את האשכול נייחד ליינות פרימיום בשונה מהאשכול שכבר קיים יינות עד 60 ₪.
רצוי מאד לצרף גם תמונה של הבקבוק.
חשוב לכתוב גם פרטים שלכאורה נראים שוליים אבל אם אנו עוסקים ברשמי טעימה הרי אינו דומה יין שנשתה בתערוכת יין לאותו יין שנשתה בארוחת צהריים, ארוחה במסעדה, טעימה עיוורת.
VC 2010
בלנד של קברנה סובניון, מרלו, פטיט וורדו, פטיט סירה. ישון של 17 חדשים בחבית. נקנה ביקב עצמו (הבקבוק האחרון שהיה ביקב)
היין שהה במקרר (יורוקיב) מרגע קנייתו.
נשתה בארוחת טעימות במסעדת לה ראג'נס. בתאריך אור ליג שבט (08/02/17). שהה בדקנטר לאורך כל הארוחה לפחות שעתיים. הצבע- כמעט שחור בעל הילה סגולה אדומה זה יין שלא מתאים לכל אחד מדובר עם יין בעל ארומות של דיר עזים ושל עור. חשוב להדגיש שברגע שהיין היה בכוס ועירסלתי את הכוס ליין היו ריחות יותר עדינים של דובדבנים וכד' אך כאשר היין נח חזרו אליו הארומות העזות. יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים.
כך שמתקבל יין בעל גוף כבד ועוצמתי מאד, שיוצר טעם שיורי ארוך. מרקם כמעט חלק. מדובר על יין שיש לו עוד זמן יכול לשכב במקרר לפחות עוד שנה שנתיים.
מילה אחרונה יין טעים לאוהבי הסגנון. ציון שלי 4 מתוך 5
נשלח ב-11/2/2017 20:27
היינות של שבת שירה
קברנה סוביניון כרם אלרום 2008 (אוצר בי"ד)
היין שהה 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
נקנה ב'שירת היין' בזמנו הוא עלה לי 180 ₪ (אם אני זוכר נכון)
נשתה בליל שבת שירה ליל טו בשבט תשע"ז.
הצבע אדום קהה בתוספת של צבע קצת חום סגלגל
יין בעל גוף מלא, מרקם חלק וטעם שיורי ארוך.
יין שניתן לומר עליו "דעת זקנים נוחה הימנו"
יש בו את האף היוקרתי, אני לא יודע איך לתאר את זה אבל יש את היינות שכאשר מריחים אותם חשים שנכנסים לעולם יוקרתי, לדעתי גם לא צריך לתאר זאת כל מי שחווה זאת פעם אחת יודע למה אני מתכוון.
הוא כבר לא פירותי, קצת מתקתק מורגשים בו טעמים קרמליים.
כל זה מעיד שהיין כבר עלה כיתה, אבל זה הוא למי שיש שישתה עכשיו.
ציון שלי 4.25 מתוך 5
VC שרדונה 2012
נקנה ביקב עצמו
אחד היינות הלבנים המיוחדים ביותר למי שאוהב שרדונה עם עץ
כידוע יש שני סוגי שרדונה עם עץ ובלי עץ
כאן מדובר בשרדונה ששהה בחבית 15 חודש!
הרבה יינות אדומים שוהים בחבית 12 חודש ולפעמים 14 חודש, (רק יינות הפרימיום שוהים 18 חודש ומעלה)
היין נשתה בסדר טו בשבט כליווי לפירות יבשים
היין בצבע זהב קש
לקח לו קצת זמן להיפתח אחרי כחצי שעה התקבלו הטעמים האגוזיים המעניינים של היין הזה.
מ"מ מדובר על יין לבן בן 5 אני זוכר תקופות יותר טובות שלו.
כך שמי שיש לו זה הזמן לשתות (לי יש עוד אחד ובעז"ה הוא יהיה היין הלבן בסעודות פורים בעוד חודש)
ציון שלי 4 מתוך 5
נשלח ב-18/2/2017 20:06
מיה לוצ'ה – רוסו
2012
קריאניין עם תוספת של 3% סירה. ישון של 14 חדשים בחבית צרפתית.
בסך הכל נעשו ממנו 2000 בקבוקים נקנה ב'כוס של ברכה'
היין שהה במקרר (יורוקיב) מרגע קנייתו.
נשתה בארוחת ערב שבת עם החמין (כן בער"ש). בתאריך אור לכב שבט (17/02/17). נפתח שעתיים וחצי לפני הארוחה. הצבע שחור מבריק.
מרקם חלק. טעמתי ממנו ברגע הפתיחה הוא לא היה הרמוני הטעמים והארומות לא השתלבו.
בארוחה עצמה היין נפתח מאד כיף לשתות אותו
למרות שאני לא חסיד של ברט אבל יין כזה יכול לשנות בי משהוא.
יין בנוסף לריח העור (הברטיות) היו בו גם ריחות של שוקלד ופלפל שחור, הבת שלי זיהתה גם סוג מסוים של פרי יער. יין בעל גוף מאד נוכח, שיוצר טעם שיורי ארוך. מדובר על יין שיש לו עוד זמן יכול לשכב במקרר.
יש לי עוד אחד כזה נטעם אותו עוד שנה שנתיים.
ציון שלי 4 מתוך 5
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 18/02/2017 20:07:23
נשלח ב-4/3/2017 19:47
סטף מרלו
2013
יין של יקב המצודה (לא להתבלבל עם יין המצודה של יקב צובה, וכן לא להתבלבל עם המצדה של גבעות)
יקב חדש יחסית עושה יינות נפלאים
מרלו 100% מכרמים בהרי יהודה.
ישון של 12 חדשים בחבית צרפתית.
את היין קיבלתי במתנה במסגרת מארז יינות בזכות זכיה בהגרלה פייסבוקית.
נשתה בארוחת ערב שבת. בתאריך אור ל ו אדר (03/03/17). נפתח שעתיים וחצי לפני הארוחה. הצבע אדום נקי.
מרקם חלק. יין בעל גוף בינוני ונעים לשתיה.
קצת מתקתקות שרק עושה לו טוב, ליין ארומות וטעמים של פירות יער עם קצת פלפל שחור וכן עשבי תיבלון
מדובר על יין שאמנם מהסדרה הנמוכה של היקב אך יכול לשכב במקרר ללא בעיה עוד שנה שנתיים.
ציון שלי 3.75 מתוך 5
נשלח ב-25/3/2017 20:56
קברנה סוביניון כרם יונתן 2013
נקנה במסגרת מועדון 'בציר טוב'
נשתה בליל שבת פרשת ויקה"פ ליל כז אדר תשע"ז
הצבע אדום קהה
יין ממש ינוקא הרשתי לעצמי לפתוח אותו מכיוון שיש לי עוד שלוש בקבוקים כמותו. צריך לפתוח אותו הרבה זמן חלק ממנו שתיתי רק היום בבוקר.
מ"מ היין נגיש ומאד טעים יש לו עוד הרבה שנים נראה לי שאת הבא בתור אפתח עוד שנתיים (מטריפה אותי האמונה באריכות החיים שהיין נותן)
יין עם טעם שיורי ארוך מאד קצת מריר (בכל אופן ק"ס)
יש בו את ארומות עדינות לא מתפרצות מאד מאד פירותי לזיכרוני הוא שונה מהיונתן 2007 אבל שנים יגידו (איתי יכול לעדכן אותנו) הוא היה יותר קשוח עם ארומות יותר מתפרצות
ציון שלי 4.25 מתוך 5
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 25/03/2017 21:00:31
נשלח ב-28/3/2017 09:28
רשמים קצרים מטעימת יינות מתיישנים
רשמים מטעימת יינות מתיישנים. כולם היו נפלאים. התייחסות נקודתית ליינות של אבי פלדשטיין, סגל רכסים מרלו 04' וקברנה סוביניון סגל 05 ' לא מסונן. היות ושני היינות היו די עכורים עקב אי סינון. שניהם היו הכי פחות ריבתיים או אובר פירותיים. שניהם בעלי גוף בינוני+ אך עם מנעד טעמים שונה לגמרי. בעוד המרלו נע על ריחות פרי מעט תותי , עץ, מעט וניל הרי שהלא מסונן נע כל טעמי זפת , פרי שחור ומאובק. עשייה ייננית מובהקת שיצרה טקסטורה כמעט זהה. מאוד מרשים לפגוש את היינות הללו עם היינן, לאחר יותר מ 10 שנים בבקבוק ןלעקוב אחר התיישנות היין. יום מבורך.
קרדיט תמונה: דויד לבינשטיין
תוקן על ידי Itis ב- 28/03/2017 09:36:28
נשלח ב-31/3/2017 15:46
שיראז קאיומי 11
שיראז במיטבו כמיטב המסרורת של שיראז קאיומי של כרמל
ישון של 15 חדשים בחביות אלון צרפתי. נשתה בערב יין של הRCC (מיסודו של מועדון היין הכשר – גבריאל גלר) בתאריך אור ל ד ניסן (30/04/17)
נקנה בבנא משקאות (110 ₪)
הצבע- אדום חזק ומבריק יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים.
יין עם המון טעמי פלפל שחור, יין עם חדות (אני מקווה שאני מובן – אני מאד אוהב את התחושה הזו בפה)
יין בעל גוף מלא ועוצמתי מאד, שיוצר טעם שיורי ארוך. עם מרקם חלק.
יין שאפשר לשתות מבלי להפסיק
מדובר על יין שיש לו עוד זמן יכול לשכב במקרר לפחות עוד שנתיים.
לסיכום יין טעים מאד, תמורה מלאה לכסף קשה להאמין שבמחיר הזה מקבלים כאלה יינות. ציון שלי 4.25 מתוך 5
יין קינוח בציר מאוחר כרם שעל 08
יין קינוח שמןפק מענבי גוורצטרמינר שנבצרו מאוחר בעל מתיקות דיבשית ולא מעיקה.
מ"מ לא מדובר בטעמים עדינים אלא בנוכחות מאד בולטת
אם זיכרוני לא מטעה אותי כאשר הוא צעיר הוא ממש עדין.
היין שהה במיכלי נירוסטה כדי שהעץ לא יפגע בארומות המיחדות של היין.
היין כבר מתקרב לגיל 10 וקיבל צבע עינברי למרות שהוא יין קינוח לבן.
קשה לתאר את ההנאה שיש כאשר שותים אתו בסוף ארוחה וטעימת יינות
מעניין כיצד יהיה טעמו בהמשך. גם היין הזה נשתה בערב יין של הRCC
ציון שלי 4.5 מתוך 5
נשלח ב-5/4/2017 10:23
יער יתיר 09
בלנד של קברנה סובניון, פטיט וורדו ומעט מרלו יין שעבר תסיסה ארוכה עם הקליפות
יישון של 16 חדשים בחביות עץ אלון צרפתי (שליש חדשות). עלה 250 ₪ בעת קנייתו (נראה לי שהיה במבצע של 3+1)
נשתה במסעדת לה ראג'נס לרגל יום נישואי ה30. בתאריך אור ל ט ניסן (04/04/17). הצבע- כמעט שחור בעל הילה אדומה. יין שעדיין מתנהג כילד צעיר יש לו עוד הרבה שנים בהתחלה חששתי לפתוח אותו בדקנטר (סוף סוף 09) אך מייד עם לגימה ראשונה ביקשתי דקנטר.
יין רך ונעים לשתייה בעל גוף מלא ומרקם חלק לחלוטין, לא מדובר ביין עם ארומות מתפרצות אך בהחלט ארומות נעימות שמתפתחות לאט של פירות יער ואפילו שוקולד ומעט עור.
אנקדוטה מעניינת בכוס של אשתי הארומות הורגשו יותר חזק.
בהחלט מיינות הדגל של תעשיית היין בארץ.
ציון שלי 4.5 מתוך 5
נשלח ב-12/4/2017 14:53
CB 13
בלנד של ק"ס שיראז, פטיו ורדו וקברנה פרנק. מדובר ביין הדגל של יקב מטר (השלוחה הכשרה של יקב פלטר)
יוצרו ממנו 3480 בקבוקים בסך הכל.
היין שהה 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
נקנה במסגרת מועדון הלקוחות של היקב.
נשתה בליל הסדר תשע"ז שולחן עורך.
הצבע אדום קהה מתקרב לשחור.
יין ממש ינוקא הרשתי לעצמי לפתוח אותו מכיוון שיש לי עוד שתי בקבוקים כמותו.
היין היה פתוח 5 שעות עד שהתחלנו לשתות ממנו.
אחד היינות הטעימים ביותר שטעמתי, עם טעם שיורי ארוך
יש בו ארומות מאד נעימות מאד מאד פירותי ציון שלי 4.50 מתוך 5
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 12/04/2017 14:54:41
נשלח ב-14/4/2017 14:56
סירה מורדות אביטל
2007
סירה מכרם יחידני ברמת הגולן
אחד משלושת יינות סירה שיוצרו בכרם יחידני (מורדות אביטל, תל פארס, יהונתן)
הכרמים נפגעו בגלל וירוס והיום יקבי רמת הגולן מגדלים סירה בכרמים אחרים. מדובר ביין שמעורר נוסטלגיה אצל חובבי היין המיוחד הזה.
אני זוכר בתחילת דרכי שהיינות האלו היו גאוות המקרר שלי
נשתה בביקור אצל חבר אורן כהן (אורן עם חולם)
הצבע כבר חום אדמדם
יין מאד בשל עם טעמים אדמתיים
זה לא יין שניקח אותו לארוחת ערב במסעדה
אבל כל מי שטעם אותו מספר פעמים בצעירותו חש כלפיו סימפטיה ונהנה לשתות אותו.
אני לא אומר שהוא לא טוב אבל ידע ימים יותר טובים
יין מאד צלול
ציון שלי לא רוצה לתת ציון – יש יינות שיש להם מקום של כבוד הם לא שייכים לעולם הציונים
נשלח ב-16/4/2017 10:45
ירדן מלבק 2013
אסנס מלבק 2013
הפעם שני יינות מאותו זן ומאותה שנה
הראשון גלילי והשני מהרי יהודה
שני היינות שהו 18 חודשים בחביות עץ אלון כאשר על הראשון נאמר במפורש שזה אלון צרפתי.
הירדן נקנה בדרך היין מחיר מדף 125 ₪
האסנס נקנה בבנא במבצע כך שעלה 80 ₪
היינות נשתו יחד בשבת חוה"מ פסח תשע"ז
הצבע אדום קהה
היינות בעל גוף מלא,
עד היום כאשר שתיתי את שתי היינות (אף פעם לא שתיתי את שניהם 2013 - יחד) אהבתי יותר את האסנס, אבל הפעם הירדן התעלה הטעמים שלו היו הרבה יותר מחודדים עם טעם שיורי ארוך בעל מרקם הרבה יותר חלק.
נראה לי שמי שרוצה להכיר את הטעם של המלבק יטעם את היין הזה יין שלא משאיר מקום לטעות.
מ"מ כדאי לפתוח את היינות הרבה זמן שתינו אותם בערב שבת כאשר היו פתוחים שעתיים, סגרנו בוואקום ושתינו גם ביום וזה רק עשה להם טוב.
ציון שלי: לירדן 4.25 מתוך 5, לאסנס 4 מתוך 5
נשלח ב-17/4/2017 22:55
מירון 2011
בלנד מבוסס סירה (79%) בתוספת של פטיט וורדו (15%) וק"ס (6%)
ישון של 16 חדשים בחביות אלון צרפתי. נשתה שביעי של פסח תשע"ז
נקנה תערוכת פיופ בבנייני האומה לפני כשנתיים
הצבע- אדום חזק ויפה יין הרמוני לחלוטין, הארומות משתלבות יפה מאד עם הטעמים.
יין עם יין בעל גוף מלא ועוצמתי מאד, שיוצר טעם שיורי ארוך. עם מרקם חלק ונעים.
יין שאפשר לשתות מבלי להפסיק
מדובר על יין שהגיע לשיא, ממש אפשר להרגיש איך שהוא במעבר אל הטעמים הקרמליים. מצד אחד עם עמוד שידרה יציב וברקע טעמים של יינות מיושנים. שילוב מאד טעים
ציון שלי 4.50 מתוך 5
נשלח ב-5/5/2017 15:12
פטי וורדו ירדן 2012
פטי וורדו תשבי 2012
שני יינות מהזן אהוב עלי
יינות זניים 100% פטיט וורדו
הירדן (הענבים מכרם עינות יהונתן) התיישן 18 חדשים בחביות עץ אלון צרפתי
ואילו של תשבי (הענבים מכרם בהרי יהודה) 12 חדשים בלבד (סידרת איסטט ס"ו) נשתו ביום העצמאות (ו אייר תשע"ז) כאשר ליוו את בשרי "העל האש"
הצבע- כמעט שחור בעל הילה אדומה. הירדן נראה יותר מבריק היינות נפתחו שעתיים לפני הארוחה
יינות נגישים בעלי ארומות המאפיינות את הזן.
וכאן מגיע ההבדל שאני קורא לו – "האויב של הטוב הוא הטוב מאד"
כאשר אצל תשבי המרקם לא היה מספיק חלק
אם הייתי שותה אותו לבד מכיוון שאני לא טועם מקצועי הייתי נהנה ממנו מאד, אבל כעת שהוא נשתה על יד הירדן ההבדל היה ברור מאד. הורגש שמשהוא לא בסדר אך הירדן היה פשוט תענוג.
ראוי לציין מהתשבי נשארה כוס שנשתתה למחרת באמת היה טעים אבל זה לא זה..
ציון שלי
תשבי 4.25 מתוך 5
ירדן 4.5 מתוך 5
נשלח ב-1/6/2017 14:00
כרם יפתח 2013
יין של יקב הרי הגליל כרם יחידני אחוז אלכהול גבוה 15.5
אבל הפטי וורדו עושה לו נפלאות ולכן ביקב החליטו לא לקרוא לו בשם הזני.
נקנה ביקב לרגל ההשקה
נשתה בחג השבועות תשע"ז (ארוחה בשרית)
הצבע אדום קהה ומבריק
מצד אחד מאד רענן מצד שני יין כבד
נפתח בהחלטה של הרגע האחרון הייתי אמור לשתות מרלו רזרב 2009 של יקב בזלת הגולן אבל הוא היה עייף עם טעמים קרמליים החלטתי להוציא מרלו אחר, (דרך אגב כעת שאני שותה את היין הוא נהדר).
יין ממש צעיר נשאר לי עוד אחד כמותו.
היה צריך לפתוח אותו הרבה זמן לפני אבל בכל אופן היה מאד מהנה.
טעמי קפה מדי פעם מנטה עדינה
נחכה עוד שנתיים ליין האחרון שנשאר לי ממנו.
ציון שלי 4.25 מתוך 5
נשלח ב-24/6/2017 21:56
אלפא אומגה 2014
נקנה אצל יעקב אוריה ביקב, לפני שמכר לי אותו (עם עוד כמה יינות) רצה לוודא כיצד אני סוחב אותו לבית אמרתי לו שהגעתי עם צידנית ובקבוקי קרח. אז הוא נירגע והסכים למכור לי.
זה יין שמתומחר ב220 ₪
לא נראה לי שאתם מכירים יין לבן ישראלי במחיר כזה.
מדובר ביין כתום
דהיינו יין מענבים לבנים (רוסאן וויונייה וסמיון) שתסס עם הקליפות המון זמן מספר הזוי של ימים.
היין שהה בחבית שנה שלמה
מקור השם אלפא אומגה זה האות הראשונה והאחרונה באלף בית היווני
מה שיעקב רצה להראות כאן שגם יין לבן ניתן לעשות עם התססה על הקליפות.
זה יין לא רגיל בכלל.
היין נשתה בסעודה שניה של שבת לצד סלומון אפוי. אני לא מכיר יין שניתן להשוות אותו אליו כמו כן קשה לי לשלב איתו אוכל מסויים. נתחיל במה שאין לו אין לו פריכות / חמאתיות אין לו מתיקות בכלל יבש יותר מהנגב אין לו ארומות לא של ליצי וכד' ולא של הדרים וכד' כל מי שמחפש את מה שמוכר ביין לבן לא ימצא את זה כאן יש בו שומניות עדינה טעם שיורי ארוך מאד מאד גוף כבד מרקם חלק אבל ואני אומר אחרי שמילאתי את הוראות היצרן
דהיינו פתחתי אותו לפחות 24 שעות לפני כן הטעמים שקיבלתי היו של זיתים שחורים תסוס או קלמטה של זעתר ושל קורנית. יצאתי בתחושה שפספסתי משהוא ביין השבוע פגשתי את יעקב והוא אמר לי זה בדיוק היין אין לו כלל פירותיות ואז הוא עובר אל עולם התבלינים.
את היין שתיתי במשך יומיים וחצי והוא השתנה כל הזמן.
יש לי בבית עוד אחד מעניין מה יהיה איתו בעתיד, מה שבטוח אפתח אותו ארבעה ימים לפני.
לא שייך לתת ציון עליו כי אני נותן ציונים על פי הטעם ויין כזה קשה למדוד אותו על פי טעם מה שבטוח היין המעניין ביותר שטעמתי בחיים שלי.
מילה על כשרות – לפחות בשלב הזה (2014) יעקב אוריה לא קיבל כשרות מגוף מוכר יעקב יהודי ירא שמים מי שסומך עליו יכול לשתות.
נשלח ב-6/8/2017 01:58
סירה יתיר 2010
98% סירה בתוספת של 2% ויונייה. ישון של 12 חדשים בחבית אלון. נשתה בערב יין של פורום RCC בתאריך אור ל יא מנחם אב (02/08/17). צבע אדום יפה יין חלק עם גוף מלא, אף בסדר
אבל הוא כבר בתהליך ירידה, הוא נטעם באותה מסגרת לפני כחצי שנה והטעמים היו יותר טובים
באמת הרגשתי בו שהוא קצת בוסרי
זה לא אמור להיות כך בסך הכל עברו 7 שנים והספסיות (הפלפל השחור) שמצפים לקבל בסירה לא נמצאת.
יתכן בהחלט שיין זה באופן פרטי לא נשמר טוב באחד התחנות שלו
למרות שקשה לי להאמין – אני פשוט מכיר את האדם שהביא את הבקבוק