פורום טועמיה חוגג שנתים להיווסדו מאז אותו ערב מיתולוגי נערכו כבר 25 מפגשים .
הקפדנו כל חודש לערוך מפגש
הפורום גם גדל מקבוצה של 10 חובבי יין היום אנו מונים כ70.
הרבה כוחות התווספו ובזכותם אנו מצליחים לערוך את המפגשים שבאמת הם לא מובנים מאליהם. ועוד היד נטויה. אנו מקווים עוד להגיע ליקבים שפנו אלינו כל דבר בעיתו ובזמנו.
הפעם היה לנו את הכבוד לארח את יקב שילה (שכמובן הצטרף לקבוצת הייקבים יקרי טועמיה - יעקב אוריה, גתו, צרעה, פלם, נטופה)
לי באופן אישי זה הישג גדול שעמיחי לוריא מתארח אצלי בפורום טועמיה.
עמיחי הוא חבר טוב שלי ויעידו הביקורים שביקרתי אצלו ביקב ובבית וכעת אני זוכה שהוא מגיע אלי לערב טועמיה.
עמיחי הגיע עם יד ימינו הלא הוא אהרון עברי.
כמובן שטעימת יינות עם עמיחי לא תלווה בגבינות אלא בבשר (ולא בגלל חוסר התאמה ליין אלא במקרה זה נוכל להגדיר זאת כחוסר התאמה ליינן6;).
זו פעם ראשונה שמצטרפת בת לטעימה
מדובר בבת שלי שברגע האחרון החליטה להצטרף לטעימה.
אולי היא תרצה וגם תצטרף לפורום טועמיה.
הטעימה התחלקה לשלושה פלייאטים
מבחינת עמיחי היה עדיף לעשות פלייט אחד ולהניח מול כל טועם 10 כוסות
לא רק שאין לנו 140 כוסות
אלא לא בטוח שהיה לנו מקום על השולחן לכזאת כמות של כוסות ובכלל מי יעמוד לשטוף אחר כך את כל הכוסות.
יין ראשון היה יין שלא היה בתיכנון שיראז סוד 13 וזאת רק בכדי שלא תשאר טיפת מים בכוס אזי שטפנו את הכוסות ביין זה.
זה יין בעל גוף מלא וטוב מפולפל כמו שצריך עם קצת מתיקות יופי של יין.
התחלנו את הטעימה עצמה תוך כדי שעמיחי מנחה אותה מספר על היינות על חוייות מהיקב ועוד סיפורים מעניינים מעולם היין שלו וכמובן הפילוסופיה הייננית שלו.
הפלייט ראשון היה שלישיית יינות שמכונה "הגיבורים" כולם קברנה סובניון מ2014 משלושה כרמים יחידנים (אריאל שטרית מיצהר אברי רן מגבעות עולם ויהושפט תור ממעון)
שלושת היינות נמזגו לשלושת הכוסות שהיו מול כל אחד כך שהיינו יכולים להריח את כל היינות לפני שהתחלנו לטעום וכן לטעום יין ולחזור שוב בהמשך לאותו יין.
האריאל לדעתי היה הכי טעים עם הרבה מנטה ואקליפטוס
האברהם היה הכי נגיש
היהושפט זה יין שכדאי מאד לחכות איתו (זה לא אומר ששאר היינות הם בקצה אבל הוא לדעתי עוד לא הגיע זמנו) היה מאד עפיץ אבל מאידך מאד מרשים.
הפלייט שני היה מרלו סוד שני מתיישנים ואחד צעיר
לכוסות נמזגו הבצירים 09 11 ו 16
הצבעים של המתיישנים היו ממש שונים מה16 ה16 היה ממש אדום מבריק
מרלו 09 התחיל לפתח טעמים שלישוניים הורגשו בו טעמי פטריות
מרלו 11 הורגשו טעמי שוקלד היין ממש מעולה
מבחינתי היה הבחירה של הסבב.
מרלו 16 כבר לא הייתי יכול לטעום אחרי שהחיך של התרגל לטעמים יותר רכים הוא היה כבר מאד חזק אבל הוא נהדר נכון לו עתיד מצויין
בפלייט השלישי הוגש יין הדגל הבכיר של הייקב אקסלוסיב אידיישן (יש גם את הפסיפס)
כאן טעמנו 4 בצירים כאשר האחרון היה טעימת חבית (שוב בונוס מטעם הייקב) 13 14 16 17
מדובר על בלנד בורדולזי כל שנה עם הרכב אחר
יינות עוצמתיים שיש לי משפט אחד לתאר אותם למרות שהם שונים "רעננות מתפרצת" הרגשתי כאילו שבפה שלי משתוללת סוכרית מנטה.
יינות שצריך להאמין בהרבה אריכות ימים בכדי לקנות אותם.
מילה לסיכום יופי של יינות קולעים היטב לטעם שלי.
תודות
תודה גדולה לעמיחי על הערב הנפלא.
תודה לאריאל ביר על כל ההשקעה
(במאמר מוסגר נוסיף - אריאל לא חייבים כל כך הרבה)
תודה לצלמים Avi Sitbon Mordechay Buhbut Yair Shuvael על התמונות.
להתראות בערב טועמיה הבא
שיתקיים בעז"ה ערב הבחירות.
תוקן על ידי יצחק1178 ב- 08/03/2019 11:16:17