בית פורומים מוסיקה קלאסית

זמר הטנור: אנריקו קארוזו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/6/2015 22:20 לינק ישיר 
זמר הטנור: אנריקו קארוזו

כעת אני שומע בהנאה רבה את הטנור האגדי אנריקו קארוזו.

מדובר בסט של 3 תקליטורים שעברו רימאסטר דיגיטלי, במקור ההקלטות הן ישנות מאוד, מראשית המאה ה-20.

אמנם פה ושם - בפרט בהקלטות המוקדמות - יש מעט רעשים או עיוות (דיסטורשן) בקולו של קארוזו, אולי כי ציוד ההקלטה של אז לא יכול היה להתמודד עם העוצמה האדירה הזו.

בהפקה זו הוסר הליווי התזמורתי הישן... ובמקומו הוקלט ביצוע חדש בנגינת התזמורת הסימפונית של וינה.

מהנה מאוד !

סט 3 תקליטורים

תוקן על ידי גלילוני ב- 08/06/2015 22:27:08

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/6/2015 12:05 לינק ישיר 

קארוזו היה שריד למסורת הבל-קאנטו שהלכה וירדה באיכותה משלהי המאה ה-18 ואילך ככל שעולם הזמרה התמסחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2015 21:36 לינק ישיר 

למה ?
מה הקשר להתמסחרות ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2015 12:46 לינק ישיר 

מדוע איכות הסרטים הלכה וירדה ככל שעולם הקולנוע המתמסחר (אופרה היתה הקולנוע של המאה ה-19)? למה גלן גולד העדיף שלא להופיע באולמות הקונצרטים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2015 13:30 לינק ישיר 

ודאי שיש התמסחרות גם במוסיקה הקלאסית... לפני פוצ'יני למשל, כתבו אריות ארוכות יחסית. פוצ'יני כתב לרוב אריות מאוד קצרות, ולמה? כיוון שהוא רצה שכל אריה תיכנס בשלמותה לתקליט! (בזמנו של פוצ'יני הומצא הגרמופון, והתקליטים של אז, בעלי 78 סיבובים לדקה- 'התנגנו' להם דקות בודדות בלבד). זה כמובן לא אומר שהאריות שלו 'פחותות-ערך' ביחס לאריות של מלחינים אחרים, יש שיגידו: ההיפך! :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2015 14:00 לינק ישיר 

הוירטואוזים הגדולים בכנור ובפסנתר היו מאלתרים קדנצות בהופעות לפני קהל, מה שאי-אפשר לעשות בהקלטות.
המוסיקאים הכי גדולים הקליטו מאט מאד מהרפרטואר שלהם כי האמינו שביצוע אמתי של מוסיקה הינו דבר חד-פעמי.

מיטב הקונצרטים של פרדריק שופן, וכמוהו של פסנתרנים אחרים, היו בביתו לפני קהל מאזינים איכותי ומצומצם.
הפסנתרן יוזף הופמן אמר לעמית אמריקאי  לאחר ששמעו את לאפולד גודובסקי מנגן בביתו: "לעולם אל תשכח את מה ששמעת הלילה, אל תאבד את זכרון הצליל הזה. אין דבר כזה בעולם כולו. לדאבוננו העולם מעולם לא שמע את גודובסקי כפי שרק הוא מסוגל לנגן".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2015 21:33 לינק ישיר 

למה לא ניתן לאלתר קדנצות בהקלטה.
שלא לדבר ע"כ שישנם גם קונצרטים מוקלטים.

מי מהאומנים הגדולים בתקופת ההקלטות המעיט להקליט (מלבד קרלוס קלייבר) ?

שופן וליסט לא הופיעו הרבה בקונצרטים ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2015 22:25 לינק ישיר 

שופן הופיע בקונצרטים, אלא שסלד מהם ואמר לתלמידו: "קונצרטים לעולם אינם מוסיקה אמתית. עליך לוותר על רעיונך לשמוע בהם הדברים היפים ביותר באמנות". מוסיקאים גדולים בתקופת ההקלטות שמיעטו להקליט, לדוגמא: ג'וזף לוין, לאופלד גודובסקי, סרג'יו צ'ליבידאקה.

אין משמעות אמתית לאלתור קדנציות בהקלטה או בקונצרט מוקלט, כי הרעיון של אלתור קדנציות הינו חידוש חד-פעמי של האמן לפני הקהל, כזה המבוסס על מתח האם האמן יצליח לאלתר באופן המתאים למהלך של היצירה, וממילא אם האלתור הוקלט הוא כבר איננו חדש וגם אין מתח האם האמן יצליח באלתורו.

תוקן על ידי גלילוני ב- 12/06/2015 00:33:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2015 00:35 לינק ישיר 

צ'ליבידקה המעיט להקליט  ?
הסתכל בקטלוג של וורנר (לשעבר א.מ.י) תראה כמה צ'לי יש.

אני מעריך שבספריה שלי נמצאים מעל 20 תקליטורים שלו
.

עדיין לא הבנתי, מדוע כשמקליטים את הקונצרט החי, האלתור כבר מאבד מקסמו.

תוקן על ידי גלילוני ב- 12/06/2015 00:36:02

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2015 01:23 לינק ישיר 

לדעת צ'ליבידאקה, החויה הטרנצדנטאלית של המאזינים למוסיקה בלתי-אפשרית מחוץ לאולמות הקונצרטים. הוא סירב שיקליטו את הקונצרטים בהם הופיע, ומעולם לא היה באולפני הקלטה. לאחר מותו, הופצו כל מיני הקלטות גרועות של קונצרטים שלו, ועל-כן בנו אישר לשחרר הקלטות של קונצרטים שהוקלטו בסתר בזקנותו בתקופתו האחרונה כמנהל התזמורת הפילהרמונית של מינכן. בשנים האחרונות יצאו גם הקלטות מהתקופה שהיה המנצח הראשי של התזמורת הפילהרמונית של ברלין. מכל מקום, לדעת צ'ליבידאקה, מוסיקאי אמתי אולי מצליח לבצע מוסיקה כראוי פעם אחת בשנה.

תוקן על ידי מם80 ב- 12/06/2015 01:33:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2015 02:03 לינק ישיר 

אכן הוא לא היה באולפן הקלטה אבל בחייו הוציאו כמה וכמה סרטי וידאו מהקונצרטים שלו (כולל חזרות).

לגבי אודיו, לצ'לי היה אוסף גדול של סרטי הקלטה מקונצרטים שלו שלא היה מעוניין לפרסמם. לאחר מותו, חברות ההקלטה שידלו את בני המשפחה בחוזים שמנים כדי שיסכימו למוכרן, ואכן אלו הסכימו לכך בתואנה כי הם עדיפים בהרבה על הקלטותיו הפיראטיות.

תוקן על ידי גלילוני ב- 12/06/2015 10:28:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2015 03:30 לינק ישיר 

צ'ליבידאקה בשיחה מאלפת מסביר מדוע אי-אפשר להקליט מוסיקה:
www.youtube.com/watch?v=SthKs40ClCY

תוקן על ידי מם80 ב- 12/06/2015 03:30:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2015 12:39 לינק ישיר 

מתי זיתי אלבוים אמר
שההצלחה הגדולה של אנריקו קארוזו
מפני שהוא היה הזמר הראשון שהקליט
(מתוך הזכרון)...

נשלח מהאנדרואיד שלי

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2015 23:38 לינק ישיר 

אלגיה מאת מסנה, בביצוע אנריקו קארוזו ובליווי הכנר מישה אלמן:
www.youtube.com/watch?v=-tXLP0utI0c

הוברמן אמר שלמד איך לנגן בכינור מהאזנה לזמרה של קארוזו יותר מאשר ממוריו לכינור, מה שמסביר את דברי תומאס ביצ'ם: "הוברמן אמן טוב מאד, פילוסוף החודר למשמעויות הפנימיות של המוסיקה, מלומד, אישיות, אולם ככנר יש לו חסרון אחד רציני: הוא לא יודע לנגן בכינור". מאידך, מהביצוע של קארוזו ואלמן למוסיקה של מסנה, אפשר להבין עוד אמירה מחודדת-אבסורדית של ביצ'ם: "הייתי מחליף את הקונצ'רטי הברנדנבורגים של באך בעבור מנון של מסנה, והיייתי סבור שעשיתי עסקה טובה".

תוקן על ידי מם80 ב- 12/08/2015 00:08:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2015 00:27 לינק ישיר 

בהשלמה למה שנאמר למעלה על מוסיקאים שסלדו מהקלטות, היו גם מוסיקאים גדולים שאהבו להקליט מוסיקה. לדוגמא, ארתור רובינשטיין, שאמר שהוא אוהב להקליט מוסיקה, ויכול להקליט מוסיקה בעירנות במשך שעות ארוכות, כי כאשר הוא מקליט מוסיקה, הוא מתחרה בנגינה כנגד עצמו.

מה שאפשר לבצע רק באמצעות הקלטה:

הקונצ'רטו לשני כינורות מאת באך, בביצוע יאשה חפץ (מבצע את שני התפקידים):
www.youtube.com/watch?v=23lgUoydNX0

תוקן על ידי מם80 ב- 12/08/2015 00:37:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2016 01:15 לינק ישיר 

היוצר הראשון
שהוקלטה יצירתו. (ויקי)
הוא בראמס (מחולות חונגרים).
https://youtu.be/BZXL3I7GPCY
אם לא לחיץ.
יש לסמן עם העכבר!