ממציא בטורקיה יצר מסך מיוחד למכשירי אייפון שמאפשר רק לבעל המכשיר לראות את מסך הסמארטפון על ידי הרכבת משקפיים מיוחדים.
המכשיר ה"בלתי נראה" נועד לספק פתרון לבעיה שבעלי סמארטפונים רבים נאלצים להתמודד איתה: איך למנוע מעיניהם של אחרים לבלוש ולהציץ למסך המכשיר שלכם.
אבל הממציא ממוצא כורדי, סלל גוז'ר, טוען כי פתר את הבעיה הזו באמצעות מסך שומר פרטיות שהמציא אשר הופך את מסך האייפון של אפל לבלתי נראה.
רק מי שמרכיב משקפיים מיוחדים מסוגל לראות את המסך. הסוד טמון בשבב שמאפשר למשקפים לתקשר עם מכשיר הטלפון.
"נדרשו לי שישה חודשים כי ליצור את המכשיר הראשון, ואת השני יצרתי תוך ארבעה חודשים. השלישי לקח לי חודשיים. עכשיו אני כבר מסוגל לייצר מכשיר בתוך 10 ימים", סיפר גוז'ר.
תושבי עיר מגוריו, ביסמיל, מאוד התרשמו בהמצאתו של גוז'ר, וחלקים אמרו כי ימתינו בשקיקה לתחילת מכירות המוצר.
"מסך המכשיר היה לבן לחלוטין, אי אפשר היה לראות דבר, אפילו לא את התפריט", סיפר אחד מתושבי ביסמיל. "הוא נתן לי משקפיים ולאחר שהרכבתי אותם, ראיתי את כל התפריט. אם היתה לי אפשרות כזו במכשיר שלי, איש לא היה רואה על מה אני מסתכל או באיזה אפליקציות אני משתמש כאשר אני מתקשר".
"אני מקווה שהוא יתחיל בייצור המוני כדי שנוכל ליהנות מההמצאה שלו, מכיוון שלאנשים יכולים להיות צילומים פרטיים, הודעות טקסט, אי-מיילים או שהם יכולים לבצע שיחות פרטיות. יש לנו דברים שאנחנו לא רוצים שאחרים יראו ואיננו יכולים כיום להביט בהודעות פרטיות אלו ולהרגיש בטוחים", הוסיף תושב אחר של ביסמיל.
גוז'ר אמר כי יצטרך לרשום פטנט על המסך הבלתי נראה בטרם יוכל להתחיל למכור אותו. תוכניתו הבאה היא להמציא שבב ננו שאותו אפשר יהיה להתקין בכל זוג משקפיים ולהפוך את המסך הבלתי נראה לנראה בלחיצת כפתור אחת.
סרטון הסבר והמחשהנשלח מהאנדרואיד שלי