| נשלח ב-7/5/2012 18:22 |
|
| |
המחדש בטובו
אז נכון, היקום מתחדש כל רגע ורגע, אבל לצאת לצלם פעם אחר פעם את אותו הנוף, זה מתחיל לשעמם..
טוב, אז זה לא בדיוק אותו נוף, אבל לפעמים אני מרגישה שמיציתי. לצלם שוב פרחים? הים בשקיעה בסופו של דבר תמיד נראה אותו דבר וההרים הנישאים כמו לא משתנים לעולם. אני מרגישה מעין חוסר התחדשות בצילום וזה מתסכל אותו, ואני כולה מצלמת שנה וחצי..
איך זה אצלכם? כמה אתם מצלמים? לוקחים את המצלמה לכל מקום ושולפים בטיימינג המושלם? (כמו שנראלי שהסגן ניו יורק עושה :))
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 19:12 |
|
| |
להתחיל לצלם אנשים.
לנוף או למבנה תמיד יכולים לחזור אולם אדם, אירוע או מצב מסויים אפשר לתפוס רק פעם אחת
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 19:23 |
|
| |
דרך אגב, אני תמיד לוקח איתי מצלמה קטנה קנון SX210 מצלמה איכותית בעל זום גדול X14 שליטה מלאה (P A T M ) קלה לתיפעול ונוחה לנשיאה.
לאירועים מיוחדים אני לוקח את ה-7D ולפעמים עוד עדשה וגם פלאש.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 19:33 |
|
| |
כמו שאמרתי, יש לך מצלמה בכיס :)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 19:34 |
|
| |
לגבי צילום טבע, בכל תקופה של השנה ובכל שעה ביום יש משהו אחר לצלם, אינם דומים צילומי קיץ לצילומי חורף. אפשר לצלם את אותו המקום במצב של שלג, עננות, גשם, שלוליות, ערפילים, שמש, בזריחה, בצהרים בשקיעה בלילה וכו' ולקבל תוצאות שונות לחלוטין.
תקופות השנה מביאות לנו אתגרים נוספים, צילומי אביב וסתיו, פריחה ושלכת.
בתקופות שונות ישנם בע"ח חיים שונים, פרפרים שונים וכו'.
והכי חשוב תמיד לנסות ולצלם בדרך הלא שגרתית, לנסות לחשוב איך המקום הזה עדיין לא צולם.
לפעמים זה גם מתסכל. לא פעם יצאתי לצילומים וחזרתי עם אפס. מאידך לפעמים יצאתי סתם לטיול משפחתי וחשבתי שרק אצלם מזכרת חביבה ועל הדרך יצאו כמה צילומים ממש טובים.
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 19:39 |
|
| |
בעיקרון אתה צודק אבל גם אני צודק.
גם לשלג ולעונת השנה אפשר לחזור.
לא שאני ח"ו מזלזל בצילומי נוף (הלוואי שהייתי יודע יותר) אולם צילום אירוע מסוים לא יכול לחזור על עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 19:41 |
|
| |
אתה צודק במאה אחוז!
דיברתי מהזווית שלי, התחום שאני יותר אוהב לצלם זה צילומי טבע ונוף, צילום רחוב ואירועים פחות מדבר אלי.
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 20:04 |
|
| |
זה גם נושא מעניין למשאל עם (משאל עם במקרה הזה זה מקסימום 5 תוצאות.. :)) לאיזה סוג צילום אתם מתחברים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 20:19 |
|
| |
אני חושב שזה אולי נושא לסקר או לפחות לאשכול אחר...
עכ"פ צריך לתת רשימה מוגדרת של תחומי צילום, החל מצילום אירועים כמו חתונות ושמחות, צילומי אירועים חדשותיים, צילומי רחוב וכו', דרך צילומי טבע ונוף עם תתי עניין כמו מאקרו, פנורמות, סתם נופים, וכו', ועד צילומי סטודיו ילדים, מוצרים, ארכיטקטורה וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 00:16 |
|
| |
הניורקר , האם אין בזה שום בעיה לשים פה תמונות של אנשים? כלומר זה חוקי? צריך רשות מהמצולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 19:06 |
|
| |
לפי מה שלמדנו בקורס צילום, אין בזה בעיה חוקית כל עוד הוא לא אמר לך: אל תצלם אותי ואתה לא משתמש בתמונה לצרכים מסחריים. במקרים של קבצנים וכד' זה יכול להיות עילה לתביעת לשוה"ר וצריך להיזהר עם זה, אבל השאר, בכיף :)
תוקן על ידי פווווווווו ב- 08/05/2012 19:06:41
|
|
|
|
|