| נשלח ב-27/7/2014 17:56 |
|
| |
התמונה השבועית (11) - ירושלים
ירושלים, עיר שחומות סביב לה, ירושלים, כל אבן בה מספרת סיפור, ירושלים, כל הדתות חשקו בה, ירושלים, חושך ואור משמשים בה בערבוב. נושא השבוע: 'ירושלים' מה אבקש? הטווח רחב מאד! ירושלים וסמטאותיה, ירושלים של מעלה ואנשיה, ירושלים של שווקים, של תרבות, של חומות, של עבר והווה, של קודש וחולין. כל מה תמונה שאומרת 'ירושלים' התמונות ראוי להם שצולמו כמובן בבירה....
בהצלחה אם יש צורך אעלה דוגמאות בהמשך....
קדימה!!!
תוקן על ידי כדרלעמר ב- 12/08/2014 22:11:27
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2014 06:11 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2014 00:22 |
|
| |

|
|
| נשלח ב-31/7/2014 02:10 |
|
| |

|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 17:31 |
|
| |
ןצ
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2014 17:53 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2014 20:31 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2014 00:54 |
|
| |
חברים, במוצ"ש אסגור התחרות, מוזמנים להצטרף.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2014 02:07 |
|
| |
חברים שלום ושבוע טוב. ההענות לאתגר, היתה פחותה מכל שבוע, אבל לא ניתן למשוך יותר ולכן אתייחס לתמונות לפי סדר העלתן.
1. ניו יורקר - אין ספק התמונה המקצועית ביותר, HDR כמדומני, לשמים גונים רבים והמרפסת המחבקת את כל הנוף, בהחלט מיוחד ביותר. שאלתי את עצמי האם אני רואה כאן 'ירושלים'? ברור, אבל התחושה חסרה לי. 2. כדרלעמר - מחניודא במיטבו.... אוירת שוק, המולה, צפיפות וריחות תבלינים. תמונה ראויה מאד. 3. מאמיייייי - 'הנסיכה בלבן' זו הכותרת שהייתי מעניק לתמונה. נראה לי 'משכנות שאננים', לדעתי התמונה בהירה מידי. 4. ביג כהן - תמונה נפלאה ופשוטה. כותל, כסאות מתפללים וילד קטן, מוחא כף ומתבונן... 5. פוווו - נקודת המבט של התמונה מיוחדת במינה. התנועתיות, הדמות שביניהם, מקסים. הכותל ברקע פחות פונקציונלי. 6. גינגי - המסגור מקסים, הנוף הפנימי מעט בהיר לטעמי.
בבואי להחליט התלבטתי מאד. נזכרתי בכתבה שראיתי השבוע על זכיה של צלמת בתמונה שצילמה במאה שערים, השופט אמר שזו תמונה שגרמה לו להתבונן שוב ושוב. חפשתי כאן תמונה שתדבר לרגשותי, שארצה להתבונן בה שוב ושוב היה לי ממש לא קל. בסוף, [לאחר התייעצות עם רעייתי תחי'] ההחלטה נפלה: 1. ביג כהן - 'הילד בכותל', זכה במקום הראשון. דווקא הפשטות והתום של הילד הכריעו. 2. ניו יורקר וכדרלעומר חולקים מקום שני. ברכות לזוכים בתקוה לעידוד משקיעים נוספים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2014 09:15 |
|
| |
התמונה של ביג בהחלט גורמת להתבוננות שניה וחייכה אותי :) תמונות ממש יפהפיות, של כולם. ברכות לזוכים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2014 11:38 |
|
| |
תודה תורפיה!
הבחירה של ביג כהן היא טובה, תפיסת המבט של הילד מקסימה ואין יותר ירושלים מהכותל המערבי.
באופן כללי בהחלט תמונות טובות אחת אחת.
אני באופן אישי אהבתי מאד את התמונה של פווו, יחודית ביותר.
לגבי התמונה של הניורקר ניכרת השקעה רבה אבל לדעתי העיבוד אגרסיבי למדי. Hdrיכול לשמש לעיבוד מעניין ויצירתי עד לא מציאותי, או לפתור את בעית הטוח הדינמי. בתמונה זו אני לא רואה מה היתרון של עיבוד אגרסיבי , זו בסך הכל תמונת נוף פנורמית. Hdr משדרג אבל הייתי משתמש בו באופן עדין הרבה יותר (וזה לא קל). הייתי שמח לראות גרסאות נספות אם יש לך כי הזוית הפנורמית מצויינת.
תוקן על ידי כדרלעמר ב- 10/08/2014 11:39:46
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2014 16:26 |
|
| |
אכן שיחקתי קצת עם הצבעים אבל תמונתי אינה HDR כמובן שצילמתי ב RAW. ועיבדתי לפי טעמי. דרך אגב, הדפסתי תמונה,זו בגודל 50 על 75 ס'מ. בעיבוד קצת יותר רך. (לטעמה של אשתי) ותלתיה בביתי. כמו כן מכרתי מספר עותקים בעיבוד כמו כאן באשכול. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2014 14:44 |
|
| |
תודה על הזכיה האתגר השבועי יהיה נושא שערים אני בטוח שיש לכם הרבה תמונות משערי כניסה דוגמאות העלה. היום בערב
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2014 16:51 |
|
| |
ביג ,תמונה יפה. הילד מתוק!!
|
|
|
|