בית פורומים בחדרי חרדים עולם הפרסום

פרסום נגד תאונות הדרכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/9/2005 13:03 לינק ישיר 
פרסום נגד תאונות הדרכים
מצורף קובץ

.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2005 14:20 לינק ישיר 

אל תפגע אבל, חלש. חלש מאוד. אילו יותר חלש מההונדה והסיגריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2005 14:55 לינק ישיר 

להיפגע, מה זה בכלל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2005 15:13 לינק ישיר 

סתם, לא נעים לתת ביקורת שלילית על משהו שהאחר השקיע בו זמן ומחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2005 15:26 לינק ישיר 

לי דוקא זה נראה נהדר, קצת ליטוש ויש לך מודעה ש"מדברת"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/9/2005 17:25 לינק ישיר 

הרעיון שלי היה בפרסומת הזו הוא:

כאשר אדם לוחץ על הגז ברכב הוא לא חושב על מה שיכול לקרות ואומר לי זה לא יקרה וכו'. אם ניתן לו חמש דקות לפגוש את מי שאכן פגע בילד קטן והרג אותו, והרבה זמן הוא לא ילחץ על הגז סתם. רק לראות את הייסורי מצפון חודרי הלב של הנהג שקטף פרח צעיר מהערוגה זה כמו ספר לראות מוסר חי.

אחד הגורמים לתאונות הדרכים הוא גורם השליטה. אתה יושב ברכב שלך ושולט בו, מטה את ההגה ימינה והרכב מציית, מטה שמאלה והרכב נענה ובמהירות לבקשתך, אתה נוסע במהירות ונהנה לראות את הדרך חולפת ביעף ואת כל הרכבים האחרים נשארים מאחור, אתה לוחץ על דוושת הגז והאוטו מאיץ, אתה מרגיש שהרכב בידך הוא ככלי ביד היוצר.

הבעיה מתחילה כאשר אתה מנסה להוריד את המהירות, אם זה בתנאים רגילים אז אין בעיה, והאוטו מאיט את מהירות נסיעתו בצורה טובה רכה ונעימה.

אך כאשר תנסה להוריד את מהירות הנסיעה בחדות ולתת ברקס חירום אז מתחילה הבעיה, הדימוי של השליטה ברכב נעלם כהרף עין, ובמקומו מגיעה ההבנה כי שום דבר לא יוכל לעצור אותך מלפגוע בילד שקפץ לכביש לפניך.

אחרי הפגיעה, מגיעים ייסורי המצפון בעוצמה מירבית, למה לחצתי על הגז, ולמה בכלל הייתי צריך לצאת, ולמה ולמה ולמה.. ואולי אם הייתי עושה כך וכך הילד היה עדיין חי.

הנהג הפוגע עובר לחיות בעולם שכולו ייסורים, מתבייש להרים את העיניים. כשהוא רואה את דמותו במראה משתקפת לו על המצח הכתובת -רוצח!! וכשהוא מסתובב ברחוב הוא בטוח שכולם מסתכלים עליו ומצביעים לעברו מאחורי הגב - זה האיש שהרג את פלוני אלמוני. ואין זה משנה אם היה אשם בתאונה או לא. ההרגשה לא תשתנה גם אם יוכיחו לו במאת האחוזים שהוא לא היה אשם. כלום לא יועיל להם ליסורי המצפון.

במקרים מסויימים המלחמה עם ייסורי המצפון יוצרת חיבור רגשי עם משפחת הילד הנפגע. ולכן הנהג הפוגע הופך לבן בית במשפחת הילד, הוא תומך בהם רגשית וכספית ובכל דרך שרק אפשר לעזור, הוא חולק עימם את כאבם ודמעותיהם ומוסיף עליהם משלו.

אך ההרגשה שלו כשהוא רואה את הפנים של האמא או את מבע עיניו של האבא גורם לו להשתגע והוא מרגיש שהם במידה מסויימת מאשימים אותו במותו של בנם ומי כמוהו יודע שהם צודקים, הרי כך ייסורי המצפון מורים לו דבר יום ביומו.

ולפעמים, העצב וההאשמה העצמית גדולים מידי ולכן היו כבר מקרים בהם נהג שהרג ילד התאבד מעומס ייסורי המצפון.

לדעתי, אם רק נצליח להעביר את התחושה הזו במשהו אל הנהג הפזיז המצוי נצליח להוריד קצת מאחוזי התאונות.

תוקן על ידי - lmnt - 16/09/2005 17:31:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2005 12:46 לינק ישיר 

יפה, אח שלי, יפה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2005 22:54 לינק ישיר 

רעיון טוב מאוד.
שונה ומקורי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2005 23:31 לינק ישיר 

LMNT,

ראשית, קבל שאפו על הכתיבה הבהירה והחדה.

לעצם הנושא: ניתחת בצורה יוצאת דופן את מערבלות הרגשות של נהג שהרג ילד. אבל כמה כמה כאלו אתה מכיר? לי יצא להכיר אחד, ואתה יודע משהו? מאז התאונה הוא בכלל לא עולה על הכביש. אז הוא לא רלוונטי לנושא.

אלא מה, ולזה התייחסת בשורה האחרונה, אתה רוצה מאד להצליח להעביר את הרגשות הנוראיים של הרוצח לכל הנהגים. אז האסטרטגיה שלך בעצם אומרת "אם לא תנהג בזהירות אתה תהייה רוצח ותסבול מזה כל החיים".

זה נראה לך מסר שעובד? במדד האמינות, איפה היית מדרג את המסר הזה? יש נהג אחד שקיים אצלו צל של סיכוי שהוא הולך להיות רוצח? לא שמעת על המושג "לי זה לא יקרה"?

ודבר נוסף, בטכסטים שלך אתה לא אומר כלום מעבר להאשמות בוטות."כאן גרה המשפחה של הילד שהרגת!" - אני? הרגתי? למה אתה מאשים אותי? מה עשיתי לך? עזוב אותי... תן לי לעבור לעמוד הבא.

פרסומות טובה מורכבת משני אלמנטים מרכזיים: אהדה וזכירות. הפרסומות הזאת אולי תיזכר, אבל היא לא אהודה בכלל. והוכח כבר באלף מחקרים שאסטרטגיית ההפחדה לא מביאה תוצאות לטווח הרחוק.

כי אם זה לא מצחיק, אני מדחיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2005 00:05 לינק ישיר 

מסורבל.

צורה מסורבלת להעביר את המסר.
(וואחד הרצאה דפקת כדי להסביר מה רצית :))

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2005 13:11 לינק ישיר 

אולי צריך לערוך תחרות בין משרדי הפרסום החרדיים, על הנושא הזה, כמו שהיה לגבי עישון?

איזו מדיה מוכנה להרים את הכפפה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2005 13:38 לינק ישיר 

אחלה רעיון, סופרייז, מי ייתן ויתגשם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2005 13:35 לינק ישיר 

צריך למצוא איזה משפט מסכם קליט וממצה. עם מסר פשוט וחודרני, כן חודרני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2005 17:24 לינק ישיר 

לפ"מ עושים דווקא עבודה מצויינת, אמנם רק ברדיו קול חי בינתיים.

עלו שם כמה תשדירים יפים, כולל ילד הילד "מוישי" (למי ששמע...)

שמו גם שיר של זהירות בדרכים כפי שמופיע בגלגל"צ, נשמע יפה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2005 09:44 לינק ישיר 

רעיון מעולה לעשות תחרות

ובאמת הגיע הזמן שיעשו בקשר לזה משהו...
תאונות הדרכים הפכו להיות בקצב מסחרר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2005 12:02 לינק ישיר 

מצאתי 2 סרטונים באותו כיוון של מה שאני רציתי לעשות, וחלקית עשיתי במודעה זו, כמו גם במודעה השניה שלא הועלתה לכאן.

----

http://users.tapuz.co.il/marketing/DB/AllFile/The%20Danish%20Road%20Safety1.MPG

----

http://users.tapuz.co.il/marketing/DB/AllFile/The%20Danish%20Road%20Safety2.MPG

----

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > בחדרי חרדים עולם הפרסום > פרסום נגד תאונות הדרכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext