חשבתי לפתוח אשכול שירכז את כל השאלות של הגולשים בפורום לגבי אמינות של תוכנות ואפליקציות הן לאנדרואיד והן לאיפון... בשביל שיהיה יותר קל לזהות את האפליקציה או התוכנה ביתר קלות עדיף להביא צילום מסך של האפליקציה... ואתחיל אני האם האפליקציה הזו אמינה??
לאנדרואיד אפליקציה שאתה מתקשר למישהו ואתה בוחר איזה מספר הוא יראה בדוק את 'Magic Call - Funny sms & Calls' - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.magicall קטלני ביותר עובד מצוין והודעות בימים הקרובים יעבוד
האפליקציה שמשגעת את המדינה, בימים האחרונים אזרחים רבים מוטרדים בטלפון ממספר שכלל לא באמת חייג אליהם באמצעות אפליקציה שבה המתקשר קובע איזה מספר תראו על הצג שלכם, יחידת הסייבר של המשטרה מטפלת במקרה וככל הנראה היא תוסר בהקדם מחנות האפליקציות, כמו"כ מבהירים במשטרה שהתחזות לאדם מהווה עבירה שעונשה עד 5 שנות מאסר וקנס כספי של עד 200,000 ₪ ולכן אם מישהו מרגיש מוטרד הוא מוזמן להגיש תלונה, תוך דקות ניתן לעלות על המטריד מכיון שהשרת מזהה מיידית מאיזה מכשיר נשלחה הבקשה להתקשר תחת מספר שקרי, ראו הוזהרתם!
דיסק וזלמן, אני לא בדקתי את האפליקצייה, ולכן אני שותק. אבל ככלל, אם אפליקצייה לניהול WIFI למשל, מבקש הרשאות לספר טלפונים, זה חשוד. וכן על זה הדרך. מה שהזהרתי על האפליקצייה של 441 זה מידיעה, לא מהשערה. הם מוכרים את המידע, אלא שאני לא יכול לעורר רעש בגלל שהמקור שלי הוא גם חבר טוב וגם סוג של בוס שלי, שאני לא מעוניין להזיק לו. ולא שהוא ח"ו קשור לאפליקצייה.
תאמין או לא, אבל אין לי סמארטפון. אני פראנואיד בקטע הזה... בדרך כלל כשאני צריך לעשות טסטים כאלו אני עושה את זה על אמולטור, או על טלפונים ייעודיים שיש בעבודה בשביל זה. אבל עד שבוע הבא זה לא יהיה אפשרי בגלל עומס בעבודה.
נשלח ב-14/5/2014 00:59
ואווו ממש סקופ הבאת כאן יצחק... לך אין סמארטפון... לייק. אוקי אמתין לבדיקתך יצחק היקר תודה רבה מראש.
רוב מפתחי האפליקציות לא בודקים בכלל את ההרשאות שהאפליקציה שלהם מבקשת. גוגל שואלת את אותם שאלות את כל המפתחים. יש כאלה שמתעקבים לענות לפי הצרכים האמיתיים של האפליקציה. ויש שפשוט מסמנים הכל. הרשאה למיקום לא מסוכנת!
רוב מפתחי האפליקציות לא בודקים בכלל את ההרשאות שהאפליקציה שלהם מבקשת. גוגל שואלת את אותם שאלות את כל המפתחים. יש כאלה שמתעקבים לענות לפי הצרכים האמיתיים של האפליקציה. ויש שפשוט מסמנים הכל. הרשאה למיקום לא מסוכנת!
גוגל לא שואלת שום דבר. המפתח צריך להכניס בקוד את הבקשות לכל ההרשאות שהוא צריך.