רבנים וכלכלה - תשמעו סיפור
אני לא כותב בפורומים לא כאן ולא במקום אחר אבל זו אחת הפעמים הבודדות שאני מרגיש צורך לעשות זאת. יש לי לקוח שעד לפני 3 שנים היה נחשב לאדם עשיר, מה זה עשיר..בית יפה וגדול עם בריכה על גבול הגולף בקסריה הוא על מרצדס S משהו.. אשתו על גיפ מרצדס לילדה יש גם איזה ג'וק (ניסן) בחניה, הבחור החזיק אולם ועוד 2 מפעלים. לפני כשנתיים הסתבך עם המנהל ונאלץ לסגור את אחד העסקים שלו ולשלם קנס של מליונים בנוסף על צו סגירה לעסק. במהירות רבה הוא חיסל את החסכונות ולא אחת שמעתי ממנו עד כמה הדבר נורא שהילד מבקש משהו ואתה פשוט אומר אין לי כסף. מאחר ואני באופן אישי הייתי פעם במצב של "לא יודע לאן ממשיכים" ונחשפתי לכתבה שפורסמה באחד הפורומים על המקובל הרב טכובר, אני הלכתי אליו וראיתי ניסים של ממש ואף כתבתי על כך כאן. ראיתי את היאוש בעיניו של הלקוח שלי ולא יכולתי שלא להעלות את האפשרות הזאת למרות שמדובר באיש עסקים חילוני ורציונאלי, מה זה יזיק אמר לי... כמה זה יעלה לי שאל? אמרתי לו 0 פשוט כך לא עולה. הבחור קבע תור, הגיע לרב שמקבל קהל רק בפתח תקווה, לפני שאמר מילה שואל אותו הרב תגיד לי מי זה פלוני...? הלקוח שלי משיב לו שזה אחד הבכירים במנהל עמו יש לו מו"מ קשה ואכזרי ואז הרב זורק לו עוד שם ושואל אותו ומי זה? הלקוח שלי לא יודע להשיב, לא מכיר שם שכזה ואז אומר לו הרב, תתחיל להניח תפילין ואם תפגוש אדם בשם הזה הוא יעזור לך.
חולפים שבועיים והלקוח שלי מגיע לפגישה במינהל אבל הפעם הוא לא פוגש את הפלוני הראשון שקיבל קידום אלא אדם אחר העונה לשם של הפלוני השני שהרב שאל עליו, בלי הרבה התלבטויות הציע ממלא המקום להגיע לפשרה ולסגור את התיק תוך הבטחה לעצור את ההליכים ולבטל את צו הסגירה לעסק שלו.
ההוא לא ידע מה אמר הרב ללקוח שלי והתרשם מאוד מהקלות שהלקוח שלי מסכים לפשרה.
מה אומר לכם השבוע פגשתי את הלקוח שלי שוב, הציג בפני תוכניות לפתיחת העסק מחדש, הכול חוזר להיות כמו פעם הוא אומר לי, שעות של התיעצויות התמודדויות מבוכות ודמעות הפכו לשעות של עשיה יצירה והתפתחות מחודשת מהיום שקיבלתי את הברכה. אני שוב בהתלבטות הזו, האם באמת יש כוח לרב לשנות גורל? תחושת השכל - לא המציאות - כן וכבר פעם שניה שאני רואה זאת באופן אישי. כדי שתוכלו לומר לי מה דעתכם אני כותב את הנייד של מי שקובע את התור ואם גם אתם רוצים ללכת ולבדוק ולספר לנו מה אתם חושבים זה יועיל לכולנו. 054-2387387 אייזיק
 |
|
|