רשמים מביקור ביקב "גיתות דיאם"
לפני הכל - כל מי שלא ראה את הסרט של פרקר זה הזמן לראות http://www.youtube.com/watch?v=ZU4EpgWoY3Y&feature=share
לאחר שהאירוע בעמק האלה לא יצא לפועל וכן האירוע החלופי לא הצליח אפילו להתרומם קבעתי באופן אישי עם מלכיאל הדרי שאני יגיע לביקור באופן פרטי ובכן זה לא הדבר הכי קל מבחינתי להגיע באוטובוסים מקרית ארבע להוד השרון אבל באמת היה שווה קבענו ל6 בערב ולא תאמינו אירוח מדהים כאילו שהוא חיכה לי כבר שנים - הבחור לא מכיר אותי מעולם לא שמע עלי ומארח אותי עם מלא תשומת הלב. וכל זה ללא בקשת תמורה אני מצידי הבאתי את היין שלי בכדי לשמוע ביקורות וללמוד כיצד להשתפר הבן אדם יודע לפרגן (וזו תכונה משפחתית אצלהם גם הבן שלו פירגן) מאידך ידע לשים את האצבע על נקודות התורפה אצלי והציע כיצד לתקן. כפי שאמרתי אירוח למופת כמו בערב ינן שולחן עם לחמים שונים גבינות ושמן זית על השולחן היו 4 יינות נהנתי במיוחד מ2 מהם למרות שכולם יינות טובים אם היה לי מקום במקרר הייתי קונה מכולם. יין אחד עלה על כולם והוא אכן יין הדגל שלו בלנד של פתית סירה שיראז ומעט פטי וורדו יין מדהים - את היין הזה קניתי תוך כדי שתיה הוא מספר לי על העשיה והפילוסופיה שלו בעשיית היין כל זה מלווה בשאלות שלי לצורך היין שלי (סוף סוף זו המטרה העיקרית שלי בביקור ביקב) הדבר המרשים ביותר זו שימת לב לפרטים הקטנים, והניקיון המדהים המקום בית מרקחת לכל דבר כמו שכתוב בספר אין טיפת לכלוך אין ריח של יין ביקב הוא מכניס אותי ליקב ואז הוא נותן לי לטעום את היינות הטובים באמת הוא מסביר שהוא התחיל את היקב לפני שלוש שנים וכל הזמן הוא לומד ולכן היינות החדשים בהחלט הם יותר טובים מהיינות הוותיקים כמו אומן שהיצירה האחרונה שלו מאפילה על כל היצירות הקודמות. הטיבה לבטא את העשייה הזו אשתו של מלכיאל (תראו בסרט) "אבל החלומות שלו בשמים" ובכן טעמנו שם פטי וורדו מדהים ועוד יין שלא הפסקתי להתפעל ממנו את אותו בלנד שקניתי אבל שנה מאוחר יותר בטעימת החביות (והמיכלים) ראיתי כיצד הלכה למעשה הבן אדם שומר על נקיון באופן מופתי זה דבר שהדהים אותי יותר מהכל (ייננים אחרים מדברים - הוא עושה) כאשר הוא פותח את הברז להוציא מעט יין הוא מחטא אותו (שפריץ אל תוך הברז). הוא מספר לי שכמעט כל יום אנשים מבקשים לבוא ולראות והרי הוא באמת אוהב יין ואוהב את עשיה ואכפת לו שאנשים יתוודעו לתרבות היין אזי הוא מתפנה ומעביר את הערב כל פעם מחדש. בסוף הערב מלכיאל מסיע אותי לתחנת האוטבוס אי אפשר היה לצפות ליותר מזה אני בטוח שעוד מס' שנים לא יהיה חובב יין שלא יכיר את הייקב הזה.
 |
|
|