטורים הם חברים שלי ושל אשתי מהתיכון, והם אישרו את העסקה. אני חייב להשלים את העסקה הזו עכשיו בגלל הטבות מס מיוחדות שאני מקבל. דחייה הכי קטנה והחברה הולכת לפשיטת רגל.

סיפורי בדים של חברה ישראלית שמנפיקה בבורסה האלטרנטיווית בלונדון (

(AIM החלטנו להנפיק את החברה שלנו בבורסת ה-AIM בלונדון מכיוון שרוב הלקוחות שלנו אירופאים והמשקיעים בלונדון מחפשים חברות טכנולוגיה בעלות פוטנציאל צמיחה. אחרי שנראה קבלות, נרשום את המניות למסחר בבורסה הראשית של לונדון. הכסף שגייסנו עד עכשיו ממשקיעים פרטיים כמעט נגמר. בבורסה של תל אביב ניפנפו אותנו, ועל נאסד"ק שמביא איתו גם את חוקי סרביינס-אוקסלי בוודאי שאין מה לדבר. משום מה המשקיעים בלונדון פראיירים ומוכנים לקנות מניות של חברות ישראליות תמוהות ומפסידות. לא ממש אכפת לנו אם אחרי ההנפקה יהיה מסחר במניה, העיקר שיהיה לנו כסף לשלם משכורות. לפחות אי-אפשר להגיד עלינו שאנחנו לא יודעים לזהות הזדמנות עסקית כשהיא מגיעה

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?fromHasot=true&ElementId=/ibo/repositories/stories/m1_2000/skira20060331_700947.xml&layer=market&log=true

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > כלכלה נדל"ן ועסקים > שיטות בעסקים > להבין את ה"שקרים" של שוק ההון.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext