בית פורומים יין ושטריימל

המלצות מעניינות לפסטיבל היין במוזיאון ישראל בשבוע הבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2011 10:54 לינק ישיר 
המלצות מעניינות לפסטיבל היין במוזיאון ישראל בשבוע הבא

http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=9&featid=26894

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 22:50 לינק ישיר 

להלן ההקטע הכי חשוב בכתבה:
המלצה קטנה: בדרך כלל מחביאים אנשי היקבים את בקבוקי הפרימיום שלהם מתחת לדלפק, ומטעימים את האנשים "החשובים". אני מציע לא להתבייש, ולשאול האם יש את היין הספציפי שרציתם, או האם יש את היין שקיבל ציון כזה וכזה. אם היקב לא יספק לכם את היין, ימציא תשובה מצוצה מהאצבע, וירצה למזוג לכם יין זול, פשוט תעברו הלאה. יקב שלא מכבד את האירוע הזה ביינות הפרימיום שלו, לא ראוי שתטעמו את יינות הקראף שלו בלבד.
השיטה של היקבים להביא יין זול מובנת כמובן, אבל לנו כטועמי יין אסור לנו להסכים ולתת יד לכך: לא תביאו יינות טובים, - לא נשתה את היינות שלכם ולא נבוא בשנה הבאה.

ואחרי הפסטיבל אני ישמח לשמוע כמה מחברי הפורום הצליחו לשכנע את אנשי היקב להוציא את היין מתחת לשולחן
במידה ולא הרי שהכתבה לא מעשית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2011 10:32 לינק ישיר 

ביום שני 15/8/11, החל פסטיבל יינות ישראל השמיני בגן האמנות במוזיאון הארץ בירושלים. בקרירות הירושלמית הנעימה נערכו בחצר הגדולה של המוזיאון עשרות יקבים ומציגים שונים.
מאות רבות של אוהבי יין פקדו את המקום בערב הראשון לפסטיבל. למרות הקהל הרב ועקב הסדר המופתי לא השתרכו הפעם תורים ארוכים מדי ליד הקופות. בקהל המבקרים בלטו הרבה אנשים צעירים, חלקם דוברי אנגלית וחובשי כיפות סרוגות שאהבת ישראל, ירושלים ויין התמזגו אצלם בערב אחד. היה זה קהל שונה מהקהל התל אביבי. אולי זה מזג האוויר, אולי זו התכונה הירושלמית שלא למהר לשום מקום – האירוע נראה הרבה יותר נינוח מהאירועים בשפלה. הקהל התעניין, שאל שאלות וטעם את היין בהנאה ובמצב רוח גבוה.

היקבים הגדולים הגדילו לעשות בהקימם מתחמי טעימה יפים ומושקעים. גם דוכני הטעימה של היקבים הקטנים עוצבו יפה ונעים היה לבקר בדוכנים אלו ולטעום יינות. פרט ליין הוצגו גם אביזרי יין, הדרכה ולימודי יין, שמן זית, גבינות ומטעמים שונים.

הפסטיבל יתקיים מדי ערב  עד יום חמישי ה-18.8 החל מ-19:00.

צילם אבי הלוי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2011 14:24 לינק ישיר 

היה מאד כיף
אבל היקבים הגדולים אכזבו - הקימו דוכנים גדולים
אבל כפי שנאמר ביין אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו
כיצד תסביר זאת שיקבי רמה"ג הביאו רק ינות מסדרת גמלא
יקבי כרמל הביאו (באדומים) מס' ינות מצומצם מהסידרה האיזורית
בבנימינה לא היה זכר לאבני החושן
אם משהוא חשב לקבל את ההמלצות של אלון גונן - התאכזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2011 16:32 לינק ישיר 

אני אקפוץ כנראה מחר (יום חמישי)
ואם יתברר שאתה צודק ואין להם שום דבר מיוחד מתחת לשולחן, אנחנו נפתח אוהל מחאה ברוטשילד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2011 17:03 לינק ישיר 

אלון גונן כתב (בפייסבוק)
שבקרוב תהיה כתבה
הוא שם לב לתופעה שהייקבים שלחו בקבוק בודד וכשראו אותו הם פתחו
ורק מי שהיה בסביבה נהנה
כפי שנאמר "אשרי הצדיק ואשרי שכנו" או במילים אחרות "ודבקת בם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2011 00:00 לינק ישיר 

במשך למה שכתב יצחק ,אני טעמתי בדוכן של רמת הגולן את הT2 בסדרת ירדן שתל פראס כתב והביא עלו קצת מידע ,יין יוצא מן הכלל ,בנתיים הוא משנת שמיטה 2008 אני בטוח שויקטור שינפלד ימשיך לעשות אותו נפלא כמו ב2008

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > יין ושטריימל > המלצות מעניינות לפסטיבל היין במוזיאון ישראל בשבוע הבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext