| נשלח ב-28/11/2005 20:06 |
|
| |
תופעה במחירי העיתונים למשרדי פרסום תעזרו
לאחרונה אנו נתקלים מס' פעמים בבעיה, פעם היה מקובל שלמשרד פרסום יש מחיר יותר טוב מלקוח רגיל,
כלומר כשהמשרד מזמין מודעה בעיתון הוא תמיד יקבל מחיר יותר טוב מאשר הלקוח יפנה לבד.
ולאחרונה ישנה מגמה מסויימת בעיתונים בעיקר המקומונים-החינומונים, שהם נותנים מחיר יותר טוב ללקוח או לפחות בדיוק כמו המחיר שמשרד הפרסום מקבל מינוס עמלה.
מה עושים, איך מתמודדים עם זה.
זה לפעמים גורם ממש להפסיד לקוחות.
ואפילו עם נאמר ללקוח שישלם רק על העיצוב כולנו יודעים שאי אפשר לבקש סכום גדול מדאי.
והלקוח לא מבין תמיד את המשמעות שיש לו בזה שהמשרד פרסום מטפל בהכל.
הכוונה בעיקר ללקוחות בינוניים.
אשמח לשמוע תגובות ועצות!
אבקש שכולם ישתתפו באשכול זה, כי ממש חשוב לנו לדעת מה ניתן לעשות נגד התופעה הלא הוגנת.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 01:01 |
|
| |
מה עושים? עושים שרירים.
העיתונים לא ירצו להפסיד אף משרד פרסום, והם בדרך כלל מורידים מחירים באופן משמעותי למשרדים, בוודאי אם הם בעיסקה עם העיתון.
ואם נדפקת, תעבור לעיתון המתחרה. ככה עושים שרירים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 13:45 |
|
| |
אינתי הבעיה היא אחרת.
הבעיה היא שכש"קול העיר" רוצה שאפיקים יפרסם אצלו, אזי הוא צריך לתרום לו 50%עמלה!!! ובכדי שישאר קצת "בשר" ל"קול העיר" הוא חייב לעלות את המחירים לאפיקים..
זה מה שמביא את העיתון למכור למשרד פרסום יותר יקר, וללקוח יותר זול.
זה מה שנקרא בעברית: "איך אתה משלם, נטו או ברוטו???"
אגב אפיקים אוהב מחירים גבוהים כשהוא מקבל 50% עמלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 14:37 |
|
| |
לא סתם קוראים לבני ברק העיר השחורה.
השחור מתייחס דווקא לטבין ותקילין
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 15:10 |
|
| |
אינצי,
בתגובה הקודמת שלי לא התייחסתי ספציפית לעיתון כזה או אחר ולא לעיר כזו או אחרת, אלא באופן עקרוני. זה שוק תחרותי, וצריך לדעת להתמודד איתו.
בקשר לאפיקים, אני לא יודע מנין אתה שואב את הנתונים האלו, אבל לא נולדתי היום, וזה נשמע לי מוגזם ומפוברק. אבל מה לעשות, ההגזמה היא תכונה נפוצה למי שעוסק בתחום...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 15:27 |
|
| |
אנציקלופד יקר
אם יש לך משהו נגד יגאל רווח פנה אליו ישירות
אם אתה מקנא קח מסילת ישרים
כואבת הבטן קח כדור
וסתם אם רצונך להשמיץ קח את המיקרופון ברדיו כל חי הם בוודאי יתנו לך זמן שידור אתה יודע למה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 17:58 |
|
| |
יש בעיה אמיתית במחירים שהמדיות במגזר החרדי נותנים לאנשים פרטיים."ידיעות אחרונות" למשל לא יתן בחיים לאדם פרטי מחיר של משרד פרסום אלא רק מחיר מחירון אמיתי ואילו המדיות החרדיות שמחות שמגיע אדם פרטי ונותנים לו מחירי ריצפה מינוס והם לא מבינים שהם חותכים את הענף שעליו הם יושבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 18:50 |
|
| |
בסופו של דבר גם העיתון מפסיד,
א. אחריות הכסף על העיתון.
ב. מוריד למשרד הפרסום את החשק לעבוד איתו.
ג. שרות שהעיתון צריך לתת ללקוח הפרטי.
ד. בסופו של דבר כאשר למשרד כדאי לעבוד עם העיתוןאז הוא ישכנע אנשים לפרסם בעיתון הזה, וכאשר לא יהיה לו כדאי,יכול לשכנע לעשות פליירים, או לעבור לעיתון מתחרה.
ה. וכמובן ההגינות.
ז. אני מקווה שהעיתונים החרדיים כולם, יקלטו טוב טוב שהם כורתים לעצמם את הענף, ויבינו מה ש"ידיעות אחרונות" הבינו כבר.
זה גם בעיתונים היומיים שלפעמים חורגים ועושים שטויות ונותנים ללקוח ישיר, וגם למקומונים-חינומנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2005 21:12 |
|
| |
חברי וחברות הפורום הנכבד הזה.
מצטער אם מישהו נפגע, לא זו היתה כוונתי.
הנתונים לא סציפיים על משרד זה או אחר, או לחילופין עיתון זה או אחר, אבל בהחלט חברים נכבדים---
זה המצב!!! (אינתי צודק, אולי הגזמתי קצת, אבל לא הרבה...)
אינתי, אני ממש לא כועס עליך, אני מבין אותך שאתה לא נוקט עמדה.
|
|
|
|
|