לא יודע אם אתם מודעים אבל בירושלים כבר קרוב לשנתיים פועל פורום יין המכונה "פורום טועמיה"
הפורום מתכנס אחת לחודש - חודש וחצי לטעימת יין
הטעימות הן תמיד עם קונספט מסויים
אתמול הוא התכנס לבחון את זן הסירה / שיראז
ובעיקר את הייקבים
להלן רשמים מהערב (פוסט שפרסמתי בפייסבוק)
פורום טועמיה פתח את השנה בטעימת אורך של יינות שיראז/סירה. זאת גם הייתה הטעימה הראשונה שהשתמשנו בכוסות הרידל בעלות הלוגו של טועמיה. התכנסנו 14 חברים בביתו שלEfi Kotzסומליה ממילא. בטעימה השתתפו ארבעה יקבים (ועוד שני יינות נלווים). סירה יקב יתיר, שיראז כרם קאיומי יקב כרמל, סירה ירדן, וסירה סוד של יקב שילה. הרעיון היה לראות אצל איזה יקב הזן הזה ירוץ למרחקים ארוכים. כמובן שלא יכלנו להביא עוד יקבים גם כך היה יותר מידי. כמו כן לא הצלחנו להשיג את כל היינות שהיו בתיכנון הראשוני החשיבה הייתה על בצירים 09 10 11 12 בפועל גם בגלל בעיות במשלוח היינות וגם בגלל חוסרים היו 3 יינות מכל יקב משנים שונות. מ"מ זה לא פגם בטעימה ונראה שקיבלנו תמונת מצב. הטעימה כמובן היא טעימה עיוורת. דאגנו גם להסיר את הקפסולות. התחלנו עם היינות היותר וותיקים בכדי שהיינות הצעירים לא יתפסו לנו את החיך. יש לזכור - אנחנו טועמים כחובבנים באים ליהנות ולא יורקים הרבה. בסבב הראשון התחלנו עם בציר 09 שני היינות הראשונים עוררו בי ספיקות אם לא הייתה כאן התבלבלות הם פשוט היו מצוינים. נחלקו הדעות מי היה עדיף מדובר בשיראז קאיומי והסוד של שילה לדעתי הסוד של שילה היה יותר אלגנטי עם טעמים יותר מודגשים. שניהם עם פלפל שחור כמו שאני אוהב. היין השלישי היה סירה ירדן כנראה היה פגום, מ"מ טוב הוא לא היה. הרביעי היה יין מעניין בטעימה עצמה היה קשה לעמוד על טיבו, בסיבוב השני היין הראשון הזכיר באופן ברור את היין הזה. (חשפנו את הבקבוקים אחרי כל סבב). ואז היה ניתן להבין שמדובר ביין שהוא תקין לחלוטין רק שלא אהבתי את הטעם שלו סירה של יתיר. בסיבוב השני טעמנו את בציר 10 היין הראשון היה יתיר כפי שהזכרנו. אחריו נמזג הסוד של שילה. תחילה הרגשתי בו ריח מוזר ואז תוך דקה התקלקל וקיבל ריחות אציטונים. זו פעם ראשונה שאני עד לתהליך כזה בתוך דקה. היין השלישי היה של כרם קאיומי יין שנהנתי ממנו זה יין היחיד בסבב הזה שנהנתי ממנו. הרביעי היה סירה ירדן יין מאד חזק אבל עם סיומת שלא הייתה לי נעימה. בשני הסבבים הראשונים היו לנו את ארבעת היינות מארבעת הייקבים בסבב השלישי התחילו השינויים בשלב זה נמזגו לכוסות יינות מבציר 11 התחלנו את הטעימה עם סירה אודם מסדרת אבני החושן (מגנום), הוא בהחלט היה טוב אבל לא הרגשתי בו את הטעמים המודגשים כפי שאני אוהב היין השני שנמזג היה שיראז של כרם קאיומי הוא היה אולי השיראז הטוב ביותר בטעימה, עם ארומות מודגשות של פלפל שחור ותבלינים. אחרון בסבב הגיע היתיר ולמרות שבשני הסבבים הקודמים לא התחברתי אליו הפעם הוא היה יין שנהנתי ממנו, בהחלט הייתי לוקח אותו לארוחה. בסבב זה הושתל גם יין ביקורת אף אחד לא נפל בפח. הסבב האחרון הייתה עירבוביה של שנים עם יינות ממש צעירים (גם סבב זה כמובן בטעימה עיוורת). היין הראשון היה סוד שילה 13 למרות שעברו 5 שנים הורגש שהוא צעיר והפעם התלווה אליו הסירחון של סירה (כיף למי שאוהב) מה שלא היה ב09. היין הבא היה כרם סלע 15 יין מאד פירותי (זה היה היין היחיד בטעימה שהרגשתי בו כזאת עצמה של פירותיות), נראה מה יהיה איתו בעתיד. היין הבא זה יין צעיר מאד וכן מרגיש מבטיח לא לפתוח עדיין כרם בראון 14 היין האחרון היה סירה ירדן 12 הפעם נהנתי מהירדן. תובנות שלי: כרם קאיומי נותן באופן עיקבי יינות מוצלחים. סוד של שילה קשה לקבוע (אחד היה פגום) אבל 09 היה מצוין ו13 לא בסגנון שאני אוהב. יתיר וירדן אני לא מתחבר לסירה המבוגר. הבהרה - סירה מבוגר זה סירה מ2010 כך שסירה בן 7 הוא היה אצלי בסדר גמור.
נשלח ב-20/9/2018 00:27
תודה רבה על הסקירה, ב"ה מצפה להצטרף
לאחת הטעימות לגבי הסירה 10 יתיר. היין כבר לא בשיאו ואני לא בטוח שהוא מייצג מה שיתיר יודעים לעשות ביקב. עכ"פ, נשמע מדהים. גמר חתימה טובה לכולנו.
נשלח ב-23/9/2018 04:34
מצטרף לדעה שאחרי הכל סדרת קאיומי הותיקה היא הדגל בסירה.
שוב פורום טועמיה התכנס הפעם בביתו של יוסי קורנבליט לטעימה מאד יחודית קשה לי להאמין שטעימה כזו נעשת הי פעם (למעט ביקב)
הקונספט היה פטי וורדו על ציר הזמן לצורך כך הוזמנו לטעימה 7 יינות מיקב יתיר, החל מבציר 08 ועד 14 כמו כן ב3 בצירים (08,13,14) צירפנו יינות פטי וורדו מיקבים אחרים. בשנים הנ"ל הטעימה כמובן הייתה עיוורת. נציין שזה כלל לא קל להזמין מייקב 7 בצירים, להרבה יקבים פשוט לא היה. ניסינו להזמין מרמת הגולן, מטר, רמות נפתלי לכל היותר היו 2-3 בצירים.
לפני הטעימה נמזג לכוסות בלנד לבן של יקב אסיף 2010 (בתוית - מדבר סוטרן) שהביאIsrael Barzilay. מתברר לי שדווקא אני אוהב את היינות הלבנים כאשר הם מתיישנים. התחלנו בבציר 08 בסבב זה הוגשו שני יינות פטי וורדו סוד של יקב שילה וכמובן של יתיר (85% פטי וורדו ו 15% קברנה פרנק). הראשון היה הסוד, אם הייתי שותה אותו לבד הייתי גומר עליו את ההלל כיצד יין של 10 שנים כל כך נעים לשתיה עוצמתי מאד. מאד ספייסי עם מרקם חלק - יופי של יין. אבל האויב של הטוב מאוד הוא המצוין והיתיר אכן היה מצוין לא ניכרו בו כלל סימני הגיל. יין בשיאו שלדעתי יש לו עוד חיי מקרר הוא לא יפול כל כך מהר. אך מתברר שלא כל יינות היתיר הם כאלה מוצלחים בסיבוב השני נפגשנו עם פ"ו יתיר 09 (15% מרלו) הרגשתי אכזבה היין לא היה מספיק חד. מ"מ זה לא בגלל החיבור למרלו כי הפ"ו יתיר 10 שגם אצלו יש 15% מרלו החזיר אותי שוב לפ"ו 08. פטי וורדו במיטבו. כך גם המשיך ב11 ( 100% פ"ו) למרות שהייתה בו מרירות מסויימת (כנראה שנה מוצלח שנה פחות2;) כעת היינו אמורים לשתות את היתיר 12 אבל יוסי קורנבליט החליט להפתיע אותנו והגיש את היין בטעימה עיוורת מתברר שהצטרפו בסבב זה שני יינות שלא היו מתוכננים אריאל ביר הביא שני יינות פטי וורדו של יקב ירושלים היין הראשון היה יין פשוט לא הסתדר לי איך יין כזה נמצא בטעימה (פשוט הייתי בטוח שיינות אלו לא נכנסים לטעימה גם ככה יש יותר מדי יין). מ"מ היין הראשון היה אכן פשוט מידי השני (4990 של יקב ירושלים) היה בסדר גמור (ההפתעה של הערב) דווקא הפ"ו יתיר 12 (13% מרלו) איכזב בטעימה זו היה בסופו של דבר פחות טוב מרוב יינות היתיר למעט ה09. שני הסיבובים האחרונים היוו בעצם מיני טעימת רוחב מבציר 13 נמזגו לכוסות: יתיר, גופנא (גבעות) וירדן (רמת הגולן). הטוב ביותר בסבב זה ואולי הטוב ביותר בכל הטעימה (אם הייתה לי אפשרות הייתי טועם שוב את היתיר 08, 10) זה היה הירדן של רמת הגולן פשוט יין נפלא. הגופנא פשוט איכזב היתיר היה טוב מאד שונה בטעם מהקודמים יתכן בגלל שיש בו 15% מלבק. בסיבוב האחרון השתתפו 4 יינות בנוסף לשלושת הקודמים הצטרף גם פ"ו של חבר הפורום שלו זו הפעם הראשונה שהוא משתתף בטעימות הינן Ehud Kave. היין הראשון (יקב הרא"ה) היה יין טוב אם הייתי שותה אותו לבד בהחלט הייתי נהנה ממנו אבל בכל אופן הוא נטעם יחד עם הגופנא של גבעות שהיה הפעם מצויין מאידך בירדן הרגשתי מתיקות מוגזמת. קשה להסביר איך בהפרש של שנה כזה שינוי מיין שמבחנתי הטוב ביותר בטעימה ליין שהוא רק בסדר. גם ביתיר זה לא היה המיטב.
תובנה שלי מהערב פטי וורדו - זן שאפשר לעשות ממנו יינות טובים מאד יינות שיודעים להתיישן היטב אך כנראה הייקבים עוד צריכים ללמוד אותו כי יישנם תנודות בין השנים.
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 26/10/2018 15:04:14
נשלח ב-16/11/2018 14:35
אני ממשיך לספר על מפגשי היין של פורום טועמיה
מביא לכאן את הפוסט שפרסמתי בפייסבוק
בהתחלה שהתחלתי לפרסם את הפוסטים האלה הרגשתי לא נוח שאני מערב פורום בפורום אבל במפגש האחרון נכחו לפחות 5 מחברי הפורום.
פורום טועמיה ערך אתמול את המפגש ה20 (הכל מתועד) מפגש חגיגי במיוחד אותו ערכנו ביקב פלם למרות שהטעימה חלה בבוז'לה, ברגע שקבענו את התאריך לא שמנו לב שמדובר בערב שבו חוגגים את הבוז'לה דהיינו הערב שבין רביעי לחמישי (השלישי של חודש נובמבר) הבחירה ביקב בתאריך הזה הייתה מסיבה אחרת לגמרי זה יום הנישואין הראשון (תאריך עברי) של חברנוAmit Arieli. בעצם אירוע זה יקב פלם הצטרף מבחינתנו למועדון היקבים היוקרתי שמארח את פורום טועמיה. במועדון זה נמצאים כעת: יקבYa'acov OryahיקבGito Winery יקב גתוTzora Vineyards יקב צרעהוכעת גםיקב פלם Flam winery. הפעם היה מפגש מרובה במשתתפים 25 חברים (רק בזכות היכולות הלוגיסטיות של היקב - דבר שנמנע מאיתנו במפגשים הרגילים) הרעיון שעמד מאחורי הטעימה היא לבחון את התיישנות של היינות, אמרתי לGolan Flamשאין לנו עניין לטעום את הפורטופוליו של יקב פלם את זה ניתן להשיג בכל חנות יין אלא אנו מעוניינים בטעימות אורך. לצורך זה טעמנו 3 בצירים של הפלם קלאסיקו וכן 5 בצירים של זן הסירה כאשר גולן מעביר את הטעימה, תוך כדי שהוא מרצה את הפילוסופיה הייננית שלו. בלבנים טעמנו פלם בלאן 14 , 16, 17 שלושת היינות הם בלנד של סובניון בלאן ושרדונה (ללא עץ) מה שאני למדתי מהטעימה הזאת שהסבניון בלאן (זן שלא נחשב כוס התה שלי) במשך השנים הוא משתלט יותר ויותר הרגשתי כאילו שמדובר בסובניון בלאן מרוכז. מ"מ לעצם היין למרות שהוא כבר בן 4 שנים עדיין יין נהדר, מומלץ מאד לאוהבי הזן. בסבב זה העדפה שלי הייתה ל17 יין רענן פרחוני שמאד כיף לשתות (ב16 הרגשתי עדיין תחושה של גיזוז בפה). בשלב השני טעמנו את הסירה רזרב מדובר בסירה גלילי משני כרמים הראשון בדישון והשני בבן זימרה שתינו את הבצירים 11 12 13 14 16 על כל היינות ניתן להגיד שהם נגישים (עם ה16 הייתי מחכה) ולא ניכרים באף אחד מהם סימני עייפות. כאן היה ניתן להרגיש כיצד תוספת של זן אחר משפיעה על טעם היין בבציר 11 היה 11% מורברדר זה הבציר שהכי פחות התחברתי אליו לא היו בו האלמנטים שאני אוהב בסירה כמו פלפל שחור ואילו בבציר 12 שהיה בו רק 6% מורברדר זה כבר היה סירה שיותר דיבר אלי. יתכן אם הייתי שותה אותו ליד סירה מיקב אחר הוא לא היה מדבר אלי אבל כעת ששתיתי אותו לי ה11 הוא היה בסדר גמור בהמשך נמזגו שני בצירים אחד ליד השני ה13 וה14 ה13 היה אותו הרכב של ה12 אבל עוד יותר התחברתי אליו השינוי הגדול הגיע בבציר 14 שם היו לי ריחות של חריכה משהוא שונה לחלוטין מכל מה שטעמנו מדובר בבלנד שמכיל פטי וורדו וק"ס. מבחינתי זה היה היין הכי טעים בערב זה ותופעה זו כבר נהפכה למציאות צפויה באופן עיקבי מה שאני אוהב יש חברים שאוהבים פחות. כלומר אנחנו מזהים את אותם המאפיינים אבל כל אחד בוחר אחרת. היין האחרון בציר 16 היה מאד מרשים (לדעתי תודות לקברנה פרנק והפטי וורדו) אך כדאי לחכות איתו. לכבוד היום הנישואין של עמית נפתח בסוף מגנום של נובל 14 למרות שנפתח שעתים מראש היה עדיין צעיר מאד. אבל זה באמת רק בשביל הקוריוז. תודות ליקב פלם גולן שהעביר את הטעימה. ולTamar von Straussשתמיד נמצאת שם ודואגת לכל הפרטים הקטנים והגדולים. שרגא גבהרדשהיה בקשר רצוף עם גולן ואיפשר לנו את הטעימה. להתראות במפגש טועמיה הבא