| נשלח ב-28/10/2009 23:18 |
|
| |
משכנתא לדירה שניה
מה הפרוצדורה לקבלת משכנתא, או אישור עקרוני לשם רכישת דירה שניה?
אני מעונין להשקיע בדירה שניה, והשכירות תכסה את המשכנתא, פלוס מינוס.
יש לי הון עצמי מסויים, אבל אני מעדיף לקבל הלוואה במינוף גבוה ככל שניתן.
אין בעיה של הכנסות פנוייות.
אני משלם משכנתא אחת על הדירה שלי.
האם אני יכול לקבל מהבנק אישור עקרוני כלווה, שאני יכול לקבל מסגרת אשראי, עוד לפני שאני מתחיל לחפש את הדירה המיוחלת?
או שאני חייב לחתום על זכרון דברים, ואז לקוות לטוב, ואולי בכלל בסוף המשכנתא תתקע, ואני "אוכל אותה"?
אשמח גם לשמוע על אופציית EMI.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2009 23:41 |
|
| |
א. ראשית, כמובן שחשוב מאד ורצוי לראות אם מקבלים אישור עקרוני לקבלת ההלוואה טרם חתימת כל חוזה מכר מחייב.
ב. לא פירטת בכמה אחוזים ממושככנת דירתך הראשונה, כל סכום שתוכל להוציא משם יצטרף למימון רכישת הדירה השניה.
ג. אופצית אי. אם. איי. אם הינך עומד בקריטוריונים שלהם אדרבה, דרישותיהם הכנסה בתלושי שכר או כעצמאי בסכום של לפחות 1,500 ש"ח לנפש(!) + תשלומי השמכנתאות כולם. וותק בעבודה, ובדיקה מעמיקה של חשבונות העו"ש.
במקרה של שיעבוד 2 נכסים ניתן להגיע קרב מאד למימון מלא. דרך אי. אם. איי. ניתן להגיע בסביבות 85-90% (ולא נתעכב על הפירסומים השונים).
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 00:01 |
|
| |
דירתי הראשונה ממושכנת ב50%
הכנסות נראה לי שלא יהוו בעיה.
(האם לוקחים בחשבון את ההכנסה הצפויה משכירות? לא שנצטרך, אבל ליתר בטחון)
אני מבין שEMI נותנים 95% לפי הערכה שלהם, ולפי מימוש מהיר, ולכן זה רק 85%, אני צודק?
ותודה על עשיית הסדר בדברים.
אם באופן עקרוני זה ייראה טוב, אולי נקבע פגישה..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 11:45 |
|
| |
מנסיוני, אל תבנה על EMI. קשה מאוד להוציא מהם אישור. הם נתפסים לפרטים קטנים ולא מכבדים בד"כ אישור כולל כהכנסה וכו'. עדיף למשכן עוד אחוזים מהנכס הקודם (אם השעבוד הקיים פחות מ-50% מיתרת החוב כולל הצמדה, ועדיף בבנק שבו בוצעה ההלוואה הקודמת. אם תרצה לקבל את ההלוואה החדשה בבנק אחר, תזדקק לאישור הבנק לפרי פסו בדרגה שניה אם הבנק הנוכחי יסכים לדרגה זו).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 18:08 |
|
| |
מה לא מספיק 2 הדירות שתיקח גם את EMI ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 22:30 |
|
| |
זה לא ענין של מספיק.
בביזנס מנסים למנף למקסימום.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2009 18:13 |
|
| |
מאה אחוז צודק,
נקוה שיהיה יותר זמן לביז'ס.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2009 13:44 |
|
| |
שלום רב!
אך טוב וחסד צודק.
עלי להזהירך מעוד דבר: בבנקים מסוימים אם ENI דחו את בקשתך על 85% אינך רשאי לאחר מכן לקחת 70% מהבנק לבד וללא EMI, הבנק מושך את ידו לגמרי מהתיק. כלומר, לא תוכל להוציא את ההלוואה בכלל מהבנק, גם אחוזי מימון פחותים.
ליתר התייעצות ניתן לפנות לטל' 02-5004526
בברכה ובתקווה להצלחה
יצחק - משקלתא
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2009 01:29 |
|
| |
אם דירתך הראשונה לא משועבדת זה הכי קל לקנות דירה שניה אב ל אם משועבדת זה דבר מסובך שהרי על כל דירה 70% תקבל ויש סיכוי שתצטרך הון עצמי אם סך הדירה השניה גבוה..וכמובן לא לשכוח שבדירה שניה יש את המס רכישה שהוא גבוה מאוד בפעמים רבות!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2009 19:28 |
|
| |
דיווח ברמה צודק,
|
|
|
|