| נשלח ב-6/6/2004 12:46 |
|
| |
בהצלחה עם הפורום ושאלה
האם תינתן במה גם לספרים שיש בהם מסרים מטעים ומסיתים מהדרך הישרה (כגון ישעיהו ליבוביץ' וכדומה)?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2004 19:10 |
|
| |
הידד למשגיחת הכשרות !
באת להרוס ?
ומה עם ספרי הרב (מלא את החסר - יש הרבה) שלא כל כך מקובל על הרבנים שאת מעריצה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2004 19:31 |
|
| |
ראשית, ברוכים הבאים.
שנית, בינתיים אני פה משגיח הכשרות, אולי בהמשך ניתן גם לה.
ולעצם העניין: לייבוביץ' לא, הרב פלוני כן. אני לא מתכוון ליצור פה הבחנות בין עדות וזרמים ביהדות האורתודוקסית. מי שלא כלול בהגדרת הרחבה הזאת (ולייבוביץ' לכל הדעות לא כלול בה) אין כאן מקומו.
יש לנו מספיק ספרים שנכנסים לבית מדרש אחד ולא לבית מדרש אחר. ככלל אצבע - מה שנכנס לישיבות (לא משנה מאיזה זרם) נכנס לפה. תמיד יש חריגים, ואני מקווה שהכותבים ידעו להשתמש בשכלם הבריא.
למקרים של ספקות - ראו כללים באשכול "ברוכים הבאים".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2004 10:21 |
|
| |
מאירקה, אינך חייב לכתוב איפה שאני כותבת. יש לך בחירה חופשית כתוב במקומות לא צנועים, שם לא תמצא אותי, תנוח דעתך.
לגבי הספרים, רציתי לדעת רק לגבי ספרים שאינם מקובלים על רוב הרבנים ולא על ספרים שמקובלים על זרם אחד ולא על אחר בגלל הבדלי מנהגים. פשוט יש ספרים שעלולים להסית אנשים מהדרך הישרה ויש שלא. תגובתך הניחה את דעתי ואם אדע על אנשים שמחפשים או רוצים לברר על ספרים מסויימים, אפנה אותם לפה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2004 06:17 |
|
| |
ליבוביץ' "לכל הדעות" לא כלול ביהדות האורתודוקסית? מי כלול באותם כולם הסוברים כן? אתמהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2004 10:45 |
|
| |
אולי נתחיל במי הם הרבנים האורתודוכסיים ש"כן" מקבלים את פרופ' ליבוביץ'. נראה לי שיהיה יותר קל לספור.
|
|
|
|
|