בית פורומים מוסיקה קלאסית

הלחן ה"רוסי" של המלחין האיטלקי...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/12/2014 18:59 לינק ישיר 
הלחן ה"רוסי" של המלחין האיטלקי...

המלחין האיטלקי הוא מונטי 
והלחן הוא צ'רדש... 
מה כל כך תפס את המזרח אירופיים (רוסיה. אוקראינה ועוד) בלחן הזה!?!
 https://www.youtube.com/watch?v=nOTFIHye1Zc

תוקן על ידי ניוטרל ב- 31/12/2014 19:00:29

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/1/2015 14:15 לינק ישיר 

והיה גם רוסי אחד שכתב 'קפריצ'יו איטלקי' (צ'ייקובסקי) ורוסי אחר שכתב 'קפריצ'יו ספרדי' (רימסקי קורסקוב), ללמדך שמוסיקה היא משהו 'חובק-עולם', ללא גבולות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2015 19:53 לינק ישיר 

לא! צ'רדש נהפך למשהו עממי במזרח אירופה!

תוקן על ידי ניוטרל ב- 01/01/2015 19:53:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/1/2015 23:42 לינק ישיר 

באמת מאד מוזר שמוסיקאי נפוליטני חיבר מוסיקה המבוססת על ריקוד עממי הונגרי.

הנה שיר ספרדי, מזמר זמר אופרה איטלקי (ג'וזפה די סטפנו):
www.youtube.com/watch?v=FbrB9pRvMM4

ומוסיקה נפוליטנית מקורית (שרים שלשת הטנורים):
www.youtube.com/watch?v=ERD4CbBDNI0

תוקן על ידי מם80 ב- 02/01/2015 00:24:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2015 12:24 לינק ישיר 

אינני רואה שום דבר מוזר בזה. השפעות מוסיקאליות ממזרח למערב, ממערב למזרח וכו' על-פני האטלס תמיד היו, ובמיוחד במאתיים השנים האחרונות. השפעות קצת יותר 'קרובות'- אפשר למצוא למכביר. מוסיקה ספרדית למשל, מי מאיתנו אינו מכיר את האופרה 'כרמן', שחוברה ע"י ביזה הצרפתי, ויצירות ספרדיות שחוברו ע"י צרפתים נוספים, כדביסי וראוול. בעניין 3 הטנורים: רק אחד (פאווארוטי) הוא איטלקי, השניים האחרים באים מה'מרחב הספרדי'- דומינגו ממקסיקו וקאררס מספרד. אך כמובן- שלושתם בקיאים הן ברפרטואר האיטלקי (אופרות, שירים נאפוליטאנים ועוד) והן ברפרטואר הספרדי... (שתי השפות, איטלקית וספרדית- הן שפות לאטיניות מובהקות...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2015 12:30 לינק ישיר 

וכמובן- שיש גם השפעות מכל האזור שמדרום לים התיכון (המרחב הערבי). זו אולי הדוגמא המפורסמת ביותר (בה"א הידיעה!) מביניהן: www.youtube.com/watch?v=9XT72VAk1M0

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2015 13:13 לינק ישיר 

מוסיקה באמת מקורית מבססת מסורת ייחודית.

"כרמן" של ביזה חובר בתקופה שהמוסיקה הצרפתית כבר התרחקה ממקורותיה ושאבה השראה מספרד, איטליה, אנגליה, והמזרח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2015 14:40 לינק ישיר 

דרך אגב, אפשר להבחין שפבארוטי שר במסורת השירה האיטלקית ודומינגו וקאררס במסורת הטרובדורים הצרפתית-ספרדית. מאחר שנפולי היתה רוב הדורות בשלטון צרפתי או ספרדי, שאלה טובה מי מהם שר שירים נפוליטנים בצורה אותנטית יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 14:43 לינק ישיר 

אני מוכרח לציין- לא התעמקתי עד כדי כך בשאלה הזאת... בעניין ה'מוסיקה המקורית' וכו'- אבל גם מלחינים אחרים, ממדינות אחרות שאבו השראה ממוסיקה של מדינה אחרת או מדינות אחרות! שלושת הראשונים שעולים לי לראש הם צ'ייקובסקי (שטייל באיטליה ולאחר מכן כתב את ה'קפריצ'יו האיטלקי שלו), מנדלסון (שטייל באנגליה וסקוטלנד ולאחר מכן כתב את הסימפ' הסקוטית שלו ו'מערת פינגל', ולאחר מכן טייל באיטליה וזה הביאו לכתוב את הסימפ' האיטלקית שלו) ודבוז'ק (שנסע לארה"ב ובעיקבות-כך כתב את הסימפ' מן העולם החדש ואת ה'רביעיה האמריקאית שלו). אני בטוח שהיו עוד עשרות, אם לא מאות, מלחינים מפורסמים שעשו זאת. שלא לדבר על מלחינים מהגרים או מלחינים יהודיים שעלו ארצה, כפאול בן חיים, מרק לברי, עדן פרטוש ועוד ועוד רבים וטובים אחרים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 18:54 לינק ישיר 

אבל כל מה שהזכרתם פה הפכו לעממיים כמו צ'רדש 
או שנשארו רק בנישה הקלאסית!?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/1/2015 19:38 לינק ישיר 
לניוטרל

רוצה משהו 'עממי'? קבל! 'שירת העבדים העבריים' של ורדי, מתוך האופרה שלו 'נבוקו'- כבר מזמן נהפכה להיות 'המנונם הבלתי רשמי' של אוהדי נבחרת הולנד בכדורגל (נדמה לי שאלה הם אוהדי הקבוצה ההולנדית). כעת- מה הקשר בין ורדי להולנד, מלבד העובדה שגם איטליה וגם הולנד נמצאות באירופה? אין הרבה קשר. זה רק מראה לך את האוניברסליות של המוסיקה ובמיוחד- של מוסיקה טובה וקליטה!

תוקן על ידי חזן_אי_שם ב- 04/01/2015 19:38:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 20:09 לינק ישיר 

הצ'רדש מבוסס במקור על מוסיקת ריקודים צוענית. בתקופה הרומנטית הרבה מלחינים הוקסמו ממוסיקה צוענית וחיברו יצירות בסגנון צ'רדש.

לדוגמא, ריקוד הונגרי מספר 5 מאת ברהמס:

תוקן על ידי מם80 ב- 04/01/2015 20:13:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 20:31 לינק ישיר 

הושפעו, ובצדק! הצוענים הם הרי עם של נוודים, עם שכל מהותו היא חופש, עם ללא גבולות. ובל נשכח, שהמלחמות הגדולות על חופש (מהפכת 1848 לדוגמא) של הרבה עמים באירופה המערבית התרחשו, הפלא ופלא, במאה ה-19, ובמיוחד במחציתה השניה.על-כן, בל נתפלא, שמלחינים רומנטיים רבים, החל מברהמס הגרמני ועד סראסאטה הספרדי- 'התעלקו' (מבחינה חיובית, כמובן!) דווקא על הצוענים ועל מנגינתם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2015 20:53 לינק ישיר 

קצת מוסיקה קלסית לכנור המבוססת על מוסיקה צוענית:

הובאי:
www.youtube.com/watch?v=Xe4rUO7kBRo

ראוול:
www.youtube.com/watch?v=-ZdmEBHKBjA

דביוסי:
www.youtube.com/watch?v=negtskUQ1GA

דיניקו:
www.youtube.com/watch?v=QFbPLEW2oaM

קרייזלר:
www.youtube.com/watch?v=i4TwAkAL3-Y

סרסטה:
www.youtube.com/watch?v=ABm7nMVyNh4

תוקן על ידי מם80 ב- 04/01/2015 21:10:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2015 12:47 לינק ישיר 

תודה! :-)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > מוסיקה קלאסית > הלחן ה"רוסי" של המלחין האיטלקי...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext