בית פורומים בחדרי חרדים עולם הפרסום

לאן נעלמו החלומות של החיות ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/8/2006 19:58 לינק ישיר 
לאן נעלמו החלומות של החיות ?
מצורף קובץ

שלום לחברי הפורום. אז ככה, מכיוון שמעולם לא הסתרתי את שמי האמיתי ומכיוון שכתבתי ספר ילדים ואני נמצא לפני הוצאתו לחנויות (בע"ה בט"ו באב) אני מיחצן אותו גם בפורום זה.לכן אני מצרף תמונה של שער הספר.  
בלי קשר לספר, מעניין אותי לדעת במה שונה, אם בכלל ספרות הילדים החרדית מהכללית ואיך מפרסמים ספרי ילדים במגזר זה ? אילו כללים חלים ? בזמנו לפני שהתחלתי לעבוד על הספר פירסמתי בפורום הזה הודעה שדרושה לי מאיירת לספר ילדים וכל המאיירות מהמגזר שלחו לי "איורי קודש"... מה שגרם לי לתהות ולהעלות את השאלות שאני מעלה כאן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2006 01:13 לינק ישיר 

קודם כל בהצלחה עם הספר. נראה חביב מאד. אם כי, אני מאמין שיהיה לי קצת קשה להתחבר לתכנים שבו. אתה יודע, ענין של קהל יעד.

ובקשר לשאלתך כיצד לשווק אותו, אני חושב שהיית צריך לקרוא לספר 'חיות מספרות על עצמן'. אם לפחות להוסיף את שמו של חיים ולדר בצד ימין למעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2006 02:31 לינק ישיר 

מדוע לא מנוקד שער הספר?

לאיזה גיל מיועד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2006 16:00 לינק ישיר 

הספר מיועד לגילאי 4-8. לא נוהגים לנקד את הכותרת כי הקונים הם ההורים ולכן זה מיותר ואף מעיק לעתים.
המלל בספר עצמו מנוקד אבל זה כמובן תלוי בטווח הגילים. בטווח הגיל הזה הוא מנוקד. תוקן על ידי - טנגו - 02/08/2006 16:02:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2006 18:34 לינק ישיר 

אינטליגנט- הבנאדם שאל שאלה רצינית.
מה אתה דוחף  את וולדר?

טנגו, בנוגע לשאלתך:
יש הבדל מהותי בין ספרות ילדים חרדית לכללית. ההבדל מתבטא בעיקר במטרה ובמסרים.
סופר חרדי שמכבד את עצמו יכתוב ספר המשולב בערכים ובמסרים יהודיים מובהקים.
הורה חרדי מחפש קודם כל את המסרים, אחריהם את רמת האיכות.

בספרות הכללית ניתן למצוא ספרים שנכתבו "סתם", להנאת הילד (למשל נתקלתי בסיפור
לא ברור על ילד מופרע שמשתולל כל פעם בצורה אחרת ומשגע את אמא שלו), או כאלו המשלבים שיטות
ודעות פסיכולוגיות שהרבה פעמים נוגדות את שיטת החינוך החרדי על ערכיה השונים.

גם כאשר מדובר בהקניית ערכים בסיסיים, הרי שתמיד יהיה דגש על הדמויות- מי הן, כיצד יראו,
טיב היחסים בינהם (לא תמצא חבר וחברה למשל, גם אם מדובר בצמד חיפושיות תמים).

כמובן שבספרות הכללית לא חסר ספרים נפלאים המשולבים בערכים מוסריים, שיכולים
להתאים גם לילד חרדי. וישנם הרבה הורים שאכן רוכשים ספרים כאלו, למרות (ואולי בגלל) הדמויות
המגוונות יותר, שלא עונות על כללי המראה המקובל.

אם המסרים בספר שלך תואמים לערכי היהדות בכלל והחברה החרדית בפרט, הרי שבהחלט יש לו מקום
במחוזותינו. לפרסם אותו בעיתונות החרדית מן הסתם תיהיה בעיה (השם של המאיירת לא מצטלצל טוב..)-
אבל אולי אני טועה. מכל מקום, אם תדגיש בפרסום את המסרים והתרומה החינוכית שלו, זה יכול לעזור.

מקווה שעזרתי קצת,
הארט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2006 19:48 לינק ישיר 

עזרת קצת ? עזרת הרבה ! תודה, זה היה ברור וממצה. בעיקרון כל יוצר באשר הוא יוצר יש לו 4 מעגלי יצירה:
1. האני הפנימי  2. משפחה וחברים   3. ארץ   4. יקום.
לפני 500 שנה נושא היקום לא שיחק תפקיד אבל היום בגלל השינויים הטכנולוגיים והמידע שעובר ממקום למקום בעולם, יש לו השפעה רחבה יותר מפעם על היצירה. ולמה אני כותב את זה ? כי כאן במגזר החרדי דומה שאין את זה (אולי ?) ואני שואל מה כל הספרים נקראים אותו דבר בגלל "ההגבלות" הללו ?
המסר שלי הוא כדברי הרמבן: לקבל את השני והשונה בבחינת כשם שפרצופיהם שונים דעותיהם שונות. עשיתי זאת באמצעות סיפור על חיות. אז רק בגלל שרובן ככולן של החיות אינן כשרות אין לו מקום בכל המגזר החרדי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2006 23:14 לינק ישיר 

כמו בכל חברה, גם בחברה החרדית יש גוונים/ מגזרים / סוגים שונים.

יש בתים שיכניסו רק ספרי צדיקים הביתה. יש כאלה שיקפידו על תמונות של חיות טהורות בלבד.

רובם לא כאלה מחמירים, אלא כפי שציינתי, שמים דגש על התוכן: האם הוא מוסרי וערכי מספיק
להכנס למוחו וליבו הטהורים של הינוקא...

אתה יכול לברר בחנויות בריכוזים חרדיים שמוכרות ספרי ילדים, למשל בחבקוק, גאולה  י-ם,
אם הספר שלך "עובר".
אגב בחבקוק ניתן למצוא ספרי ילדים רבים שנכתבו ע"י סופרים מהמגזר הכללי,
מכאן נמצינו למדים שבהחלט יש לכך ביקוש.

בהצלחה:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2006 23:26 לינק ישיר 

אינתי....
חמוד.

אם כי הספר מדבר אל קהל יעד מבחינת גיל... לעומת וולדר שמדבר לקהל יעד מבחינת רמה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2006 12:27 לינק ישיר 

לא קשור!!! רמה זה מושג שנתון לפרשנות (לטעמי או לא) אבל כל ספר ילדים צריך להיות מסווג לשכבת גיל כי לא דומה צורת כתיבה לגילאי 5 לזו של גילאי 14. ומכאן סיווג הגילים. ורמה ? תקראו את הספר ותחליטו לבד. לא תוציאו ממני מחמאות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2006 10:49 לינק ישיר 

מזל טוב טנגו! (כפול..:))

הספר אכן טעון בדיקה, כיוון שהמגזר החרדי אינו מקבל כל דבר בהבנה גלויה, אלא אם כן, קיבלת הסכמות של רבנים עליו (במקרה שלך עדיף מחנכים ולא רבנים..).

הארט ציין את הנקודה החשובה ביותר והיא, המסרים שיש בסיפור. אין דבר חשוב מאשר מסר מבחינה חינוכית ובמגזר החרדי בפרט.

כמו שכבר אמרתי לך בעבר, תעביר עותק, ונוכל לחוות דיעה אמיתית יותר.

בכל אופן, בהצלחה רבה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2006 12:13 לינק ישיר 
טנגו,מזל טוב.

הסקרנות הורגת אותי, לאן נעלמו באמת החלומות של החיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2006 09:55 לינק ישיר 

תודה רבה על האיחולים. הנה לינק לאתר שקיבלתי אתמול עם פרטים על הספר ותודה למנהל האתר שפירסם את הספר.
אולי הוא יוכל לעזור לך עם השאלה הזו.
http://www.text.org.il/index.php?book=0607082

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2006 17:39 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2006 10:42 לינק ישיר 

http://www.rinunim.co.il/Article.php?CatID=&Page=&ArticleID=12710

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2006 00:03 לינק ישיר 

עם כל הכבוד לך מר טנגו / עמית פרסום עצמי אף פעם לא מזיק (שזה כל הקשר של האשכול הזה לפרסום - וזו הרי המטרה לא ?!). לא כתוב פה על חרדים ולא על פרסום ובטח לא על פרסום חרדי אז עמית יקר, בהצלחה עם הספר אבל כוון יותר מדויק באשכול הבא שלא תשתכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2006 11:36 לינק ישיר 

ביום שני חי באלול (11/9) יתקיים בגן העיר בת"א מפגש סופר על הספר
"לאן נעלמו החלומות של החיות". המפגש להורים וילדים (גילאי 3-5)
גן העיר נמצא ברחוב אבן גבירול 71 ת"א בשעה 17:00. בסיום המפגש מכירה מוזלת של הספר ע"י סטימצקי עם הקדשות וכן גלויות לילדים.
כולם מוזמנים כולל דיירי המוסד הסגור...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > בחדרי חרדים עולם הפרסום > לאן נעלמו החלומות של החיות ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext