שוב פורום טועמיה התכנס לעוד טעימת אורך והפעם לימיטיד אידישיין של יקבי כרמל מ2005 עד 2014 (למעט 2006 שהבנתי שכלל לא יוצר) מדובר על בלנד בורדולזי (לא תמיד המרלו נמצא) יודן בין 15-16 חודשים בחבית. לצורך כך התכנסנו בביתם של Zelig Golovensitz ו Yehuda Harris 15 חברים (כולל אבי פקטר ורון מלכה) בתחילה חשבנו לעשות טעימת אורך רגילה אבל Efi Kotz הציע שזה יהיה יותר מעניין לערבב אותם (בסוף סינכרנו את היינות ע"פ הרישום שאפי הכין). לצד הטעימה היו באגטים שמן זית וירקות את האנטריקוט המשובח והבריסקט השארנו לסוף בכדי שהבשר לא יפגיע לנו בטעימה. ובכל אופן פטור בלא כלום אי אפשר - לא נעים לאכול בשר טוב ללא ליווי יין. אפי השאיר 3 בצירים לארוחה עצמה. בסופו של דבר התברר שאלו היו הבצירים 13,14 ,07 . להלן רשמי הקצרים ע"פ סדר השנים (לא ע"פ סדר השתיה) ככלל היינות הם אלגנטים בצבע אדום יפה לא נמצא כאן את הצבע השחור האטום כל היינות (מבחינתי למעט אחד) היו יינות שנעים לשתות אותם. מאידך לדעתי אין כאן יין של וואו כלומר שום יין לא השאיר בי את הרושם שאני חייב להשיג כמה כאלה למקרר. 05 (נטעם חמישי) באף לא מריח כלום אבל יין מאד חלק - כבוד גדול לכרמל יין בן 14 07 - (נטעם בארוחה) הרגיש לי מאד אורוותי - לא אוהב את הטעמים האלה יש שטענו שהוא פגום. מ"מ היה חריג בין היינות 08 - (אותו טעמנו ראשון) הרבה אלכהול באף לא מורגש הפרי. 09 - (נטעם רביעי) אלכהולי , ריחות של קפה פרי בשל יין מצוין 10- (טעמנו אותו שלישי) בתחילה הטעם קצת הרגיש לי פגום הוא גם החזיר אותי ליין הראשון אחר כך זה השתנה בסופו של דבר יין מאד עשיר פרי בשל. 11- (נטעם שישי) הרבה פרי רענן ממש כיף לשתות 12- (טעמנו אותו שני) הרבה יותר פרי גוף טוב פלפל שחור מייבש בקצה הלשון צבע אדום מאד יפה. 13 - (נטעם אחרון) יין טעים, מאד פירותי. 14 -(נטעם בארוחה) לדעתי זה היין הטוב ביותר טעמי שזיפים מיובשים פלפל שחור גוף כמו שצריך. לסיכומה של טעימה רוב הטועמים בחרו ב2014 כהיין הטוב ביותר במקום השני הגיע בהפתעה גמורה (מבחינתי) 2005. תובנה שלי מהערב שאני אוהב את היינות הצעירים של לימיטיד אידיישן. הם נגישים ומהנים. כעת בא תור הקינוח 3 יינות בציר מאוחר כרם שעל 04,08,16. מה שטעים ביין הקינוח של כרם שעל שהוא לא יין דבשי אלא הוא קינוח עם רעננות רואים את זה באופן ברור ביינות הצעירים 16 אבל גם בבציר 08 הוא היה הרבה יותר רענן ממקבילו מבנימינה שפיתח טעמים של תבלינים הכי מעניין היה בציר 04 הוא היה נראה כמו יין אדום אבל בצב חום כמובן עם טעמים שמזכירים ריבת חלב. היה עוד יין מחוזק של יקב 'הקומה הרביעית' שאני מעדיף לא להרחיב עליו את הדיבור 7; מניח שיהיה מישהוא בתגובות שירחיב עליו. תודות ל זליג ויהודה שאירחו אותנו ודאגו לכל הערב לIsrael Barzilay Avi Sitbon ו Amir Levkovitch שדאגו להשלים את היינות יינות שהיו חסרים לנו. לצלמים Aron Dana Vahave, אבי סיטבון, Alex Mongait, אמיר ואפי. להתראות בערב טועמיה הבא
 |
|
|