| נשלח ב-22/6/2004 23:10 |
|
| |
ירושלמי בכרך אחד ובבלי בכרך אחד יש?
שלום לכולם
קודם כל בהצלחה ותודה רבה על הפורום,מקווה שיהיה תוסס ושיהיה לנו לעזר!
אני מחפש
תלמוד ירושלמי בכרך אחד,ידוע לי שיצא בהוצאת האקדמיה העברית-ראיתי בספרייה ומאוד התלהבתי:
http://hebrew-academy.huji.ac.il/dictionary2.html
האם מישהוא יודע היכן אני יכול להשיג את זה באזור המרכז?
[אם לא,נראה לי שאפשר דרך הדואר}
אותו דבר אני מחפש תלמוד בבלי(ברור שלא בכרך אחד כי הוא הרבה יותר ארוך מהירושלמי ומן הסתם לא ייכנס לכרך אחד)
בערך באותו פורמט כמו הירושלמי הנ"ל,טקסט נטו!(בלי רש"י ותוספות וכו' וכו')
האם יצא כזה?ואם כן,היכו אפשר להשיג?
בנוסף,אני מחפש ספרים בנושא התלמוד הירושלמי(מכל סוג)
האם מישהוא יודע היכן אני יכול להשיג באזור המרכז?(חיפשתי בבני ברק בהרבה חנויות ואין!)
תודה רבה
המלצה למנהל-אולי כדאי שתעביר את הפורום לקטגוריית דת ואמונה מה שימשוך יותר קהל(אני הגעתי לפה ב"מקרה" דרך כרטיס אישי של מישהוא)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 23:46 |
|
| |
ראשית, מה שיצא לאור ע"י האקדמיה זה עפ"י כת"י ליידן, רק הערה. כמו כן, יש יחסית מעט מאוד ספרים על הירושלמי באופן יחסי, וכמעט כולם מהאחרונים, אז באמת די קשה למצוא.
בקשר לבבלי בכרך אחד, יש מה שאתה מחפש בהוצאת כתובים, ירושלים משנת תשנ"ח-1998.
כמו כן,יצא בברדיטשוב תרנ"ד תלמוד בבלי בכרך אחד עבה וכולל רש"י (או רשב"ם, ר"ן וכו' למסכתות שאין). ראיתי למכירה בEBAY כמה פעמים.
בקשר לקטגוריה, אז אני לא בטוח איפה לשים. זה לא ממש "דת ואמונה" כי לא אמורים להיות פה דיונים אמוניים עמוקים. זה גם לא "ספרות וכתיבה יוצרת" כי זה לא מתעסק בספרי קריאה אלא בספרי עיון. אז נראה לי יחסית הכי קרוב "תרבות ואמנות", כי אלו ספרי היסוד של התרבות היהודית (אם יש ביטוי כזה). אולי נשנה, נחשוב על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 11:35 |
|
| |
תודה רבה!
אתה מבין גם בחנויות,יש לך המלצות לחנויות לספרי קודש?
בקשר לבבלי הוצאת כתובים ידוע לך איפה אפשר להשיג את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 11:59 |
|
| |
מצטער, בחנויות אני לא מבין.
נסה אולי דרך הקישורים באשכול הקישורים.
לפי 144 הטלפון של הוצאת כתובים הוא 02-6259228
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 12:01 |
|
| |
בסדר
תודה רבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 21:17 |
|
| |
בנוגע לירושלמי של האקדמיה באיזור המרכז - ראיתי פעם אצל רובינזון (רח' נחלת בנימין תל אביב).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2004 13:38 |
|
| |
רובינזון
מצד אחד הוא יקרן ולא תמיד נחמד, מצד שני יש לו היצע שאין לאף אחד. שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
אני מבקש לא להמשיך בדיון לגבי החנות הזו, שלא נגלוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2004 04:12 |
|
| |
תלמוד בבלי בכרך אחד ברור לי שיש כולל רש"י ותוספות והם פשוט לקחו כל שתי דפים הקטינו אותם ועשו אותם בעמוד אחד ראיתי וצריך לזה זכוכית מגדלת.
מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד
תוקן על ידי - 123אלי - 06/08/2004 4:16:15
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2004 18:31 |
|
| |
ראיתי היום בספריה את הדפוס שדיברת עליו. לא חייבים זכוכית מגדלת, כי זה בערך בגודל של טלמן קטן (לא ההכי קטן). במחשבה שניה...
מדובר בדפוס "תלפיות" ניו יורק תשט"ו.
אגב זה ראיתי בקטלוגים שקיים עוד דפוס בכרך אחד:
ניו יורק : היברו פאבלישינג קאמפני, תרצ"ז
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2004 12:45 |
|
| |
יש לי מהדורת ניויורק 1937-מעונין?
אלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 10:02 |
|
| |
יש מהדורה של הבבלי בכרך אחד ללא רש"י ותוס', בהוצאת יהודי בן דורנו (עו"ד במקצועו שכחתי את שמו) שצירף אליה גם מפתחות מפורטים.
אגב, הוא הוציא משהו דומה על הרמב"ם וכמדומני גם על השו"ע.
תוקן על ידי - מידלומר - 01/09/2004 10:07:14
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2004 21:27 |
|
| |
מידלומר,
מדובר כנראה במהד' כתובים שהוזכרה בתחילת האשכול. יש לו אותו דבר על הרמב"ם ועל השו"ע.
באבא-תור,
תרצ"ז = 1937
מדובר במהד' שהזכרתי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2004 11:08 |
|
| |
הרב יהונתן צ'יפמן:
תלמוד בבלי בכרך אחד
החידוש העיקרי במהדורה זו הוא בשבעת המפתחות, שהחשוב והמקיף ביניהם הוא מפתח הערכים המפורט. הכולל כ50,000- ערכים ראשיים וערכי משנה. המאפשר להגיע בקלות לנושא הנדרש. כמו כן יש מפתחות לשמות המסכתות והפרקים בתלמוד, המסודרים לפי סדר הופעתם ובסדר אלפביתי ומפתח האיזכורים של פסוקי מקרא המובאים בתלמוד, במשנה ובמסכתות הקטנות. כמו כן כל פסוק המופיע בטקסט של התלמוד מובא עם מקורו.
כמובן שמהדורה זו מיועדת להשלים את ש"ס וילנא. תלמיד-חכם יכול למצוא תועלת רבה במהדורה חדשה זו של הוצאת כתובים, הן בגלל המפתחות, העוזרים לו למצוא בקלות נושא נדרש, והן כספר עזר שעם לימוד במסכת אחת, יוכל לחפש בו נושאים במסכתות אחרות, באותו כרך, בלי להעמיס את שולחנו בכרכים רבים. ללומד המתחיל, תלמוד זה בכרך אחד ישמש נקודת התחלה ללימוד התלמוד, שהינו המקור של ההלכה וההגות היהודית.
עם הופעתו של ספר זה, זכתה הוצאת כתובים להוציא לאור את שלושת ספרי היסוד ביהדות, כל אחד בכרך אחד עם מפתחות. קדמו לו "משנה תורה" לרמב"ם (תשמ"ו) ו"שולחן ערוך" לרבינו יוסף קארו (תשנ"ג). ההוצאה לאור של התלמוד הבבלי הינה גולת הכותרת של חוט משולש זה. מעתה, כל בית יהודי יכול להעשיר את ספרייתו בסט של שלושת ספרי יסוד אלו, המופיעים בצורה קומפקטית.
(מ'גוגל' הקישור הישיר לא תקין)
אגב העורך הראשי של המהדורה והמפתחות הוא עו"ד ר' צבי פרייזלר מירושלים.
 |
|
|
|
|
|