כמו כל עם ישראל גם יצאנו לטיול ..נסענו לקיבוץ יראון לפארק -אגם -גן חיות מאוד מושקע ויפה..
ומשם נכנסו איך לא ליקב החדש של הרי הגליל שיושב מחוץ לקיבוץ יראון..
בכניסה המון בקבוקים פותחנים חולצות ועוד ועוד...עשינו סיור מאיפה שמגיעים הענבים ונשפכיםלסינונים עד למיכליות נירוסטה ענקיות הכול שם נקי ומצוחצח ממש חויה .. לאחר מכן הושיבו אותנו לראות את הסרט שמראה מי הם אנשים ביקב וקצת ענבים..
לאחר מכן לטעימות ימיייי ממממיי.... נתנו לי לפתוח את הבקבוקים אם הסבר לחברים בקבוצה לא דתיים..
היה קשה להם להבין וקצת מכעיס ..אבל זה מה יש...
פתחתי את הרי גליל שרדונה היה טעים הרגשתי פירות אפרסקים
ואז פתחנו את הרי גליל קברנה סוביניון - 2009 יין מאוד נעים בפה הרגשתי אוכמניות ופטל וסיומת ארוכה..
והשלישי האחרון את יראון המדריכהאומרת שזה ספינת הדגל שלהם ..מורכב מ..קברנה סוביניון, מרלו, וסירה.
הרגשתי המון אלכוהול שזה גוף מלא ..המון פלפל שחור שזיפים ..היא טעונת שזה מין ריבת שזיפים היה קשה להרגיש..
אבל היה מגניב מאוד גם הילדים שלי השתתפו בטעימות והם התלהבו במיוחד מהמרקקה..וסוף קיבלנו 4 כוסות של יקב גליל..
קנינו לנו בקבוק רוזה אדום כתום - יבש . שכבר פתחנו בשבת היה מאוד פירותי נעים בפה וסיומת מענגת..
ועוד אחד פינו נואר שעוד לא טעמתי ...
בקיצור מומלץ לבקר לראות ולטעום
חג שמח וכשר..משה.
נשלח ב-4/4/2010 11:38
למדנו דברים חדשים כמו ..
מהקליפות מכינים את הצבע והוא כמו תמצית תה..
בלשון שלנו יש 4 נקודות טעימה שכל אחד יודע משהו אחר .. אני הכי זוכר אבל מקדימה מרגישים מתוק מאחור מלח בצדדים חמיצות ו... עפיצות לכן חשוב שטועמים לגלגל הרבה בפה...
נשלח ב-6/4/2010 01:16
בחג ביקרתי ביקבים ברבדו,צרעה ועמק האלה.זו באמת חויה נפלאה לשוחח עם מי שמכין את היין שלך.
ב"ה בשלישי הבא ביקבי כרמל.
נשלח ב-20/4/2010 20:07
שמת לב לנוף המדהים הנצפה ממרפסת העץ?
הי והכי חשוב איך היה המירון???
נשלח ב-2/5/2010 15:56
הנוף אח הנוף משגע מרגיע.. מקום מדהים לשבת על בקבוק בשקט ההררי
מי שלא מכיר הם בנו מרפסת ענקית על צלע ההר מחוברת לחנות של היקב .. הכול מעץ וגם הכיסאות והשולחנות.. פשוט כייף.
יין יראון יין הדגל שלהם .. היה איך לומר בעדינות חזק מאוד .. היה צריך איתו אולי ארוחה רצינית ...אבל מרגישים דובדבנים והרבה וניל ...
נשלח ב-2/5/2010 16:50
ב"ה בשישי הקרוב אני ביקב הרי גליל- תקבלו עדכון גם ממני על מה שמתחדש שם