| נשלח ב-29/5/2005 01:17 |
|
| |
איך העיצוב שלי יהיה the best?
שלום לכם!!!
אני חדשה פה ומאוד נהניתי לעבור על האשכולות השונים בפורום... ניכר שהחברה כאן יודעים את המקצוע, לא???
בכל מקרה, במהלך השיטוטים שלי באשכולות, מצאתי הרבה הערות וביקורות שהחכימו אותי מאוד (אה! שכחתי לספר-אני גרפיקאית ועובדת בחברה המשווקת מוצרי תרבות ופנאי), כגון: "לא שמים נקודה בסוף הכותרת זה קוטע את הרצף" ועוד בסגנון...
זה מוסיף לי הרבה בעבודתי והייתי שמחה אם באשכול זה כל אחד יכתוב "כללים" לפירסום מוצלח.
מה דעתכם? מי הראשון???
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 04:49 |
|
| |
שלום לך יושר, את שואלת כמעצבת מהם הכללים לפירסום מוצלח
התשובה שאני הולך לענות לך כאן אינו מיועד עבורך בלבד אלא גם לכל מי שמתעסק בברנז'ה, (שאני בטוח שהם הולכים לצעוק עלי בכל הכח).
האמת, אין מה שאת מכנה "כללים", יש קופירייטרים יש אנשי קריאייטיב יש מעצבים ואף אחד לא מבטיח שהם יקלעו למטרה
לעומת זאת קיימים מטודות ותורות שאף אחד מהם אינו מדע מדוייק כשם שפסיכולוגיה (שעליו מתבסס עיקר הפרסום) אינה מדע מדוייק.
אז מה נשאר? התיאורייה שלי (שהיא כמו כל תאורייה אחרת רק שאת שלי אני לא לוקח ברצינות)
כעת הבה נראה מה קורה במשרד פרסום רגיל (אני מתכוון אחרי כל הבלבולי מוח עם הלקוח) מתחילים עם אסטרטגיה, (פלן = תוכנית) מקבלים מהלקוח את הנתונים שהוא מואיל בטובו למסור
שלא תמיד הוא מדוייק, מנתחים מה מכרו כמה מכרו ולמה מכרו מי הם הקונים העיקריים וכולי, זאת אומרת עבודת שטח, לא משהו שאת הולכת לבצע לבד.
נו, הלאה, אחרי זה המידע נמסר לאנשי הקריאייטיב והקופירייט שיושבים ועושים "BrainStorming" במשך כמה זמן ובולעים הרבה כדורי אקמול לשיכוך כאבי הראש. הם ע"פ הנתונים מעלים רעיונות קריאייטיביים ביותר שמיועד בעיקר לשכל הישראלי שתמיד חושב שעובדים עליו.
לא נראה לי שהלב שלך יעמוד בזה.
ואז מוסרים את החומר לפי מה שהתקציבאי החליט למדיה הנבחרת, דפוס, טלוויזיה או אינטרנט. במקרה שלך כנראה דפוס. ואת אמורה לשלב את הקופירייט ולתרגם את הקריאייטיב לשפה וויזואלית.
כל אחד מהחבר'ה פועל בסופו של דבר לפי תורת החיים שלו עצמו.
את עיקר התשובה אמשיך אחרי שהחברה כאן יגמרו לרדת עלי
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 04:52 |
|
| |
למה שירדו עליך, אני חושב שהעברת את עיקרי הדברים בהלך רוח שובבה.
ומה עיקר התשובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 19:20 |
|
| |
נראה לי שלא הבהרתי את עצמי כראוי. לא שאלתי מהו המח והתיחכומים מאחורי הפירסום. התכוונתי לשאול-אני, בתור מעצבת, אחרי שקיבלתי את החומר ואת הנתונים מהלקוח, על אילו כללים כדאי לי להקפיד כדי שהפירסום שאני מעצבת ימכור??? כדי הפירסום שעיצובו נתון לשיקול דעתי (ע"ס הנתונים שיש לי, כמובן) יהיה הכי טוב???
בנת?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 19:30 |
|
| |
בקושי. . .
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 19:45 |
|
| |
בתור גרפיקאית זוטרה יש לי מספר עצות: קודם כל שהעיצוב יהיה נקי במראהו-פונטים כמה שפחות סוגים עדיף להשתמש במשקלים נוספים לאותו פונט. צבע התמונה שבפרסום (אם קיימת) ישמש כדגימה לצבעי שאר המוטיבים בפרסום אלא אם כן ,וזה חשוב, יש צורך בקונטרסט בין התמונה לשאר הפרסום כדי להבליט את המסר שבה. המסר צריך לתפוס מקום מרכזי ובולט הן במראהו והן בצבעו. התמונה צריכה להיות ברורה גם מבחינת הרזולוציה (יש הרבה מקצועיים שנופלים בזה.. הורדות מהאינטנט) וכו' יש הרבה דברים נוספים אבל כל דבר לגופו
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 21:21 |
|
| |
באיזה סרט את נמצאת??? אהה בעצם את לא רואה או בעצם אתה לא רואה סרטים!!! נו באמת זה אשכול מעניין??? ומאלה אתה רוצה ללמוד!!!
לך לבה"ס
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2005 23:19 |
|
| |
דווקא ענין אותי להכנס אבל זה פורום אישי ואמרו לי לשלוח עבודות ושלחתי אבל עדיין לא קבלתי תשובה
|
|
|
|
|