בית פורומים חדשות טכנולוגיה

כבוד השופט, בטל את התביעה; הוא עשה לי לייק!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2014 03:27 לינק ישיר 

תאגיד ענק סופג את זעמם של הגולשים - לאחר שהכניס לתנאי השימוש שלו סעיף שאוסר על מי שעשה לו לייק לתבוע אותו

יוסי גורביץ 22.04.14, 14:46

תאגיד המזון הגדול ג'נרל מילס, שמוכר לצרכן הישראלי בעיקר כיצרן של פילסברי, שלף תרגיל ערמומי מהשרוול לפני כמה ימים. כמו כל תאגיד גדול, ג'נרל מילס נאלץ מדי פעם להתמודד עם תביעות מצד לקוחות לא מרוצים. זה כאב ראש, ובמילס החליטו להתחמק מחלק ממנו באמצעות תרגיל יצירתי.

השיטה: הם שינו את תנאי השימוש שלהם והוסיפו סעיף קטן, לפיו אם אי פעם עקבתם אחרי ג'נרל מילס ברשת חברתית כלשהי (למשל, אם עשיתם לייק לעמוד שלה כדי לקבל איזה קופון) - הרי שבכך ויתרתם על זכותכם לתבוע את התאגיד. תחת זאת, תוכלו לפנות לבורר שיהיה מקובל על החברה. בבוררות צפויה מילס להפסיד סכומים נמוכים בהרבה אם יוחלט שהיא אשמה - והעניין גם מקשה מאוד על הגשת תביעות ייצוגיות; הפרקליטים יצטרכו להתחיל לחפש בעצמם אנשים שעשו לייקים לשם כך.   

הנחת היסוד של עוכר הדין הערמומי שעלה על התרגיל הזה היא שאנשים לא עוקבים אחרי תנאי השימוש והעניין יעלה רק בבית המשפט. ואז, תוכל מילס לבקש לפסול את התביעה. הנחת היסוד הזו היתה מוטעית: השנה היא 2014 והרבה יותר קל לאתר שינויים כאלה.  

זמן קצר אחרי שהתרגיל נחשף, פרצה סופת אש בטוויטר: המוני גולשים תקפו את ג'נרל מילס מכל כיוון אפשרי. תוך זמן קצר, החברה הודיעה שהיא נכנעת
ומבטלת את הסעיף ההזוי הזה.  

מילס היא לא התאגיד הראשון שנאלץ לסגת מתרגיל עושק כתוצאה מחשיפה תקשורתית. חברות ענק, בדומה לערפד הממוצע, מפחדים רק מחשיפה לאור השמש: כשהציבור הרחב לומד על מעלליהן, הן לא פעם נכנעות.  

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > מדע וטכנולוגיה > חדשות טכנולוגיה > כבוד השופט, בטל את התביעה; הוא עשה לי לייק!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext