הנחה של 4 זוגות תפילין
להנחת ארבעה זוגות תפילין19 יש צורך בגוף נקי ביותר. כי, בנוגע לענינים שחייבה תורה, כתפילין דרש"י ור"ת20, מאחר ש"לא ניתנה תורה למלאכי השרת"21, נוטלת התורה על עצמה את הדבר, ואילו לדבר שרק אנשים מעטים עושים ולא שהתורה חייבה את כולם בכך – הרי האחריות העצמית גדולה יותר. ונוסף לזה, מצד ענינם של תפילין של שמוש"ר וראב"ד – צריכים הם גוף נקי ביותר22.
מצאתי נדפס23 שהרה"ח וכו' ר' הלל מפּאַריטש24 הניח ארבעה זוגות תפילין, ושהעידו לפני המחבר שבני ה"צמח צדק" הניחו ארבעה זוגות תפילין. כן היו גם בדורנו חסידים שנהגו להניח ארבעה זוגות תפילין, כגון הר' יצחק מתמיד25, ר' צבי הירש גורארי'26, ועוד. אני – יראתי, עד שהרבי אמר לי להניח ארבעה זוגות תפילין27, והתחלתי להניח, שהרי הדבר על "כתפיו" של הרבי.
הרבי אמר לי אז שהוא בעצמו יזמין את התפילין, כדי שהדבר יהי' בחשאי27.
בשעה שנדפס "היום יום" הסכים הרבי לגלות את סדר הנחת ארבעת זוגות התפילין, והדבר נדפס ב"היום יום"28.
בפסוק29 "שמר תם וראה ישר כי אחרית לאיש שלום" מרומזים30 ארבעת זוגות התפילין. תפילין דרבנו תם רמוזים בתיבת "תם". תפילין דרש"י – בתיבת "ישר". תפילין דשמושא רבא – בתיבת "שלום", רב שר שלום בעל שמושא רבא31.
התפילין דשמוש"ר ובפרט דראב"ד הם בדרגה נעלית מדרש"י ודר"ת. לפיכך אין שום דעה הסוברת לברך עליהם32.
תפילין דרש"י הם בחינת מוחין דאימא, תפילין דר"ת – מוחין דאבא, ותפילין דשמוש"ר ודראב"ד – כתר33. ולכן הם נעלים מכדי "המשכה" על ידי ברכה.
 |
|
|