נחמד היה לבוא שוב לשירת היין לפגוש חברים מוכרים וחלק שלא מוכרים עם הזמן הם נהפכים להיות חצי מוכרים יש במפגשים האלה חברים שאני לא מכיר בשמם אבל כבר נפגשתי אתם מספיק פעמים שהשלום שאנו אומרים הוא שלום "חברי" ולא "נימוסי"
הערב התחיל עם טעימת יין רוזה של יקבי הרי הגליל אמנם אני לא אוהב רוזה אבל זה היה רעיון טוב כי חבל להתחיל לשתות את היין הראשון על פה יבש
בהמשך נמזגו על הסדר יראון סירה 2005 שהוא בעצם היה אמור להיות עוד יין בסדרת יראון אבל יין זני (באותה שנה היו שני סוגי יראון) בהמשך החליטו שאת היין הזה לא יעשו כיין זני אבל יין שבהחלט הסירה יתן את הטון ואז נולד הבלנד מירון שהשוני ממנו מהבלנד המוכר יראון שבאחרון הק"ס נותן את הטון.
בהמשך טעמנו את 2008,2007,2006 ו 2009 (למרות שלא הובטח בפירסום - זו הייתה מעין השקה)
אייל הסביר את השינויים בטעמים כנובעים: א. משינוי של עולם ישן מול עולם חדש ב. (במקביל) שינוי ביינן ג. בהמשך בעיקר בשל שינויים במינונים של הבלנד אמנם השינויים הם מינורים אך יש להוסיף לזה את שינויי האקלים שהיו בין השנים הודגש שבעצם אין כאן יין יותר טוב פחות טוב אלא כל ייו יכול לעמוד לעצמו (העדפה הפרטית שלי הייתה 2008) בסוף הערב צ'ופרנו בפורט של רמת הגולן T בריבוע
וכעת לקצת ביקורת: ושוב אני מדגיש האירוח מושלם הביקורת היא על הקונספט אני מצפה מטעימה על ציר הזמן שנראה התפתחות ולא נטייל לכיוונים שונים נראה כיצד אותו יין (בסדר שנים הפוך) מתפתח ומתגלים בו רבדים חדשים (אולי זה לא מתאים למירון - אז נעשה זאת ביין אחר)
דוג' אחרת שאני יכול לחשוב עליה לקחת יין מסויים לפתוח אותו שעתיים לפני הטעימה ואותו יין לפתוח שעה לפני וכן הלאה ובמקביל יין כמהו מסדרה אחרת של אותו ייקב לעשות את אותו דבר וללמוד על ההבדלים (באותו יין ובין אחד לשני) אני בטוח שנוכל ללמוד מההשוואות האלו הרבה דברים (כמובן כל זה תוך כדי הנאה) אני בטוח שיש רעיינות נוספים כגון להשוות את אותו יין ליין פגום (כמעט עשו את זה שם) או להשוות יינות משני יקבים שונים שיש להם צדדים דומים
לפני כשנה ישבנו בפתח תקוה עם מוקי הוא עשה דבר דומה לצורך העניין נמזגו שלושה יינות לשלושה כוסות במקביל (בכל סבב - בסך הכל היו 3 סבבים = 9 יינות) וכל הזמן הוא עמד על ההבדלים בטעם זה הרבה יותר קל לעשות כאשר שלושת היינות נמצאים באותו רגע בכוס דוג' נוספת לפני שנה בדיוק גם בפתח תקווה ישבנו עם רובין וטעמנו ש סוגים של יין סירה - היה אפשר לחוש את ההבדלים
זה לא נעים אבל לפעמים ההרגשה שכל מה שעושים זה קצת יותר מאשר לקרוא את תוית הבקבוק
אולי ההבדל הוא מי בא להגיש את הטעימה לפני שבועיים ברי ססלוב בא שהו עצמו הינן - וזה היה הרבה יותר חי
לסיכום ערב מהנה שמח שבאתי - אבל יש מקום לדעתי לשפר בוז'לה שמח
נשלח ב-18/11/2012 00:05
הערב היה נחמד מאד,
כל מילה בסלע.
נשלח ב-18/11/2012 22:04
שמעתי מיודעי דבר שהמירון 2009 משהו מיוחד מאוד.
אני אישית הצטיידתי בכמה בקבוקים לפתיחה על ציר הזמן החל מ2014.