בית פורומים יין ושטריימל

רשמים מיינות החג עד כעת.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/9/2010 20:40 לינק ישיר 
רשמים מיינות החג עד כעת.

בחג עצמו נתארחתי באלעד , בו נפתח בקבוק ק"ס של הסדרה האזורית.
היין שווה את מחירו, אך שימו לב, יש לשתותו תוך שעות מהפתיחה. למחרת כבר פגים כל טעמיו וניחוחותיו של יין זה.

בליל שבת התארחתי בסוכת שלומו של בעל הבית. מביתי הבאתי את יין יהלום של בנימינה, ובע"הב מצידו לא חשך, ופתח את אודם של בנימינה.
האודם שנמזג ללווי מנה ראשונה לצד בצק פילו ממולא בפטריות יער אכן נתן את ריחו. אציין שהיין הוא זני כמעט לגמרי- סירה- בשילוב עם, שימו לב, 3% של ויונייה(לבן!!). יש ביין הזה משהו מופלא בכך שמרגע לרגע היין מתמתק ומתעדן ועובר מהשפעה של אפטר טייסט להשפעה דומיננטית והתקפה מסיבית על החיך הקדמי. יין נהדר.
היהלום של בנימינה נותן טון קלאסי - עולם ישן לחלוטין- ליווי נאות לכל מנה עיקרית נכבדה. ובמקרה שלנו פרוסות צלי כתף ופרוסות לשון לצד לביבות בטטה ואורז עם צנוברים וחמוציות.

לקינוח הסעודה נלגם אייס ויין של הפנר (גרו-בי) בעל סמיכות מיוחדת וריחות של אפרסק בשל. מעולה.

היום יום ראשון פתחתי את הק"ס של יקב "זמורה" 2005 לצד סטייק אנטריקוט מעושן על האש. היין התיישן בחביות אלון צרפתיות משך 21 חודש, ובנותן המון קקאו ועשן באף, צבע בורדו עשיר עם שחור בקצוות ועומק בכל לגימה לגימה.
מהאורח המיוחד שאותו זכיתי לארח בצל סוכתי קיבלתי שי לחג, "יונתן ישבי ספיישל ריזרב" 2004. יין שדורג במקום ה4 מתוך 101 יינות עולמיים ע"י גארי וואיינרצ''אק וכונה על ידו "הבורדו היהודי". אשמח לחלוק עמכם את רשמי ממנו לאחר שאפתח אותו אי"ה.

גוט מויעד לכל חברי הפורום,
הק' עקיבא איגר

תוקן על ידי עקיבא_איגר ב- 26/09/2010 20:45:19

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2010 15:07 לינק ישיר 
אצלי בסעודות החג.

קמ"ש אור הגנוז 09: יין שולחני נגיש להפליא ומעודן מאוד באף ובפה מורגשים שזיפים עדינים עם חמיצות מרענת וסיומת קצרה +

קמ"ש 07 פרימיום: היה מעניין להשוות בין היינות. הגוף בינוני מלא, הריחות מעודנים שזיפים, פלפל,מעט עור,וניל ברקע. בפה, מרקם קטיפתי, מתקתקות מלווה ביותר משמץ של חמיצות פירותי מאוד עם שמץ של טבק בסיומת.

לוריא גרנד וין 06: המראה אדום שחור אטום ריחות עמוקים של אדמה וטבק, פירות אדומים ומעט תפוח. בפה, פרי עוצמתי ולעיס עטוף בטאנינים נעימים וסימומת ארוכה. .

הר סיני 09 בסגנון קהור, יין קינוח עשיר ואלגנטי מאוד עם ארומות וטעמים של פירות יבשים. מומלץ.

כל היינות הנ"ל ועוד, משתתפים בפרוייקט "מרגישים יין" ואתם מוזמנים.

חג שמח.

אה, גם פומה בלאן של דלתון שתיתי והוא נהדר, סובינין בלאן במעט עץ, מעט שמנוני ופירותי במידה. מאוד מהנה וגם מחיר משתלם לגמרי.

לחיים.

" בכל אדם באשר הוא טמון פוטנציאל ההשתבחות ".   (א.א.ח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 19:43 לינק ישיר 

האושפיזין שלי בחג...

1. יהלום מסדרת אבני החושן. מומלץ ביותר בהתחשב במחיר.
2.שרדונה קסטל 07 אין הרבה מה להגיד קסטל עושים את העבודה כמו שצריך...
3.ארמון של יקבי ציון 05 היה נחמד לא נפלתי.
4. יראון 05 היה מצוין נפלא ביותר
5. יין הדגל שפתחתי בחג הוא סגל לא מסונן 2000 הלך מצוין עם ארוחת בשרים כבדה (יין מרשים מלא בטעמים אך מאוד כבד! )
5. לוריא גרנד וין 07 היין שהכי הפתיע אותי לטובה בחודשים האחרונים פשוט מוצלח שווה כל שקל!!
6. מרלו ירדן 2000 כבר לא משהו אבל היה בסדר גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 09:19 לינק ישיר 

טוב לדעת שהסגל לא מסונן נמצא בשיאו, יש לי חבר שמחפש בקבוקים כאלה, אך אני בספק אם הוא נשמר כראוי בתנאי מדף.

לגבי הלוריא גרנד וין, אתה בטוח שזה 07 ולא 06? שתינו כאן בפורום כמה פעמים מה 06 ,והיה טוב מאוד אך עדיין המחיר יקר מאוד עבורו לדעתי.

תוקן על ידי Itis ב- 05/10/2010 09:30:26

" בכל אדם באשר הוא טמון פוטנציאל ההשתבחות ".   (א.א.ח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 20:03 לינק ישיר 

הסגל עדיין טוב אפילו טוב מאוד(כפי שציינתי היין לא ריגש אותי מספיק ביחס לציפיות..) כמובן שהוא שכב במרתף יינות עד כה אין לי מושג מה היה קורה לו בחיי מדף רגילים במיוחד שלא כל החנויות שומרות עליו בשכיבה.

לגבי הלוריא יכול להיות שזה היה 06 מרוב אלכהול אני כבר לא זוכר... לדעתי הוא ממש משובח אני אישית מאוד אוהב בלנדים מורכבים נכון שהוא עולה בסביבות ה160 ויכול להיות שהוא לא שווה את המחיר אבל ישנם הרבה יינות בעלי שם שאינם שווים את מחירם. לפחות ממנו אני נהנה. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > יין ושטריימל > רשמים מיינות החג עד כעת.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext