" בכל אדם באשר הוא טמון פוטנציאל ההשתבחות ". (א.א.ח).
נשלח ב-18/4/2011 18:44
אז ככה,
4 כוסות זה מיץ ענבים מה לעשות אני לא מבין כיצד אפשר לשתות יין טוב בלגימה אחת או אפילו בשתי לגימות
לסעודה גראנד וין 2007
חג שמח
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 18/04/2011 18:46:39
נשלח ב-19/4/2011 23:52
מה שהסתובב על השולחן ברוט של כרמל . הרי גליל שיראז , של סגל משהו הפשוט. יראון 07. דווקא בסוף החג התגלה לי שמחכה לו גם ספיישל רזרב לבן 09 של רקנאטי. יין מאוד מיוחד שנחכה איתו קצת.
נשלח ב-20/4/2011 02:26
לארבע כוסות והסעודה לפי הסדר כוס ראשונה יתיר קמש 07, ענה על הציפיות יחסית קל על בטן ריקה. כוס שניה אור הגנוז קמש 07, הפתעה לטובה, גם הוא בלנד ונכנס טוב. כוס שלישית דלתון רזרב מרלו 05, יין עם משמעות טעם עמוק מאוד. כוס רביעית ירדן קברנה סובניון 03, כבד רציני וטוב שהוא בא רק בסוף.
בבוקר ירדן גוורצ' 10, צעיר ורענן, אך קל מידי. הר סיני 09 מתוק בסגנון קהור, יין בעל אלף טעמים. תבור 562 לבן, תוסס ורענן, יבש מאוד, הגירסה האדומה טובה יותר.
נשלח ב-21/4/2011 01:19
לפני כשעה יצא יו"ט שני, והתפנתי לכתוב בפורום מפריז בירת צרפת הרחוקה.
בליל הסדר הראשון פתחתי בקבוק של יקבי ירושלים בלנד קברנה ומרלו יושן 15 חודש שנת 2001 (היה שמיטה אבל היה יבול נכרי). האמת היין כבר קיבל שוליים חומים מעט אך ריחו לא נמר היה קטיפתי ועמוק ונהניתי ממנו מאוד.
בבוקר פתחנו בקבוק ק"ס ובקבוק מרלו שנת 2008 ( בהתחלה נבהלתי מהשמיטה, ואז נזכרתי שאני בחו"ל והיקב איטלקי...) היקב נקרא CANTINA GABRIEL ושכן בעיר LAZIO באיטליה. שניהם יינות נהדרים, המרלו בגוון בורדו עמוק לא שגרתי, והק"ס כמעט שחור עם טעמי שוקולד בולטים.
בליל הסדר השני המשכנו עם היקב האיטלקי.
בבוקר השני פתחנו יין סוביניון בלאן של יקב צרפתי בשם KENIG היה מרענן ונעים מאוד לשתיה.
מועדים לשמחה מהקור הפריזאי,
עקיבא איגר.
נשלח ב-23/4/2011 21:51
רשימת יינות לחג שהסתובבה ברשת. אפשרי? מה שבטוח מעניין.
איזה יין תשתו מחר בסדר?
{אם הינך נמנה על עדת שוטי המיצענבים אזי שיהיה לך ברור שנכנסת לכאן ממש בטעות}
השנה קיבלתי מידיד כוסות יין מיניאטורים עם תחתית מכסף טהור המכילים 150 מ"ל בדיוק, כך שאוכל לשמור על האיזון המלא בין החזו"א לבין להבדיל אלף אלפי הבדלות וקידושים הפרופ' קלאוס רידל. תפריט היינות עשיר במיוחד השנה, כך שלכל כוס תהיה אופצית בחירה של ארבעה יינות אדומים ואחד לבן. כמנהג המהדרין, אף נברך הטוב והמטיב על אחד היינות המובחרים ביותר שידעה ארץ ישראל, כך שבס"ה יהיה על השלחן 21 סוגים שונים של מיטב היינות של ארץ ישראל, בליל הסדר אנחנו לא מכניסים יינות שלא גדלו בתחומי ארץ ישראל השלמה והקדושה.
כל היינות נשמרו במרתף יינות מקצועי וטבעי בו הלחות גבוהה והטמפרטורה מאוד נמוכה במשך כל ימות השנה - לחיים
נשלח ב-1/7/2011 01:46
קצת באיחור, התוצאות של ליל הסדר:
לכוס ראשונה בחרתי את הנמורה 2007 של אור הגנוז בגלל הריח, הקלילות והסיומת. אם הייתי חייב לבחור יין אחד לכל הארבעת כוסות, זה היה היין. מכיוון שלא שתיתי משאר היינות בכוס זו, רק אציין שאלו שהלכו על הגרנד וין 2007 של קסטל די התאכזבו, נראה שהיין צריך עוד זמן מנוחה בבקבוק.
לכוס שניה הלכנו כמעט כולם על הקברנה 2004 של בזלת הגולן, היין כבר מתחיל להראות סימני בגרות אבל עדיין גבר על האחרים, הסיומת שלו נעימה אבל הגיל מדלל אותה. לא התקבלו תלונות על היינות האחרים.
כוס שלישית הלכתי על אלכסנדר הגדול 2006 (היום אני יודע שה2007 הרבה יותר מוצלח), תלונות התקבלו על הe 2006 של עמק האלה, גם היין הזה עדיין לא מספיק מוכן לשתיה והסיומת שלו מעקצצת ומעפצת. החבדניק שהלך על היינות הלבנים לא הצליח להתאפק והוציא ״וואו״ על שרדונה קצרין 2006 של רמת הגולן.
הטוב והמטיב שבירכנו כולם על הקצרין 1996 של רמת הגולן לא הוציא אותנו מדעתינו בגלל סימני הבגרות שאחזו בו בצבע ובטעם, למרות שהיין היה עדיין ראוי מאוד לשתיה אבל בטוח כבר כמה שנים אחרי שיאו. הבקבוק נגמר עד הטיפה האחרונה.
כוס רביעית מי שהצליח הלך על הקצרין 2000 של רמת הגולן שממש הפתיע לטובה בריח ובטעמים לעומת האחרים והשאר אילתרו מהיינות הקודמים. לצערי גם המערה 2000 וגם סופריור 2000 וגם סגל לא מסונן 2000 וגם השרדונה 2000 כבר זקנים מדי בשביל לעשות את העבודה.