בית פורומים ספרי קדש

מישהו יודע של מי התמונה הזו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2005 09:10 לינק ישיר 
מישהו יודע של מי התמונה הזו?

http://cgi.ebay.com/Judaica-old-photo-hassidic-rabbi_W0QQitemZ6236677304QQcategoryZ13774QQrdZ1QQcmdZViewItem

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2005 23:28 לינק ישיר 

נ"ל שהוא הרמ"מ מווישווא, בנו של בעל אהבת ישראל מויזניץ ואחיהם של רח"מ מויזניץ, ר"ב מסערט, והדמשק אליעזר, זכר צדיקים לברכה.
היה ראש ישיבה ואדמו"ר. צדיק, חריף ושנון. נפטר לפני השואה.
אימרה משעשעת שלו:
פעם אמרו לו על אחד שהוא "עשיר", כלומר, שמח בחלקו.
נענה ואמר: אה, זה רק מדרבנן; מדאורייתא עשיר היינו מי שיש לו הרבה כסף בפועל...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2005 08:03 לינק ישיר 

חן חן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 10:23 לינק ישיר 

למרבה ההפתעה זכיתי בתמונה במחיר 1$. הייתי בטוח שלא אזכה, ושיעברו אותי מהר. משונה מאוד - בויזניץ לא אוספים היסטוריה? גם ההספד על ר' ברוך נמכר בפחות מ- 20$. יש לזה הסבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 18:20 לינק ישיר 

ראשית, מזל טוב על הקניה.
שנית, רוב החסידויות (למעט חב"ד) מתרחקות מהאינטרנט, וממילא מעטים ידעו על המכירה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2005 19:39 לינק ישיר 

מאיפה אתה מביא את האמונה הזו? רוב גולשי האינטרנט החרדים הם חסידים. (כמובן הם לא גולשים כחסידות אלא כחסידים...). רוב סוחרי הספרים העתיקים הם חסידים. ורוב סוחרי הספרים גולשים באי בי. הפתרון נמצא בכיון אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2005 07:17 לינק ישיר 

לא נעים לי לקרוא לך נחית דרגא אז יהודי יקר: כותב אתה שהפתרון נמצא בכיוון אחר - תשכילנו בטובך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2005 07:24 לינק ישיר 

ל- dgtal : תודה. אגלה לך שאני הוא שזכה בהספד על ר' ברוך, ואני עדיין המום מזה. רכשתי לפני כמה שנים גם את ההספד הראשון על חידושי הרי"ם שיצא שבועות מספר אחרי פטירתו בשבת פרשת פרה תרכ"ו. ההספדים שונים מאוד. על החידושי הרי"ם מסופר שלא עמד במשימות התורניות שהמגיד מקוזניץ הטיל עליו בחייו. הייתי המום כשקראתי. לא מספיק כל מה שעבר עליו? היום היו שורפים הספד כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > ספרי קדש > מישהו יודע של מי התמונה הזו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext