| נשלח ב-7/12/2009 20:58 |
|
| |
תשלום על משכנתא שלא מתבצעת?
יש לי שאלה?
אם אני מעוניין באישור עקרוני על משכנתא במטרה לקנות דירה והמתווך השיג אישור למשכנתא תוך זמן קצר כאשר דיבר,
המטרה שבקשתי את האישור כי עמדתי לפני קניית דירה ספציפית. אך בפועל הדירה ההיא נחטפה ולא מצאתי עדיין דירה כלבבי. ולכן אני לא משתמש במשכנתא עד לזמן בלתי ידוע.
הדבר קרה לי אצל מתווך משכנתאות והוא דורש מחיר מלא בטענה שהוא את עבודתו סיים, האם הוא צודק? ומה מקובל בשוק? לא נחתם חוזה ביני לבינו מכיון שאנו גרים בערים שונות רחוקות אחד מהשני, והוא גם סמך עלי מפני שהוא מכיר את משפחתי, אך היו דברים ברורים ביננו שהוא צריך להביא רק אישור עקרוני. המתווך לא ביקש כסף מראש מאותה סיבה שהוא סמך עלי ואני עליו,
פשוט לא נראה לי שצריך לשלם עבור עבודה כל כך פשוטה, של הגשת בקשה בבנק שזה לוקח בסביבות שעה בלבד. השאלה דחופה ואני צריך תשובה בהקדם. תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2009 13:47 |
|
| |
למה אף אחד לא מגיב
מנהלי משקלתא אנא תגובתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2009 20:45 |
|
| |
לכאורה מתווך המשכנתאות סיים את תפקידו להשיג לך את אישור הבנק לעיסקה, זה שאתה לא לקחת בגלל שלא סיימת את עיסקת הרכישה זבש'ך. אגב לאישור הזה יש תוקף של מס' חודשים (מנסיון).
וזה אולי מסביר למה לא צריך מתווך משנאות וניתן לפנות ישירות לבנק או שחברי משקלתא יתקנו אותי ויסבירו אחרת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2009 11:03 |
|
| |
אם ההסכם היה שהמתווך צריך להשיג רק אישור עקרוני אזי הצדק איתו ויש לשלם את כל התמורה. כדאי תמיד לחתום על הסכם ברור וניתן להוסיף סעיף כי במידה והלקוח לא ירכוש את הדירה אותה רצה לרכוש, אזי ישלם רק 60% מהתמורה או משהו כזה. להערה שלא צריך יועץ משכנתאות: לא תמיד משלמים על עבודה נטו, לפעמים משלמים על מוניטין, קשרים, מיומנות, וכו'. עו"ד לוקח על פתיחת תיק 10,000 ש"ח - זה לוקח לו בדיוק חצי שעה. מה לעשות שהוא המומחה ולא אתה. בתקווה להבנה אלעזר - משקלתא
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2009 01:36 |
|
| |
שניםשנים
לפחות תתן יחס, אני גם שאלתי באישי וענו לי וגם בפורום, אתה תקפת, לפחות תתיחס אחרי שענו לך,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2009 01:51 |
|
| |
מצוות תוכחה זה בסתר על כל פנים תודה למשקלתא על התשובה ולשאר המגיבים
|
|
|
|