שלום לכולם.. התייעצות - ניתוח טכני לעומת השקעה רגילה..
שלום לכולם, אני בן 17 תלמיד רגיל וממוצע שגם מתענין בכסף, בורסה, השקעות, עבודה, ודרכים להצלחה.. בן דודי הוא כלכלן, וגם מנהל את איפקס ניהול תיקים בע"מ, והוא מלמד אותי הרבה על שוק ההון , על אפיקי השקעה שונים, על התאמת אפיק השקעה לצורך מסויים של המשקיע ועוד.. אני בעצמי משקיע דרכו ובעזרתו את הכסף שלי מהבר מצווה בקרנות נאמנות שונות ומרוויח תשואה יפה..לדוגמא בשנה האחרונה עשיתי תשואה של כ-13%...יחסית הסכום שלי היה קטן כי אין לי הרבה כסף.. אבל עדיין התשאוה הייתה יפה.
היום הייתי בביקור אצל חברים, שהבן הוא בן 22 שעבר קורס של ניתוח טכני, הוא לא ברוקר אלא סוחר עצמאי משהו כזה.. הוא אומר שזה בכלל לא קשור לכלכלה, הוא רק מנתח גרפים כאלה, מוכר וקונה תוך כמה שעות, ומרוויח הרבה כסף..כמובן גם שהוא יכול להפסיד כסף אבל הוא טוען שהוא למד לנתח טוב ולראות דברים שצפויים לקרוא..<כמובן לא במאה אחוז > הוא טוען כי זוהי השיטה העדיפה להרווחת כסף. הוא אומר שהכלכלנים רואים דברים רחוקים, לשנה הקרובה מה יקרה, או איך האינפלציה תשפיע על המדדים בסוף השנה וכו'.. ומה שהם לא רואים זו את התנודתיות עד ההגעה ליעד הסופי. הסוחרים לומדים לנצל את התנודתיות הזאת, להיכנס בזמן לקנות, ולמכור בזמן תוך מספר שעות, יום, יומיים.. ולעושת רווח גדול מהתנודתיות המהירה.. הוא בעצמו לא למד כלכלה, לא לומד לנתח אירועים פוליטיים מדיניים לניתוח מהותי שמשפיע על הכלכלה.. הוא הוא אומר שהסוחרים עובדים כמו רובוט לפי הכלים שלימדו אותם, מסרטטים להם קווים, מנתחים גרפים, קונים תוך דקות ומוכרים מהר מאוד ומרווחים.
אז שאלתי אליכם, אל המבינים פה בפורום, על מה מדובר פה??.. מהי השיטה הטובה ביותר?.. או אולי כדאי לשאול למי מתאימה איזו שיטה? האם נכון הדברים שנאמרו לי? או שמא יש פה עיוות או ייפוי של הדברים..?
אשמח לדיון על הנושא, דעות לכאן ולכאן.
תודה רבה מראש, וכל הכבוד על היוזמה לפורום מסוג זה!
 |
|
|