| נשלח ב-1/7/2011 01:14 |
|
| |
יין לקידוש
אדם שלא מסוגל לשתות יין ומקדש על מיץ ענבים, אפשר ללמד עליו זכות. אבל אדם שכן מסוגל להנות מכוס יין כיצד יכול לקדש על מיץ ענבים והלא ידועים דברי הרמ״א שכתב ״מצווה מן המובר לברור יין טוב לקדש עליו״
מכיוון שלא כל יין מתאים לקידוש, מעניין לשמוע על היינות שלדעתכם מתאימים להידור המצווה. ארבעת היינות האחרונים עליהם קידשתי לאחרונה, לדעתי ראויים להידור מצווה: קברנה נמורה 2007 אור הגנוז - לפתוח שעתיים קודם, אלכסנדר הגדול 2007 - לפתוח שעה קודם, ברקן סופריור קברנה 2006 - לפתוח שעתיים קודם, שאטו לה קרוק 2003 - לפתוח חצי שעה קודם.
אם אתם רוצים להנות מיין הקדוש, זכרו שהוצאות שבת לא נכללות בתקציב השנתי כלל וכלל ומרבית יינות הפרימיום והאולטרה פרימיום שהגיעו למיטבם מספקים חווית קידוש מקסימלית וככל שהסיומת ארוכה יותר החיוך על השפתיים יישאר לאורך זמן
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 13:42 |
|
| |
אני לא מסכים איתך.
מבחינת חובת קידוש יש לשתות את רוב כוס בכדי שתיית רביעית (כמה שניות בלבד).
אני לא מסוגל ליהנות מיין כשאני שותה אותו במהירות ולא נותן לו זמן להרחה קודם הלגימה ולהשאיר אותו בפה כמה שניות לפחות.
מבחינתי , לקחת את אחד היינות שהזכרת ולשתות אתו במהירות זה בל תשחית.
דרך אגב, זו אחת הסיבות שלד' כוסות אני לוקח ג"כ יין ברמה הבינונית ולא ברמה גבוהה יותר.
לדעתי כוונת רמ"א הוא לקחת יין אמיתי ככל הניתן ולא יין צימוקים שהיה נהוג באירופה בזמנו או יין מבושל מתמצית ענבים וכדו', אך לרמת היין אין משמעות כמעט כששותים אותו בלגימה אחת כמו בירה להבדיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 14:52 |
|
| |
מכיוון שההלכה היא שתיית היין בפעם אחת ובמהירות, למדתי (ולימדתי מאות אנשים) גם להדר במצווה וגם להנות מזה. אתה לא יכול להניח תפילין על הרגל, גם אם זה יותר נוח לך או להתפלל שחרית בחצות הלילה כי אז יש לך יותר זמן פנוי, ביהדות מעבר לטקס יש גם טיימינג וזה חשוב.
החלטת שבשביל הבורא הגדול שהוא זה שאחראי ישירות לתקציב
שבכיסינו, לעשות קידוש על יינות אולטרא פרימיום זה בל תשחית, עניינך האישי. אני החלטתי אחרת, ובעשר שנים האחרונות אני מקפיד לקדש על יינות אולטרא שבאולטרא פרימיום, והבורא הגדול עומד בכל הסיכומים. כתוב בגמרא הזהיר בקידוש היום זוכה וממלא גרבי יין, גרבי יין הכוונה למרתפי יין. מי שמכיר אותי אישית וביקר במרתף המפורסם יוכל להעיד שזה עובד ובגדול.
הרמ״א כתב יין טוב! אני לא מתחכם, אלא הולך על יין טוב. השבת אי״ה אקדש על מתתיה 2006 של דלתון, לכבוד שבת קודש.
אגב בליל הסדר כתוב בפירוש בגמרא שצריך להרגיש נעימות ביין, ואין לך נעימות יותר יותר גדולה מיין פירותי עם סיומת ארוכה וענימה....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2011 15:04 |
|
| |
בעבר באם הייתי בשבת לבד או עם שותה יין אחד נוסף הייתי מקדש על הבקבוק שנבחר, ואם היו מס' שותי יין הייתי מקדש על יין בינוני ושותים את הפרמיום בהמשך. לאחר שהתרגלתי להנות גם מכוס קידוש, אני לא מוותר על ההנאה של כוס יין טוב לפני הארוחה, זה גורם למצב רוח טוב ו"עוזר" לניהול שולחן השבת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2011 15:30 |
|
| |
להלכה נפסק שאפשר לקדש גם על תירוש ענבים, כך שלא נכון לאמר שלא יוצאים ידי חובת קידוש ,אלא מצווה מין המובחר לקדש על יין אדום יבש משובח ככל שניתן , בעניין לוו עליי ואני פורע בשבת , אני אומר אם אני לא משלם למה שלא אבחר ביקר ביותר. לכל הפחות מיץ ענבים שהתיישן במרתף של המכולת ממול לפחות חודשיים....
|
|
|
|
|