| נשלח ב-29/12/2004 14:47 |
|
| |
הצנזור בפעולה
אייס מדווחים שבני גל, הצנזור של שילוט החוצות, צינזר קמפיין של אוונגארד מחשש לפגיעה ברגשות הציבור החרדי.
לכתבה המלאה (מכילה תכנים שאינם ראויים):
http://www.ice.co.il/article.asp?pgId=76268&catId=1
מעניינת תגובותו של בני גל לפרשה:
בני גל בתגובה: "ראיתי את המודעות והן לא עומדות בשום אמת מידה ציבורית. אי אפשר לעבור על קמפיין כזה לסדר היום. אם כך צריך לעשות קריאייטיב בימינו כדי להביא אנשים למסעדה, אז אני מרים גבה בקשר לקמפיין הזה".
ובכן, לדעתי, בדברים אלו הוריד בני גל את כובע הצנזור וחבש את כובע המטיף.
תפקידו המקורי הוא בעצם לשמור על האינטרסים של חברת שילוט החוצות ולמנוע חרמות ונידויים בעקבות פרסומות פרובוקטביות. אך במקום להישאר במסגרת זו ולנמק את מעשיו ברצון של חברות שילוט החוצות ביחסים טובים עם הציבור החרדי, הוא בחר להיות מטיף בשער ולגנות את אורח החיים החילוני (כן, לצערנו הרב זהו אורח החיים החילוני).
ונשאלת השאלה - בשביל מה?
מה יעזור לו לתקוף אותם?
מישהו יחזור בתשובה בגלל זה?
זה ייצור יותר אהבת ישראל?
זו דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2004 15:05 |
|
| |
אינתי,
טעית ובגדול.
הוא לא מטיף ולא כלום, גל ממלא בזה את תפקידו כצנזור ולא סתם מצנזר אלא מנסה להסביר מה הבעייתיות שבמודעה שצונזרה על ידו.
לדעתי זה באמת לא יקרב אותם לתשובה, אבל מי שמבקש חוו"ד, אינו מצפה שיאמרו לו מה שהוא רוצה, אלא את האמת ובינינו, זה לא מוגזם? אתה כצנזור לא היית פוסל את זה ולא היית מנמק את זה ככה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2004 17:00 |
|
| |
ואם זה היה קמפיין של גיתם?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2004 17:11 |
|
| |
אז זהו, שגיתם לא היו מעלים קמפיין כזה!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2004 17:41 |
|
| |
יישר כוח לבני הצנזור!
ראיתי את הקמפיין המדובר - והזדעזעתי!
סתם פרובוקטיביות שלא קשורה בכלל למסעדה.
אגב, הקמפיין לא נפסל, אלא רק לא יעלה בשילוט חוצות. בעיתונות הכללית הוא כן יפורסם. (שם לבני גל אין מילה?...)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2004 12:28 |
|
| |
99,
ברור שטוב עשה בני גל שצינזר את המודעות. כל הכבוד לו. זה קמפיין דוחה ומגעיל.
הבעיה שלי היא רק העובדה שהוא לא נימק את זה במסגרת תפקידו, אלא בחר לגנות בחריפות את הקמפיין כולו, וזה כבר לא מתוקף תפקידו.
אני הייתי מצפה ממנו למשפט דיפולומטי כמו "המודעות הללו הכילו תוכן שעלול לפגוע ברגשות הציבור החרדי, ובשיתוף פעולה עם חברות שילוט החוצות ומשרד הפרסום, החלטנו לטובת הענין למנוע מהציבור החרדי להיחשף אליהם". לא עדיף?
התבטאויות מעין אלו מעוררות עלינו עוד ועוד כעסים, וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2004 12:38 |
|
| |
טוב.
נכון, צודק.
|
|
|