| נשלח ב-23/4/2014 16:50 |
|
| |
התמונה השבועית (1) - האביב
כללים:
א. כל ניק רשאי להעלות תמונה אחת בלבד בכל תחרות. ב. התמונה צריכה להיות ברזולוציה של 800X600 לפחות. ג. אין להעלות תמונה שכבר הופיעה בפורום במהלך שלשת החודשים האחרונים. ד. משתתפי התחרות לא יוסיפו שם כיתוב, הסבר או כותרת לתמונה, מותר להוסיף בהודעה את נתוני האקסיף. ה. אין להגיב כלל עד לאחר בחירת התמונה המנצחת, תגובות לפני ההכרעה תמחקנה. ו. אין להעלות תמונות שלא צולמו על ידכם, גם אם ברשות. ה. האתגר יסגר שבוע לאחר פתיחתו, פותח האתגר (הזוכה מהשבוע הקודם) ישפוט את האתגר שפתח וכן הלאה. ז. לאחר שהוכתרו הזוכים מותר ורצוי להגיב באשכול התחרות.
כללים לשופט השבועי:
א. שתי תמונות יזכו בשתי המקומות הראשונים, השופט צריך לנמק את בחירתו. ב. השופט רשאי וצריך לפסוק על פי דעתו בלבד. ג. השופט יפסוק את דברו כמה שיותר קרוב לזמן סגירת האתגר (שבוע ימים מההודעה הפותחת). ד. הזוכה חייב לפתוח אשכול תחרות חדש הבא בתוך יום מפרסום זכייתו. אם הזוכה לא יכול/מעוניין לפתוח אתגר חדש ולשפוט, השרביט תועבר לסגן הזוכה. ה. כל פותח אשכול תחרות חדש יציין בכותרתו: "התמונה השבועית (123) - ....." ואת נושא התחרות, על השופט להוסיף את מספר התחרות בסוגריים שהוא כמובן מספר אחד יותר מהתחרות בה זכה. ו. בהודעת הפתיחה של אשכול התחרות יש להעתיק את הכללים מכאן ולאחר מכן להוסיף הסבר קצר על הנושא השבועי בתוספת דוגמא או שתיים. ז. נושא התחרות צריך להיות ממוקד תוך מתן אפשרות לחברי הפורום לבטא את עצמם בדרכם הם. לדוגמא, נושא התחרות לא יכול להיות הגדרה כללית מידי כגון "צילום נוף", "בעלי חיים" או צילום מאקרו", אך גם לא ספציפי מדי כמו "ים המלח מכיוון עין גדי בשעת צהריים מאוחרת", "חתול שחור מלקק את שפמו עם רקע סגול בהיר" או "צילום יהלום כחול בתאורה מלאכותית אחורית". הנושא כן יכול להיות "שקיעה", "חתולים" או "יהלומים" וכו'. המטרה אינה להקשות ולפתוח תחרויות בנושאים נידחים וקשים, המטרה היא שהמשתתפים יצלמו ויעלו את התמונה שלדעתם מבטאת בצורה הטובה ביותר את הנושא השבועי, לא שידלו איזו תמונת ארכיון גרועה שבקושי מתאימה לנושא התחרות. ח. השופט כמובן אינו משתתף בתחרות.
בהצלחה לכולם!
התחרות השבועית:
אקח על עצמי את פתיחת התחרות הראשונה, ואני מאד מקווה שהתחרות תמשיך בכוחות עצמה בעתיד.
התחרות השבוע תהיה בנושא אקטואלי "האביב". בחרתי בנושא זה מפני שהוא נגיש לכל אחד בכל מקום וכדאי להתחיל בנושא 'קל'.
נסו לצלם או למצוא תמונה שלדעתכם מבטאת את האביב, כלומר אם תראו את התמונה למישהו הוא ירגיש את מזג האוויר, את הפריחה וכו'. הנושא שבחרתי הוא קצת רחב טווח, אבל מצד שני הוא אמור להיות צילום אווירה שמעביר את התחושה של עונת האביב והתחלה חדשה, כמובן נסו להיות מקוריים.
יאללה לעבודה, יש לכם עד יום רביעי הבא להביא את התמונה שלדעתכם היא הטובה והמתאימה ביותר!
ושוב בהצלחה לכולם!

תוקן על ידי כדרלעמר ב- 20/05/2014 10:55:35
מלך עילם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2014 00:05 |
|
| |
אתגר

|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2014 19:27 |
|
| |

בשביל זה התחברתי מהמחשב :)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2014 19:33 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 22:38 |
|
| |
תזכורת!
נשארו עוד יומיים בלבד...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 17:38 |
|
| |
אביב

|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 19:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2014 18:18 |
|
| |
הגיע הזמן להחליט ולהעביר את שרביט השיפוט ל....
אוקיי, אז ככה:
ביג כהן,
התמונה שהעלית בעלת צבעים נהדרים ובהחלט עולה על הקריטריון של נושא האתגר. לצערי באופן אישי אני לא אוהב עיבודים מהסוג הזה אבל זו בחירה שלך וזו זכותך. אני הייתי מוותר על העיבוד, ממקם את העמוד מעט יותר ימינה ומקבל תוצאה הרבה יותר טובה.
תורפיה,
התמונה חביבה אך לטעמי לא מעבירה את תחושת האביב, זו תמונת קלוז אפ טיפוסית של פרח עם בונוס קטן בדמות דבורה, תמונה נאה אך חלק מהתחרות השבוע היה להעביר את התחושה ולי זה לא עשה את זה. לגבי התמונה עצמה, הפריעו לי שתי נקודות: 1. הפרח חתוך מעט מלמטה. 2. נראה כאילו יש תאורה ישירה מכיוון המצלמה, תאורה קצת קשה (פלאש על המצלמה?).
ריקי,
תמונה שמעבירה את תחושת הפריחה. הקומפוזיציה יכולה להיות טובה יותר לטעמי, הייתי פותח מעט יותר מימין ומשאיר את החרצית שלמה, מה שגם היה נותן משקל נכון לפריים.
פווווו,
תמונה יפה מאד, מעבירה את האווירה, הנוריות בשלל צבעים, מרהיב. עומק השדה מדוייק לטעמי והשביל משמאל גם מוסיף מימד טוב והולכת עין, בהחלט התמונה הטובה כאן.
א"כ איפוא:
מקום ראשון: פווווו מקום שני: ריקי
פווווו, בהצלחה בתחרות הבאה, מקווה שתעלי נושא שיתפוס יותר עניין.
הערה לניורקר,
בטוחני שיש במאגריך תמונות מאיזשהו אביב, זה לא היה חייב להיות מהשנה...
תודה לכל המשתתפים!
האשכול פתוח לתגובות.
תוקן על ידי כדרלעמר ב- 30/04/2014 18:22:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2014 19:38 |
|
| |
מזל טוב לפו ולריקי על הזכיה אכן תמונות יפות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2014 19:47 |
|
| |
תודה  עכשיו סופסוף אפשר לספר שהנוריות היפהפיות האלו צולמו בקטיף עצמי של נוריות בקדמה, בחוה"מ פסח. מקום מדהים ומומלץ בחום לשנה הבאה (עכשיו אני לא יודעת כמה עוד נשאר שם..) בע"ה עד מחר אפתח אתגר חדש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2014 20:10 |
|
| |
תודה
כדר, תודה על השיפוט. פוו, צאי לדרך עם אתגר מעניין. אשתף אתכם בלבטי. היתה לי תמונה שמבחינתי היתה 'הכי' אביב שיש, 'ניצת התפוז', אבל לא היה בה איזה קוריוז מעניין ולכן הלכתי על השושנה. תמונה נוספת שחשבתי היא: חבילת טישיו.... לתגובותיכם, אודה. 
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2014 20:56 |
|
| |
התאורה והקומפוזיציה, מצויינים. הרקע מאחורה קצת מפריע לי, זה נראה כמו איזה קיר או משהו, הייתי מצפה לירוק יותר. חבילת טישו   נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2014 19:19 |
|
| |
תודה, די מרגש  והבנתי רק חצי את המשפט שלך ;)
תוקן על ידי riki_m ב- 01/05/2014 19:19:35
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2014 21:37 |
|
| |
איזה יופי לי!! אני יכולה להיות שופטת :))
כשראיתי כאן את התמונותף מיד שלחתי לפוו הודעה שהיא הזוכה מבחינתי :)))
נכון פו? 
|
|
|
|
|