גייטס: הלוואי שלא הייתי האיש העשיר בעולם
אנשים רבים בעולם חולמים להיות האיש העשיר בעולם, אך האיש עצמו היה מוותר על זה: "הלוואי שלא הייתי. שום דבר טוב לא יוצא מזה", אמר יו"ר מיקרוסופט בראיון ל-NBC*:namespace prefix = o />
סוכנויות הידיעות
אנשים רבים בעולם חולמים להיות האיש העשיר בעולם, אך האיש עצמו היה מוותר על התואר. יו"ר מיקרוסופט ביל גייטס אמר אתמול (ד') כי אינו רוצה להיות האיש העשיר בעולם. "הלוואי שלא הייתי. שום דבר טוב לא יוצא מזה", אמר גייטס בראיון עם כתב CNBC, דוני דוייטש, במהלך ועידת פרסום מקוון.
גייטס מדורג על ידי המגזין "פורבס" כאדם העשיר בעולם, והונו האישי מוערך בכ-50 מיליארד דולר, אם כי הון זה הצטמצם במספר מיליארדי דולרים מאז השבוע שעבר, לאחר שענקית התוכנה אכזבה את המשקיעים ודיווחה כי השקעות חדשות יפגעו בהכנסות. גייטס עושה הרבה כדי להתחלק בעושר הזה. קרן ביל ומלינדה גייטס שלו היא ארגון הפילנתרופיה הגדול בעולם, עם תרומות בהיקף של 29.1 מיליארד דולר.
גייטס, שהפך את מיקרוסופט לחברת התוכנה הגדולה בעולם, נתפס כאדם שלא אוהב פרסום. הוא הסביר כי אינו אוהב את הפרסום שקשור להיותו האיש העשיר בעולם. "אתה נחשף יותר כתוצאה מכך", אמר גייטס. אך, גייטס אומר כי למרות עושרו ופרסומו, הוא יכול לצאת ולעשות דברים יומיומיים כמו אנשים רגילים."לא מטרידים אותי כשאני נמצא בציבור. לעיתים נדירות מישהו מבקש חתימה, אבל זה לא נורא".
גייטס אמר עוד כי האדם שממנו למד הכי הרבה, פרט לעמיתיו בתחום הטכנולוגיה, הוא המיליארדר והמשקיע האגדי וורן באפט, שנמצא במקום השני ברשימת עשירי העולם. באפט עומד בראש חברת ברקשייר האת'אווי, והונו האישי מוערך בכ-42 מיליארד דולר. לדברי גייטס, לבאפט "יש דרך מרעננת ופשוטה להסתכל על דברים, ולכן אני שם אותו בראש הרשימה". גייטס הוסיף כי הלקח העיקרי שלמד מבאפט היה חשיבותה של ההגינות.
גייטס אמר עוד כי אין חשש שילך בדרכם של אמריקנים עשירים אחרים וייכנס לפוליטיקה. "לעולם לא אהיה פוליטיקאי", אמר, וכשנשאל מדוע ענה: "מכל סיבה. אני לא אסבול את זה, לא ייבחרו בי, אני טוב יותר במה שאני עושה".
תוקן על ידי - לחצן - 04/05/2006 16:09:40