בית פורומים חדשות טכנולוגיה

האם אנדרואיד 4.5 יחשף בחודש הבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2014 12:27 לינק ישיר 
האם אנדרואיד 4.5 יחשף בחודש הבא

והאם יקראו לו Lolipop?
מקור

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 12:28 לינק ישיר 

כנס המפתחים הקרוב של גוגל עומד למשוך תשומת לב רבה, בין היתר בשל הציפייה שגוגל תכריז בו על גרסת אנדרואיד 4.5. מה עשויים להיות החידושים שצפויים לנו בגרסה החדשה, שאולי תזכה בשם הקוד Lollipop?

האם זהו הממתק הבא מגוגל? מקור: cc-by-Victor, flickr

האם זהו הממתק הבא מגוגל? מקור: cc-by-Victor, flickr

Google I/O, כנס המפתחים השנתי של גוגל, ייערך ב-25 וב-26 ביוני. וככל שהתאריך מתקרב, כך מתרבות ההשערות וההדלפות לגבי ההכרזות הצפויות בו. אחד הנושאים המסקרנים ביותר, בעיקר עבור המפתחים, הוא כמובן מערכת ההפעלה של החברה והחידושים בה. דיווחים שונים ברשת מנסים לפזר קצת את העשן סביב העדכון החדש והתכונות שהוא יביא למפתחים ולמשתמשים.

משהו מתוק שמתחיל ב-L

ראשית, סוגיית השם. גוגל נוהגת להעניק שמות קוד לכל גרסה, המתבססים על ממתק כלשהו בסדר אלפביתי. כך קיבלנו את FroYo, Gingerbread, Honeycomb, Ice cream Sandwich, Jelly Bean ולאחרונה את KitKat. האות הבאה היא L, ועל כן, Lollipop (סוכריה על מקל) הוא שם שעולה שוב ושוב כיורש העצר. שנית, מבחינת שינויים, ההערכות הן כי בניגוד לגרסאות קודמות, שהתמקדו בעיקר בתיקוני באגים ובבעיות תאימות, השינוי הפעם יהיה משמעותי יותר.

בין השאר, מוזכר פרויקט Hera של גוגל, כגורם שמשפיע רבות על מערכת ההפעלה העתידית. במסגרת פרויקט Hera מנסה גוגל לאחד בין הפלטפורמות השונות של החברה ביניהן אנדרואיד, כרום ושירות החיפוש. היא עושה זאת על ידי גרסה מיוחד של כרומיום, שתרוץ על גבי מערכת ההפעלה ותריץ משימות ופעולות דרך הרשת – הן לגוגל והן לאפליקציות צד שלישי.

במילים אחרות, במקום להריץ אפליקציה, כדי לבצע פונקציה מסויימת, משתמשי אנדרואיד יוכלו להפעיל רק את הפונקציה הזו  ישירות מתוך האנדרואיד (חלון HTML 5), מבלי להפעיל את האפליקציה עצמה. לדוגמה: נגיד שאתם גולשים בכרום, נרשמים לשירות כלשהו והשירות שולח לכם מייל אישור לכתובת ה-gmail שלכם. בזכות התכונה החדשה תוכלו להמשיך לעבוד על הכרום ופשוט לענות על המייל מתוך חלון ייעודי שיעלה ולהמשיך את העבודה בכרום.

אולם, בפרויקט הזה רב הנסתר על הגלוי, ולכן, למרות שידוע שמטרתו היא אינטגרציה בין מכשירי האנדרואיד השונים ובין המחשב השולחני למובייל, עדיין לא ברור סופית מה יהיו ההשלכות והשימושים שלו על עדכון הגרסה הקרוב. שמועה נוספת גורסת כי בעדכון החדש תרחיב גוגל את הפקודה הקולית "Ok Google", כדי שתהיה זמינה בכל מצב ולא רק בזמן שאפליקציית Google Now פועלת. המשמעות של זה היא למעשה שנוכל לשלוט בפונקציות רבות של הטלפון, ללא מגע.

לא כל כך מהר

צריך לזכור שלמרות שעברו יותר מ-7 חודשים מאז השקתה של KitKat, היא נמצאת רק ב-8.5%ממכשירי האנדרואיד בעולם, כש-75% מכלל המכשירים מריצים גרסאות 4 שונות. לכן, לא בטוח שעדכון ה-Lollipop יגיע כל כך מהר אל רובנו. שנית, יש לזכור שמדובר על השערות בלבד, שחלקן מבוסס על הדלפות, ולכן, כמו תמיד, נאלץ לחכות לועידת המפתחים, כדי לקבל את הפרטים המלאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 15:18 לינק ישיר 

רק שימצאו פתרון לבעיית העדכונים החמורה השוררת במכשירי האנדרואיד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 15:28 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 16:41 לינק ישיר 

בעיות יש רק למי שקנה מהיבואן הגרוע של סמסונג ו-LG.
בשביל עדכונים בזמן ומהר, ואנדרואיד נקי.
קונים נקסוס...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 17:03 לינק ישיר 

דיסקקשיח כתב:

קונים נקסוס...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 17:09 לינק ישיר 

אמנם נקסוס הוא מכשיר מועדף, אך יש ונילה גם לרוב הסמארטפונים היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 17:20 לינק ישיר 

זלמן808 כתב:

דיסקקשיח כתב:

קונים נקסוס...

כיף לראות שאני לא לבד בעולם עם הנקסוס שלי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2014 18:41 לינק ישיר 

גם יותר זול. גם יותר טוב.
אז למה לקנות סמסונג ו-LG ???

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2014 21:37 לינק ישיר 

דיסקקשיח כתב:
גם יותר זול. גם יותר טוב.
אז למה לקנות סמסונג ו-LG ???

נשלח מהאנדרואיד שלי

בפרט שנקסוס הם סמסונג וLG :)
(נקסוס 2 ו 3 זה סמסונג, 4 ו5 זה LG).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2014 22:44 לינק ישיר 

סמסונג ו-lg מייצרות עבור גוגל.
ההבדל הוא שגוגל אחראית על התוכן. וגרסת האנדרואיד שהם מכניסים. היא גירסה נקייה.
ואת העדכונים שולחת גוגל ישירות למשתמש, ולא דרך היצרניות.
כמו כן. גוגל מסבסדת את מחיר המכשיר. ולכן מכשיר lg 2 עלה 3000 שקל.
ונקסוס 5 עלה לי בחו"ל 1500 שקל בקניה ישירות מגוגל.
בארץ לא ניתן לקנות ישירות מהם. אלא רק דרך חנויות פרטיות שמוכרות את המכשיר ב3000 שקל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2014 22:49 לינק ישיר 

אכן כך, אני ציינתי אנקדוטה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 01:25 לינק ישיר 

1. בכירי המדליפים טוענים שגוגל לא תוציא נקסוס נוסף.

2. נקסוס זה מכשיר אחד מתוך מבחר של מאות. ומה יעשה משתמש שרוצה דווקא מכשיר בגודל שונה או עם מפרט שונה?

3. קצת תקווה יש מהשמועה שהתפרסמה לאחרונה שגוגל הולכת להדק את הפיקוח שלה בשוק הסמארטפונים בכך שתציב גבולות זמן לחברות שיגבילו את השימוש בגרסאות אנדרואיד ישנות לאחר תפוגת התאריך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 02:47 לינק ישיר 

1. אכן כן אבל מה קשור לכתבה שהובאה?

2. זה הפלוס בנקסוסים... עדכונים מהירים..

3. איני יודע לא שמעתי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 03:57 לינק ישיר 

1 היה התשובה לאלו שטענו שיש נקסוס. אז התשובה היא שכנראה כבר לא ייצאו עוד נקסוסים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2014 09:28 לינק ישיר 

אל דאגה, אמנם נקסוס הולך ע"פ הדיווחים אל מותו, אבל במקומו יקראו לזה google silver.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > מדע וטכנולוגיה > חדשות טכנולוגיה > האם אנדרואיד 4.5 יחשף בחודש הבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext