בית פורומים חרדי הכלכלה

כ-60% מהמעסיקים לא רוצים עובד חרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/11/2009 14:49 לינק ישיר 

*--#b0b2b4*
כ-60% מהמעסיקים אינם רוצים עובד חרדי, כך עולה מנתונים שמפורסמים היום במחקר שנערך בתקופה האחרונה. המפלה ביותר ענף הפרסום. ענף שפתח שעריו: תחום הבנקאות.
אשר הלפרין כ"ב בחשוון התש"ע 11:10

מסתבר שלא מספיק ללמוד מקצוע, אלא גם להיות תלוי לחסדיהם של המעסיקים, שמרביתם אינם אוהבים חרדים. סקר מיוחד שנערך בתקופה האחרונה מעלה נתון מבחיל, לפיו כ-60% מהמעסיקים אינם רוצים להעסיק עובדים חרדים שלמדו ורכשו השכלה.

על פי הסקר, שלושה מגזרים מופלים לרעה, והם: חרדים אתיופים וערבים. מהנתונים עולה כי את הציבור החרדי לא ירצו לקבל 58% מהמעסיקים, אתיופים 53% מהמעסיקים אמרו שיעדיפו אחרים על פניהם, ואת הערבים 83%.

משמעות הדבר, כי שישה צעירים חרדים מתוך עשרה לא יזכו להיקלט לעבודה למרות שלמדו ועברו את כל המבחנים הנדרשים, והכל בשל השתייכותם למגזר החרדי.

שמואל א. תושב קריית אתא, סיפר ללדעת.נט כי הדבר כלל לא מפתיע אותו. "חוויתי זאת על בשרי, כאשר הגעתי לראיון עבודה למקצוע אותו רכשתי בחו"ל ושהוא מקצוע שדי נדרש בארץ, אלא שעם הגעתי הבחין בי המעסיק ולאחר הראיון אמר לי שאיני מתאים. בבירור שערכתי לאחר מכן עם אדם נוסף בחברה, הוא הבהיר לי כי הסיבה לכך היא שאני 'דוס', וכל שאר הנתונים התאימו מאוד. לשמחתי בינתיים התקבלתי בעבודה טובה שעובדת עם חברות מחו"ל, אך אני שבאתי מחו"ל נדהמתי לראות שבאוסטרליה מקבלים אנשים על פי הכישרון והידע, ואילו כאן על פי הלבושים".

יצויין כי על פי הסקר שנערך, הענף המפלה ביותר הוא ענף הפרסום, בעוד בתחום הבנקאות הצליחו להשתלב יותר ויותר חרדים.

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > כלכלה נדל"ן ועסקים > חרדי הכלכלה > כ-60% מהמעסיקים לא רוצים עובד חרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext