בית פורומים ספרי קדש

ספרי הגר"ש ליברמן זצ"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2004 10:22 לינק ישיר 
ספרי הגר"ש ליברמן זצ"ל

איפה אני יכול להשיג אותם באזור המרכז ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2004 21:04 לינק ישיר 

יש איפושהו באינטרנט אתר שמוכרים את כל ספרי בית המדרש לרבנים (תחפש לפי מכון שכטר או שוקן וכדומה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2004 11:54 לינק ישיר 

יעקב
הייתי השבוע במכון שוקן, אולם חוץ מהתוספתא כפשוטה ותוספות ראשונים ועוד ספר או שניים שלו, לא היו שם ספרים שלו.
שאלתי למשל על "מחקרים בתורת א"י" ואמרו לי שלא הם מוציאים את זה, אז מי כן איפה אני יכול להשיג את הספרים שלו ?

ומכאן לשאלה הבאה
מה ההבדל בין ה"תוספתא כפשוטה" ל"תוספת ראשונים"
לא הספקתי לעיין בהם לעומק ועל פניו הם נראים מאוד זהים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2004 17:03 לינק ישיר 

תוספת ראשונים נכתב בצעירותו בהיותו עוד בירושלים, ועניינו הבאת כל דברי הראשונים המתייחסים אל התוספתא, ומקצת התייחסות לנוסחאות.
ספרו תוספתא כפשוטה נכתב במקביל להוצאת התוספתא במהדורה מדעית, ועניינו ביאור ארוך לתוספתא (ולא כביאור הקצר שעל הדף ב"תוספתא" המדעית שעניינו בעיקר ביאורי מילים ומושגים קשים), שמקיף את כל שינויי הנוסחאות בתוספתא, במקבילות ובמובאות שבבלי בירושלמי ובספרות חז"ל בכלל, וביאור העניין בצורה הפשוטה והמתיישבת ביותר תוך הבאת מפרשי התוספתא לפי העניין.
במקומות רבים, כאשר כבר האריך בעניין בתוספת ראשונים, מפנה הגר"ש את המעיין "עיין בתס"ר", במקום להאריך שוב בעניין.
ראוי לציין כי מכיון שתס"ר נכתב קודם לתוכ"פ, הרי שתס"ר מתייחס לתוספתא מהדורת צוקרמנדל (יצא עכשיו מחדש) ותוכ"פ מתייחס לתוספתא מהדורת ליברמן.
חשיבות נוספת לתס"ר (וכמוהו למהדורת צוקרמנדל) שהוא חיבור מושלם על כל ששה סדרי התוספתא, בניגוד לתוכ"פ והתוספתא המדעית המגיעים רק עד בבא-מציעא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2004 09:31 לינק ישיר 

תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2004 16:22 לינק ישיר 

ובעניין "מחקרים בתורת א"י", קבל המלצה: במקום לטרוח, לך לספריה עם מכונת צילום, צלם וכרוך. יעלה לך פחות מעשירית המחיר מאשר אם תמצא עותק באיזשהו חור נידח. (שם גם תצטרך לפשוט את עורך ולמוכרו בשביל לשלם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2004 09:09 לינק ישיר 

תודה רבה, רעיון נחמד

אבל אני רוצה את זה בתור ספר עם הכריכה המקורית.

מעניין שאתה לא הראשון שאומר לי שצריך "לקחת משכנתא" כדי לקנות את הספרים שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > ספרי קדש > ספרי הגר"ש ליברמן זצ"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext