| נשלח ב-21/5/2014 14:57 |
|
| |
מקורות
תוקן על ידי riki_m ב- 21/05/2014 14:58:45
תוקן על ידי riki_m ב- 21/05/2014 14:59:52
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2014 15:03 |
|
| |
לפני שנתיים באותו המקום

תוקן על ידי riki_m ב- 21/05/2014 15:03:33
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2014 15:49 |
|
| |
מאד יפה, בתמונה הראשונה חסר לי הקו שמים. התמונה השניה ממש יפה, אבל אני לא בטוח שהיא מספיק ממוקדת, על מה התפקסת? לדעתי האחרונה הכי טובה, יש בה שלישים שנעימים בעין, רק חבל שאין בה משהו בגוון אחר שישבור את האחידות וידגיש ע''י כך את הירוק.(מה שעושים הסלעים בשנים הראשונות).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2014 15:55 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2014 17:22 |
|
| |
כולן יפות אבל אהבתי יותר את שתי הראשונות.
לדעתי, לשפוט תמונה על פי חוק השלישים, זאת טעות. חוק השלישים בסך הכל אומר לך שאם תיישם אותו, סביר שתצא לך תמונה שתמשוך את העין.
אבל זה לא הפרמטר לשפיטת התמונה.
אין כוונתי רק להערה בקשר לתמונה השלישית, אלא ראיתי צלמים מפורסמים בקנה מידה עולמי ששופטים תמונה ושמים דגש על זה במיוחד.
אני מבין שצריך פרמטרים מסויימים ולכן אומרים משהו כגון, קו האופק ישר, יש 2 שליש ועוד מספר דברים. אני מבין שאם רוצים ללמד מישהו כיצד לצלם יפה, צריך לשנן לו את הכללים הללו. אבל כשאני בוחן תמונה, אני קודם בודק אם היא מוצאת חן בעיני, ואם כן אני אומר לעצמי, אין פלא, הרי זה מצולם על פי הכללים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2014 17:34 |
|
| |
לא בחרתי את התמונה בגלל השלישים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2014 21:15 |
|
| |
התמונות יפות מאד, לי לא הפריעו השלישים, אלא יותר הרקע על המים שאולי מסנן היה יכול להפחית אותם. התמונות יפות מאד! בכלל מקום מהמם שם. תשיעי, נכון שלכל תמונה יש את החוקים שלה, אבל שתי הערות: 1. צריך ללמוד את הכללים לפעמים בכדי 'להפר' אותם. 2. יש לך ראיה ניתוחית מעולה, אבל אולי יש מקום לפעמים להתבונן 'מלמעלה' ולראות 'מה רואים כאן?' קח את זה בקוליות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2014 22:43 |
|
| |
השניה טובה חבל רק שהשמים באובר.
השלישית גם טובה חוץ מהכתם בצד ימין למטה:(
בסך הכל התמונות מעבירות את התחושה מהמקום. לא מקבלים קנס עם עורים על חוק השלישים וזה בהחלט כף לשבור את החוק, כפי שכתבו לעיל אם מהינים את החוק לפעמים יודעים מתי הוא לאו דוקא רלוונטי, כאן ממש לא הפריע לי חלוקת הפריים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2014 00:22 |
|
| |
| הניו_יורקר כתב: |  | כולן יפות אבל אהבתי יותר את שתי הראשונות.
לדעתי, לשפוט תמונה על פי חוק השלישים, זאת טעות. חוק השלישים בסך הכל אומר לך שאם תיישם אותו, סביר שתצא לך תמונה שתמשוך את העין.
אבל זה לא הפרמטר לשפיטת התמונה.
אין כוונתי רק להערה בקשר לתמונה השלישית, אלא ראיתי צלמים מפורסמים בקנה מידה עולמי ששופטים תמונה ושמים דגש על זה במיוחד.
אני מבין שצריך פרמטרים מסויימים ולכן אומרים משהו כגון, קו האופק ישר, יש 2 שליש ועוד מספר דברים. אני מבין שאם רוצים ללמד מישהו כיצד לצלם יפה, צריך לשנן לו את הכללים הללו. אבל כשאני בוחן תמונה, אני קודם בודק אם היא מוצאת חן בעיני, ואם כן אני אומר לעצמי, אין פלא, הרי זה מצולם על פי הכללים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2014 18:47 |
|
| |
אוקיי, אני רואה שהאמריקאים אירגנו קואליציה בין לאומית נגדי, (ישראל וניו יורק זה מספיק בשביל להיות בינ''ל?).
על כן, אני מודיע על כניעה ללא תנאי, ואפסיק לנחור או/ו להגיד שהתמונה האחרונה נראת לי יותר נעימה לעין...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 02:42 |
|
| |
התמונה הראשונה היא המדהימה ביותר בעיני, הסלעים הכתמתמים הם שהפכו אותה מעוד תמונה יפה ליצירה של ממש. יש לי גם תמונות משם אם אני ימצא אותן אני יעלה בע"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 05:06 |
|
| |
הגירסה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 13:11 |
|
| |
חביב אבל זה קצת יותר מידי זה נראה כבר לא כ"כ טיבעי אבל אתה צודק שיותר רוויה מעשיר תמונה כזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2014 14:29 |
|
| |
| הניו_יורקר כתב: |  |
הגירסה שלי.
|
|
|