יקב גת שומרון המופלא - סקירת רוחב
הייתי מעוניין להפנות את הזרקור ליקב מיוחד במינו: גת שומרון.
את היקב מלווים באהבה שני אנשים מקסימים מקסימים: דבורה ואביגדור לצידו של בעל היקב, המנהל והיינן ליאור נחום.
מדובר ביקב בוטיקי מדרגה ראשונה (15 אלף בקבוקי יין יבש, 15 אלף יין קינוח) שבוצר מכרמים מובחרים בהר ברכה ובחבל בנימין.
את יין הקינוח של היקב אני מכיר כבר ממזמן, מדובר ב24 קארט שכשמו כן הוא: נוזל סמיך ועשיר בגוון הענבר המוזהב, העשוי בשיטת האייס-ווין האירופאי (סחיטה מענבי וויונייה קפואים) והתוצאה מדהימה - יין בעל אף של משמשים ליצ'י ואננס ובפה טעם טרופי מרתק מאוזן היטב שללא ספק גם בנות הזוג הקשות ביותר יאהבו. להגיש לצד פטה כבד או לצד מנת הקינוח. ללא ספק האייס-ווין הטוב בארץ.
היום אני רוצה לשים דגש על הסדרה היבשה שלהם.
מדובר בסדרה מופלאה, לא פחות. אם אתם מעוניינים ביין בוטיק לא שגרתי זוהי הכתובת. את היין הזה מכינים ללא חוקי הכלכלה הנוקשים של היצע וביקוש אלא מתוך אהבה, והתוצאה לא משקרת: 3 יינות דגל ברמה אחת מעל כל מה שהכרתם.
נפתח במרלו, בלנד של 2 בצירים 2009 ו2010, כאשר 2009 יושן 44 חודשים (!!!) ובציר 2010 יושן 32 חודשים (!!!) בחביות עץ אלון צרפתי. האם אתם מכירים יינות נוספים שיושנו תקופה כזו??? ללא ספק מדובר בהשקעה חסרת תקדים.
גם הקברנה-סוביניון והשיראז יושנו 24 חודשים מכובדים בחביות עץ אלון צרפתי על שמרי הבר שלהם. תוסיפו לזה בציר מוקפד מכרם יחידני ותקבלו יין מופלא. שימו לב לאחוזי האלכוהול: הק"ס מכיל 14.8% והשיראז לא פחות מ16.4% אלכוהול. יין לא-רגיל כבר אמרנו?
למצוא בקבוק גת שומרון על המדפים הוא לא מחזה נפרץ, וזה גם לא מתאים לקלאס של היקב. את היינות שלהם תוכלו להזמין בטלפון מליאור (050-7264855), ולקבל אותו עד הבית. המלצה שלי, קנו כמות גדולה ואפסנו בטמפרטורה הנכונה לשנים הבאות. זהו יין שלא תתקלו בו במהרה והכמות שלו מצומצמת מאוד.
אם אתם מעוניינים במשהו מיוחד - זהו היקב שלכם. יין מופלא שמוכן בהרבה אהבה!!!
תוקן על ידי עקיבא_איגר ב- 27/01/2015 13:02:46
תוקן על ידי עקיבא_איגר ב- 22/02/2015 18:58:14
 |
|
|