| נשלח ב-21/2/2014 15:03 |
|
| |
הרהורים בעקבות התערוכה או תערוכות היין לאן?
אתמול הסתיימה תערוכת היין הכשר, אין מה להגיד תערוכה מכובדת עם מיטב היינות הכשרים. אפשר אולי לקטר - לא כל היינות שהובטחו היו שם, לדוג' ארמגדון וכן יינות יקב אלכסנדר (שהסתפק ב"אביה" בלבד) אבל בגדול היה הרבה והיו טובים. אבל וכאן יש אבל גדול ואני מדבר כאן כמבקר כחובב יין, אולי יש שיקולים של סוחרים או בעלי יקבים (אני מאד מסופק ביחס לבעלי יקבים – חלקם אמרו לי שזה רק מכביד עליהם). בהתחלה בזמן שהתחלתי להכיר את עולם היין. מאד נהניתי והתלהבתי מכל שפע היין שהוצע (כמו ילד קטן) אבל בזמן האחרון (אני מניח שלחלק מכם המחשבה הזו עלתה לפני כן) אני מרגיש שאני מגיע לתערוכה ומחפש את השונה, כמו שאמר לי אתמול שלומי: "אנחנו כבר מכירים הכל" לדוג' בסומליה נהניתי מהיין החדש של רקנאטי - מרסלן. וכן אתמול נהניתי מהיין הקינוח של חברון עדן מהשרדונה של יזרעאל ושתי יינות מהיקבים החדשים חותם של תמיר ואונקיס של שוהם (כן זה של יהודה גרוס) למרות שהיין שני שלהם מתומחר יותר יקר. אבל למרות שהיה כיף לשתות את היראון והמירון שאלה יינות שתמיד כיף לשתות בשביל זה אני לא בא לתערוכה. אני יסביר יותר בתערוכה היו יינות מצויינים: ירדן מרלו, ירדן סירה, יער יתיר, סירה יתיר, פטי וורדו של יתיר, מדיטריאן, מירון, יראון, מצדה של גבעות מאונט פיק של טורא. ועוד ועוד אבל את כל אלה (או לפחות רובם המוחלט) יש לי בבית ואני מניח שלרובכם יש אז תשאלו מה גורם לי ללכת? (והלכתי יומיים) התשובה פשוטה - כל האוירה המפגש עם החברים והייננים. חשבתי לעצמי מתי אני בפועל נהנה מיין?- והתשובה הנאה מיין (למעט מיין שאני שותה בארוחה טובה) יש לי בעיקר מסדנאות טובות (לא כמו אתמול) לדוג' מה שהיה לנו בשירת היין - "מירון על ציר הזמן" אני נהנה ממפגשים כדוגמת המפגש שהיה לנו בסוכות. חשוב לי לשמוע מה אתם חושבים על דברים אלו, יתכן שתגידו שאני ממש מדבר שטויות או נכון חלקי. מ"מ אם יש לכם רעיונות לדברים שיגרמו לנו יותר הנאה מיין עצמו. נשמח לשמוע. להתראות
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 21/02/2014 15:03:20
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2014 15:21 |
|
| |
יצחק היקר,
העלית נקדה מעניינת וחשובה מאוד.
מכיוון שהשבת איני בבית אני נאלץ לצאת כעת לכיוון ירושלים ואין לי פנאי להרחיב אבל אי"ה אגיב בהרחבה בתחילת השבוע הבא.
שבת שלום!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2014 19:46 |
|
| |
תזמון מעניין מאוד יצחק, גם אני כשיצאתי משם חשבתי על זה שבנושא היין באמת לא ראינו חידושים גדולים. (וזה די הגיוני כי כבר היית בכל התערוכות השנה, וכמו שאתה יודע יין חדש יוצא רק פעם בשנה. אז אי אפשר להשיק משו חדש בכל חודשיים..) ומקצועיות גדולה וודאי לא תמצא בתערוכה כזו שמטבעה היא המונית ואמורה להתאים את עצמה לרוב הציבור..
בשביל סדנא מקצועית אמיתית , הולכים לערבים שמארגן יואב בשירת היין. שם אתה נהנה באמת מהיין! אבל היי, היה ערב חברתי מקסים! לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2014 11:58 |
|
| |
אני חושב שלאנשים כמונו שבאמת מבינים ביין ויודעים להינות ממנו תערוכות כאלה כבר לא מתאימות.
דיברתי עם שלומי אתמול וזו אכן ההרגשה גם שלו.
אולי באמת כדאי להתמקד יותר בערבי יינן ו\או במפגשים של הפורום כמו שעשינו בסוכות האחרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2014 23:10 |
|
| |
כתבתי ים, אבל האתר שיהיה בריא מתנתק ונמחק. אז בקצרה,
התערוכות חשובות לי להתרשם ממגוון וכן לאסוף רשמים והמלצות לשנה שאחריהן. כמו"כ אני חוזר ליינות שאהבתי ומתרשם מהם לאחר שנה נוספת בבקבוק שלעיתים משנה הרבה.
יחד עם זאת, ללא ספק, המקום להכיר ולהתרשם באמת מיין הוא בטעימה עם חברים או ערב יינן. ובעיקר, חברה טובה מסביב לשולחן :)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2014 21:19 |
|
| |
גם אני כמו איתי כתבתי וזה נמחק (האתר עובד על פלטפורמה של לפני עשור ) לעניין התערוכה ,אכן אין הרבה חידושים למרות שלדעתי היו כמה דברים מענינים שאפילו לא יצא לי לטעום כמו האליטויוד מרלו ,יחד עם זאת היה פגיעה מצד פיופ בנו הלקוחות ,הבטיחו אלכסנדרר הגדול וארמגדון , שלא היו ,ואני מאוד ציפתי לטעום את הארמגדון , כמו כן הסדנאות היו לא ברמה גבוהה כלל ולא תאמו את מה שפורסם ,למרות שהביאו את חיים גן שמהכרות אישית איתו הוא אדם מוכשר ויודע לתת הרבה מאוד בהרצאות בתחום היין , אם לא הטוב ביותר , ולבסוף : פיופ דאגה לאינטרסים שלה נטו במכירת היין בתערוכה גם במה שהציעה למכירה וגם במה שנשאר על המדפים ,ציפתי להצעה גבוה יותר אבל כנראה שההסכמים עם היקבים יותר משתלמים להם , ואגב הרגשתי מאוד לקוח שניסו לדחוף לי שם כל מיני סוגי יינות כאילו אני יודע מה לקחת לבד ,וגם אז לקחתי הרבה בררות מחדל , לא רעות בכלל ...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 16:02 |
|
| |
שלום לחברי הפורום, לא ביקרתי כאן כבר זמן רב אך נושא התערוכה עלה בשיחה ביני לבין רופא שהינו במקרה שותף באחד מהיקבים היותר בוטיקיים שאני מכיר - ברבדו.
בשבוע שעבר ביקרתי עם אחד מילדיי אצל רופא הילדים שלנו דר' דוד שוסיוב שהינו שותף גם ביקב המשפחתי כרמי יוסף ברבדו. שאלתי אותו על התערוכה "איך היה?" אז הוא ענה לי "לא היה". כשתהיתי על כך, הוא אמר לי שנמאס להם מתופעת הבחורים האמריקאיים שמגיעים לשם לשתות יינות ומתחילים להשתכר ולאבד את הטאקט בתערוכה שאמורה להיות מכובדת והשנה עקב כך, החליטו ביקב שלא להשתתף.
זה נכון? כלומר, האם נתקלתם בתופעה הזו בתערוכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2014 20:42 |
|
| |
נו נו, מסתבר באמת שבתערוכה המכובדת בהיכל התרבות, התל אביבים המתורבתים לא משתכרים בכלל ושומרים על איפוק מכובד כל הזמן. 
בכל אופן בתערוכה הבאה, אם אתקל בדוכן של בראבדו, אשתדל לעבור הלאה בזריזות. שלא אפגע בטעות במכובדות האנשים שם...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2014 14:00 |
|
| |
דוד היקר, לא נכחתי בתערוכה הזו וגם לא במקבילתה בהיכל התרבות (כדבריך שיש שם תערוכה). היקב כיקב הינו מוצלח מאד והיינות שלהם טובים, השיקול שלהם שלא להופיע מסיבה זו, נכון בעיני. וייתכן אגב, שהם בגלל זה לא מופיעים בעוד תערוכות שאינן סגורות לחברי פורומים מקצועיים כמותכם.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|