| נשלח ב-8/12/2005 18:11 |
|
| |
שלום לאנשי הפורום.
רק היום ראיתי את הפורום לראשונה, ואני שם לב שהפורום מתקשה מאד לזרום. ביקורת ספרים אינה בכלל דבר פופולרי ובמיוחד אצל החרדים שלמרות שהם חובבי ספרים הרי בדרך כלל ביקורת הספרים חרדית במודיע ובשאר פרסומים היא סקירה עטופה בהרבה סכרין וחיובית עד להקאה.
אך לדעתי חשוב שיהי' פורום כזה, שכן מחמת מבול הספרים והמהדורות שמציף את השוק, כדאי שיהי' פורום ששם ניתן לברר טיב מהדורות וספרין שיוצאים לאור מדי יום.
אני מקוה לתרום לעתים תכופות התרשמיות שלי על ספרים שונים שאני קורא בהם או בודק אותם להנאתי.
ביקורת אחת שכתבתי לתומי, כבר הביאה מאן דהו לנקודת רתיחה וקבלתי תגובה מאד מתלהמת ואישית. אך דברים אלו לא מרתיעים אותי, אכתוב לפי ראות עיניי, בלי לחפות על אף אחד ויפלו הדברים איך שיפלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2005 18:23 |
|
| |
ברכות מאליפות מנפש ועד בשר (... ) כל התעוררות שתעשה בפורום הזה מבורכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2005 19:20 |
|
| |
שכויח מוהר"ר אתנחתא שליט"א על הפורום.
מקוה שאפשר לשאול ולהענות.
אגב, המודיע זה באמת לא סקירה, אלא מי שיש לו אהוב או קרוב מהמערכת נותן לו ספר והוא כותב. משהו במקום פרסומת.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2005 19:48 |
|
| |
רזיא, אני לא הקמתי את הפורום. נראה שהמנהלים התייאשו וכבר נטשו את המקום והסכמתי להחיותו.
כבר כתבתי מאמר ביקורות על ספר אחד ומתעתועי הפורום זה נשלח ונעלם וכעת אני מכין מאמר נוסף ואשתדל לשחזר בחינת קשה עתיקא מחדתא. אם אנשים כמוך יבקרו פה ניתן להפוך את הפורום למקום רציני של ביקורת ספרים שיהי' לו הד מעבר לפורום.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2005 20:39 |
|
| |
שמחה רבה אשתתף.
זה נושא חשוב מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2005 20:47 |
|
| |
אתנחתא יקירי,
אני המנהל ולא הלכתי לשום מקום ב"ה. אני עוקב בקביעות אחרי ההודעות, וב"ה אין לי הרבה מה להעיר. ואם יש לי מה להאיר או להאיר, אני משתדל להצטרף לדיון.
בשבועיים האחרונים יש ב"ה נסיקה מרשימה בפופולריות של הפורום (אין לי מושג מה קרה פתאום, אולי לינק חדש). אני שמח בכך, ונדהם מעומקם של כמה מהנושאים, שלא זכיתי ליד ורגל בהם.
כל בקשה, תלונה וכו' אפשר להעביר אליי, בפרטי או בכללי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2005 21:05 |
|
| |
אדוני המנהל, שלום רב.
א"כ אפשר להגדיר הפורום. האם אפשר לכתוב ביקורת על מחברים?מהדירים וכו'. או שהכל צריך להיות סגנון המודיע, או ידיעות גרידה.
למשל, אני מעוד מעוניין לדעת פירוש המשניות מהדורת הר' קאפח, האם הוא באמת תרגום טוב ומדוייק. ומטבע הדברים יהיה גם דברים נוקבים וכו'. האם זה מתקבל? או חורג מכללי הפורום?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2005 21:21 |
|
| |
שמעתי על עבודה של הרב קורח.
נדמה לי שחלקים ממנו כבר נדפסו.
(ומעניין מה היה הענין עם ספר המדע).
אני מצפה לאישור המנהל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2005 21:24 |
|
| |
י"ל הוצאה חדשה של משניות טהרות ע"י ווגשל (הוצאה מזעזעת, ואי אפשר לסטות כל רגע לנושא אחר...) והם השתמשו בתרגום שלו.
חוץ מזה הוא הדפיס כמה מסכתות במהדורות מצומצות לידידיו. רחוק לשער שראית את זה.
תוקן על ידי - נחית_דרגא - 12/12/2005 21:23:59
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2005 21:46 |
|
| |
רזיא, תפתח אשכול, ותראה את תגובת המנהל.
מכתבו (ואכן דעתי) של רד"צ כבר נידון בעצכ"ח ושם פורסם מכתבו. ושם גם דעתי על קאפח ומכתבו של הרד"צ.
נחית, דעתי על רד"צ לא נגזרת מחבדיות שלי, אלא משנאתי לקנאים שקדמה לחבדיות וינקתי מבית הורי, יהודים חסידיים לא חבדיים.
תירגומו של קורח ראיתי על מסכת שביעית. וכל תרגום חדש מבורך שמניה ומניה תסתייה שמעתתיה. עד עכשיו הרי תרגומו של הרב קאפח פתח לפניי את עולמו של הרמב"ם למרות שאין אדם מנוקה משגיאות כמובן.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2005 22:02 |
|
| |
תיתי לי, חדאי נפשי, שמעולם מנעתי רגלי מנתיבותם (פורום עצכ"ח) ושמרתי נפשי מהלכד בשחיתותם, אלו המדמים כי בעשותם מעשיהם במחשכים ובמסתרים הותרה הרצועה, ומשלחים חרצובות לשוניהם, חרצובות רשע, כנגד חז"ל ורבותינו זיע"א.
למשומדים ולמינים אל תהי תקוה.
תוקן על ידי - נחית_דרגא - 12/12/2005 22:55:41
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2005 23:14 |
|
| |
לכל מאן דבעי,
אני מצרף לינק לתקנון שפורסם. אני חושב שתמצאו שם, ובהמשך הפורום, תשובות לשאלות שלכם.
http://masoret.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=966312
אני לא יודע מה קורה בעצכ"ח, אבל הכללים פה די ברורים. זה פורום אורטודוקסי נורמטיבי, אסור לתקוף רבנים (=מי שמוכר בציבור כרב). מותר לשאול שאלה אינפורמטיבית בסגנון: יש לי ספר של מחבר פלוני, האם הוא (הספר/המחבר) "כשר"? כאשר התשובות אמורות להתמקד בעובדות פשוטות, בלי לתקוף וכדו'.
|
|
|
|
|